Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Türk halkı Trump'a güvenmiyor

        ABD merkezli ünlü araştırma şirketi "Pew Research Center"'ın, ABD'nin uluslararasıkamuoyundave kişilerdeki imajını ölçen araştırmasında son sonuçlar yayınlandı.

        37 ülkede 40 binden fazla kişiylegerçekleştirilen araştırmada önceki Başkan BarrackObama'ya dünya genelinde güvendiğini belirtenler yüzde 64 olurken yeni Başkan Donald Trump' güven yüzde 22'de kaldı.

        Araştırmada ortaya çıkan sonuçlara göre Barrack Obana yönetimi hakkında yüzde 64 olan olumlu görüş, Trump'ta yüzde 49'a geriledi.

        2003'te George W. Bush'un Irak'ı işgali sonrası görülen olumsuz görüşlerdeki artış mevcut Başkan Trump'ta da görülürken en sert düşüş Meksika, Kanada, İspanya ve Almanya'da görüldü.

        REKLAM

        TÜRKİYE DE GÜVENMİYOR

        Çalışmanın yapıldığı ülkelerden biri olan Türkiye'de ise Trump'a güvendiğini söyleyenler sadece yüzde 11 olarak kaydedildi. Meksika ve İspanya'dan sonra ABD'ye en az güvenen ülke olan Türkiye, Trump'ın selefi Obama'ya yüzde 45 oranında güveniyordu.

        MERKEL EN POPÜLERİ

        Araştırmada yer alan en popüler lider çalışmasındaAngela Merkel yüzde 42ile en popüler lider olurken onuyüzde 28'lik oranıylaÇin Devlet Başkanı Xi Jinpingizledi. Listede üçüncü sırayı iseyüzde 27ileRusya Devlet Başkanı Vladimir Putinaldı.

        SADECE RUSYA VE İSRAİL'DE ORANLAR ARTTI

        Araştırmada göze çarpan ilginç durumlardan biri ise anketin yapıldığı 37 ülkede sadece Rusya ve İsrail'de Obama dönemine göre olumlu görüşler attı.

        REKLAM

        Rusya'daki algıya göre Obama dönemine göre yüzde 11 daha olumlu bir hava eserken İsrail'de bu oran yüzde 7 artarak yüzde 56'ya yükseldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ