Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Düsseldorf havaalanında 14 Türk yolcu bekletiliyor

        Türkiye'den Almanya'ya gelen 14 kişilik sporcu kafilesinin Alman polisi tarafından sorgulandığı ve grupta bulunan bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Dışişleri Bakanlığı olayın, Almanya'yla son günlerde yaşananlarla alakalı olmadığı ve bir insan kaçakçılığı dosyası olduğunu belirtti.

        Türk diplomatik kaynakları, Ankara'dan geldikleri Düsseldorf havaalanında 6 saati aşkın süredir bekletilen gruptaki kişilerden T.Ö'nün, Almanya'ya yasa dışı bir şekilde insan sokmaya çalışmaktan gözaltına alındığı ve hakim karşısına çıkarılacağı açıklamasında bulundu.

        Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu "hususi pasaport" sahibi yolcuların, polis tarafından tercüman aracılığıyla ifadelerinin alındığı belirtildi. Yolcuların, bir karate turnuvası için Almanya'ya geldiklerini söylediği öğrenildi.

        Havaalanı polisinin devreye giren Türk yetkililere ilk aşamada, söz konusu yolcularla ilgili sorgulamanın uzun sürebileceği, işlemler bitmeden kimseyle görüştürülmeyecekleri ve daha detaylı bilgi verilmeyeceği açıklamasını yaptığı kaydedildi.

        Grupta bulunanların sorgulanmalarının sabah saatlerine kadar sürmesinin beklendiği, Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğu Hukuk Müşavirliği yetkililerinin de polisle irtibatta olduğu ifade edildi.

        DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

        Almanya Düsseldorf Havaalanı'ndan 14 Türk yolcunun bekletilmesi ve 1 Türk yolcunun gözaltına alınmasıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

        Açıklamada yolcularınAlmanya'yla son günlerde yaşanan gelişmelerle alakası olmadığı ve olayın insan kaçakçılığı olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

        1 YOLCU TUTUKLANDI, 8 İLTİCA TALEBİ

        Türkiyeden Almanyaya girişlerinde şüphe üzerine alanda alıkonulan 14 yolcudan biri tutuklanırken, 8 yolcunun iltica başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

        Türk diplomatik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, iltica başvurusunda bulunan yolcular Dortmund mülteci merkezine gönderildi.

        Ankaradan Düsseldorfa gelen hususi pasaport sahibi 14 yolcudan T.Ö, insan kaçakçılığı yaptığı şüphesiyle gözaltına alındı. Diğer 13 yolcudan 8inin iltica başvurusunda bulunduğu ve kalanların sorgusunun devam ettiği belirtildi.

        Ankaradan özel bir havayolu ile Düsseldorfa gelen yolcuların sınır polisine sporcu oldukları ve bir tekvando müsabakasına katılmak amacıyla geldiklerini beyan ettikleri, polisin ise aralarında bir buçuk yaşında bebek olduğu için durumdan şüphelenip yolcuları sorguya aldığı bildirildi.

        Türkiyenin Düsseldorf Başkonsolosluğunun konuyla ilgili Alman polisiyle irtibatta olduğu kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ