Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Çaykur Rizespor Çaykur Rizespor Kasımpaşa maç SONUCU ve ÖZETİ - Paşa 3'lü çekti! - Çaykur Rizespor Haberleri

        Kasımpaşa, Süper Lig'in 15. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-0 mağlup etti. Tayfur Havutcu yönetimindeki lacivert-beyazlılara galibiyeti getiren golleri; 17 ve 27. dakikada Fode Koita ile 90+1. dakikada Aytaç Kara kaydetti. 49. dakikada Rizespor'da Boldrin'in penaltı vuruşunda kaleci Fatih Öztürk gole izin vermedi. Ev sahibi ekipte Diomande 80. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Ligde 5 maç sonra kazanan Kasımpaşa bu sonucun ardından 15 puana yükseldi. Çaykur Rizespor ise 17 puanda kaldı.

        ÖNEMLİ DAKİKALAR

        REKLAM

        17. dakikada Kasımpaşa, Bengali Koita'nın golüyle mücadelede 1-0 öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Haris Hajradinovic ceza sahası içine ara pasını gönderdi. Bu topa hareketlenen Bengali Koita dokunuşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.

        23. dakikada yine sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Strahil Popov ceza sahası içine ortasını yaptı. Bu topa hareketlenen Haris Hajradinovic sol çaprazdan kaleye şutunu gönderdi ancak bu top farklı şekilde dışarı çıktı.

        KOİTA SKORU 2-0 YAPTI

        27. dakikada Kasımpaşa'da Koita bir kez daha sahneye çıktı: 0-2! Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Quaresma ceza sahası içine ortasını yaptı. Karambol sonrasında topla buluşan Mustafa Pektemek kaleye şutunu göndermek istedi ancak bu top Abdullah Durak'dan geri döndü. Dönen topu takip eden Bengali Koita penaltı noktasının hemen önünden kaleye şutunu gönderdi ve topu ağlarla buluşturdu.

        VAR'DAN OFSAYT KARARI

        REKLAM

        41. dakikada sol kanattan Aminu Umar'ın gönderdiği pasa hareketlenen Braian Samudio altıpas önünden kaleye şutunu gönderdi ve topu ağlarla buluşturdu. Bu pozisyon VAR sonrasında gol değeri kazanmadı ve hakem Ümit Öztürk tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

        PENALTIDA FATİH ÖZTÜRK GOLE İZİN VERMEDİ

        48. dakikada ceza sahası içine Marko Scepovic'i Loret Sadiku'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Ümit Öztürk beyaz noktayı işaret etti. Fernando Boldrin'in kullandığı penaltı vuruşunda kaleci Fatih Öztürk gole izin vermedi.

        RİZE DİREĞE TAKILDI

        61. dakikada sağ kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Oğulcan Çağlayan ceza sahası içine topla ilerleyip kaleye şutunu gönderdi. Bu top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

        79. dakikada Çaykur Rizespor'da Ismael Diomande, Syam Ben Youssef'e yaptığı sert müdahale sonrasında ikinci sarıdan kırmızı kartı gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

        SON SÖZÜ AYTAÇ KARA SÖYLEDİ

        90+1. dakikada Kasımpaşa, Aytaç Kara'nın golüyle skoru 3-0'a taşıdı. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Haris Hajradinovic bu duran topu paslaşarak kullandı. Strahil Popov ceza sahası içine topla ilerleyip pasını Aytaç Kara'ya gönderdi. Aytaç Kara penaltı noktasının hemen yanından kaleye şutunu gönderdi. Bu top Mohamed Abarhoun'a da çarpıp ağlarla buluştu.

        Stat:Çaykur Didi

        Hakemler: Ümit Öztürk, Osman Gökhan Bilir, Kamil Çetin

        Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Abdullah Durak, Talbi, Abarhoun, Melnjak, Diomande, Vetrih (Dk. 71 Barış Alıcı), Umar (Dk. 81 Orhan Ovacıklı), Boldrin, Samudio (Dk. 46 Scepovic), Oğulcan Çağlayan

        Kasımpaşa:Fatih Öztürk, Popov, Fernandes, Ben Youssef, Özgür Çek, Aytaç Kara, Sadiku, Hajradinovic, Quaresma (Dk. 66 Heintz), Mustafa Pektemek (Dk. 90 İlhan Depe), Koita (Dk. 66 Khalili)

        Goller: Dk. 17 ve 27 Koita, Dk. 90 1 Aytaç Kara (Kasımpaşa)

        Kırmızı kart: Dk. 79 Diomande (Çaykur Rizespor)

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ