Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD Başkanı Donald Trump'ın seyahat yasağına kısmen onay!

        ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Müslüman ülkeye uygulayacağı seyahat yasağına ABD Yüksek Mahkemesinden kısmen onay çıktı.

        ABD Yüksek Mahkemesi'nin aldığı karara göre Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir kişi veya kuruluşla iyi niyetli bir ilişki kurduğuna dair inanılır bir kanıtı bulunmayan altı Müslüman ülkenin vatandaşlarının tümüne ABD'ye seyahat yasağı uygulanacak.

        Son kararın Ekim ayında verileceğini ekleyen Mahkeme, o güne kadar altı Müslüman ülkenin vatandaşlarının belirtilen şartlar sağlandığı takdirde ülkeye gireceğini belirtti.

        TRUMP ZAFER OLARAK NİTELENDİRDİ

        Donald Trump, ABD Yüksek Mahkemesi'nin seyahat yasağı ile ilgili kararını takdirle karşıladığını belirterek, kararı ulusal güvenlik açısından bir 'zafer' olarak nitelendirdi.

        AA'nın haberine göre, Trump, vize yasağının belli koşullar altında önünü açan mahkeme kararını, "Bugün oybirliğiyle alınan Yüksek Mahkeme kararı ulusal güvenliğimiz için açık bir zaferdir. Bu karar, terör eğilimli 6 ülkeden seyahatin ve mültecilerin girişinin askıya alınmasına büyük oranda izin veriyor." sözleriyle değerlendirdi.

        REKLAM

        KARARIN OYBİRLİĞİYLE ALINMASINA VURGU

        ABD Başkanı olarak görevinin, "ülkeyi tehditlerden korumak" olduğunu ifade eden Trump, Yüksek Mahkeme'deki kararın 9 üyenin tamamının imzasıyla alınmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

        Yüksek Mahkeme, sabah saatlerinde yaptığı yazılı açıklamayla, Trump tarafından alınan ve nüfusunun çoğunluğu Müslüman Suriye, Libya, Somali, İran, Yemen ve Sudan vatandaşlarına 3 ay boyunca vize yasağı ve ABD Mülteci Programı'nın 4 ay süreyle askıya almasını öngören başkanlık kararnamesinin belli koşullar altında uygulanabilmesine hükmetmişti.

        Mahkeme, davayla ilgili ilk sözlü savunmaların ekim ayındaki duruşmada alınacağı belirtilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ