Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Bitcoin'e doğu şehirlerinde yoğun ilgi - Merak Edilenler Haberleri

        Bitcoin 17 ay sonra 12 bin dolar seviyesini aşarken kullanıcıların kripto paraya ilgisi de yine artış gösteriyor. Google Trends verilerine göre Türkiye'den 'Bitcoin' aramaları mayıs itibarıyla, Bitcoin fiyatının yükselişine paralel bir şekilde artmaya başladı. Aramaların ilk zirve yaptığı 12-18 Mayıs haftasından önceki hafta Bitcoin 5 bin 700 dolardan 7 bin 200 dolar seviyesine yükselmişti.

        REKLAM

        Haziran başında piyasadaki gerilemeyle ilgi biraz düştü. Ancak Bitcoin bugün 17 ay sonra ilk kez 12 bin doları aştı. Son 1 haftada bu yükselişe paralel bir şekilde arama yoğunluğunda önceki haftaya göre hızlı bir artış yaşandı. Türkiye'den Bitcoin kelimesini arama yoğunluğundaki artış son 1 yılın en yüksek seviyesine çıktı:

        Google Trends verilerinde bir diğer dikkat çeken veri ise Türkiye'de Bitcoinaramayoğunluğunun en çok arttığı şehirler oldu. Buna göre ilgi yoğunluğunun artışı bakımından son bir yılda, ilk 5 sırada Batman Hakkari, Iğdır, Diyarbakır ve Bingöl gibi kişi başı gelirin görece düşük olduğu şehirler yer alıyor. Google Trends'de 1 ila 100 arasında verilen bu değerler arama sayısını değil görece yoğunluğunu anlatıyor:

        Son 1 haftaki 'Bitcoin' aramalarına bakıldığında da durum değişmiyor. Arama yoğunluğuartışında ilk 5, Tunceli, Iğdır, Kilis, Batman ve Bingölşeklinde sıralanıyor:

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ