Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Kristen Stewart: Trump, birkaç yıl önce benim için deliriyordu

        ABD’li oyuncu Kristen Stewart (26), Trump’ın ‘kendisine takıntılı olduğunu’ söyledi. Stewart “Birkaç yıl önce benim için deliriyordu” dedi. Trump, 2012’de Twitter’dan, Stewart ve o dönemki erkek arkadaşı Robert Pattinson ilişkisi için “Herkes biliyor ki Robert Pattinson’un Kristen Stewart’ı bırakması gerektiği konusunda haklıyım. Birkaç yıl içinde (Pattinson) bana teşekkür edecek. Akıllı ol Robert” yazmıştı.

        TRUMP’TAN İSRAİL’E İRAN DESTEĞİ

        REKLAM

        ABD’nin 45’inci Başkanı Donald Trump, ilk telefon görüşmesini İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdi. Beyaz Saray, “Trump ve Netanyahu, İran’ın tehdit unsuru oluşturduğu konusu da dahil olmak üzere birçok farklı konuda yakın temas içerisinde olacakları noktasında mutabık kaldıklarını belirtti. Trump, İsrail’in güvenliğini koşulsuz destekleyeceğini söyledi” açıklamasını yaptı.

        Filistin-İsrail meselesinin de ele alındığı görüşmede, Trump, ‘sorunun iki ülke arasında gerçekleşecek görüşmelerle çözüleceğini ve ABD’nin bunun sağlanması için uğraşacağını’ dile getirdi. Trump, Netanyahu’yu şubatta Washington’a davet etti.

        Bu arada Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasına ilişkin “Henüz verilmiş bir kararımız yok. İlgili tüm taraflarla görüşeceğiz” açıklamasında bulundu.

        SİSİ’YE DAVET

        Donald Trump Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi ile terörle mücadele üzerine bir telefon görüşmesi yaptı. Kahire’den yapılan açıklamaya göre, Trump’ın Sisi’nin Mısır’daki terörle mücadele çabalarını takdirle karşıladığı ifade edildi. Ayrıca Sisi’nin Sözcüsü Alaa Youssef, ABD Başkanı Trump’ın Sisi ile tanışmayı heyecanla beklediklerini belirtti.

        REKLAM

        WSJ: FLYNN’İN RUSYA İLE BAĞLANTISI VAR

        WALL Street Journal Gazetesi (WSJ), ABD’nin ulusal güvenlik piramidinin en tepesindeki isim olan Trump’ın ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’in Rus yetkililerle bağlantısı hakkında soruşturma başlatıldığını ancak bu soruşturmanın tarihinin bilinmediği ve kanıtların ‘suç’ teşkil edip etmediğinin belirsiz olduğu ifade edildi. Flynn’in ABD’nin Rus Büyükelçisi ile yaptığı görüşmelerin mercek altında olduğu öğrenildi.

        CHELSEA’DEN BARRON İSYANI

        Trump çiftinin oğlu Barron’ın davranışları tartışma konusu oldu. Tekrarlayan davranışlar gösteren 10 yaşındaki Barron için bazı çevreler “Otizmli olabilir” yorumunda bulundu. Trump karşıtlığının küçük çocuğa sıçraması üzerine birçok ünlü isim, Trump’a yönelik muhalefetin oğlunun üzerinden yürütülmemesi gerektiğini savundu. Eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın kızı Chelsea de “Barron, her çocuğun sahip olduğu ‘çocuk olma’ hakkına sahip. Trump karşıtı söylemler, onu incitmeyecek şekilde yapılmalı” dedi.

        REKLAM

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ