Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Emniyet Müdürü için Valilik'te tören

        Yağmur altında düzenlenen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Vali Kemal Çeper, mesai arkadaşları, ailesi ve sevenleri katıldı. Törende Rize Valisi Kemal Çeper bir konuşma yaptı. Çeper, konuşmasında “Herkes ne kadar başarılı bir mesleki geçmişi olduğunu gördü. Herkes ekranlarda izlediğinde yüzündeki gülümsemenin ve samimiyetin ne kadar gerçek olduğunu gördü. Bu memleket çok kıymetli bir bürokratını, çok kıymetli bir emniyet müdürünü kaybetti. Kalleşliğin, hainliğin nerden geleceğini bilemiyorsunuz. En yakınınız, insanlık gösterdiğiniz insan geliyor ve sizi şehit ediyor. Bu acımızı daha çok büyütüyor ama bizi ayakta tutan imanımızdır, şehadetimizdir. Oğlu dün akşam Bakanımıza sarılarak babasının ‘Ben her zaman için şehit olabilirim. Dik durmanızı ve şehit evladı gibi davranmanızı istiyorum” dediğini anlattı. Sosyal medyada bir paylaşım gördüm. ‘Onun tayini cennete çıktı’ diye ifade etmişler. İnşallah rabbim bizi sevdikleri ile birlikte cennette buluşturacaktır. Gökyüzü de gözyaşları ile ağlayarak cennete uğurluyor. Bu ülke için yaptıklarından dolayı, bu devlet için bu bayrak için yaptıklarından dolayı devletin valisi olarak kendisini bir kere daha minnetle ve rahmetle anıyorum” dedi.

        REKLAM

        “GÖKYÜZÜ ONU AĞLAYARAK UĞURLUYOR"

        “Gökyüzü onu ağlayarak uğurluyor” diyen Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya da konuşmasında şehitlik vurgusu yaparak “O şehit olmak için hain bir kurşunu ya bir kalleş pusuyu, 15 Temmuz’daki gibi devletin içine sızmış hainlerin kahpe kurşununu ya da vatan savunmasında alacağı bir dost kurşununu bile hesaba katmıştı da bunca iş yoğunluğu arasında sorunlarını dinlediği, korumaya çalıştığı, haklarını hukuklarını gözettiği, evladı gibi gördüğü personellerinden birisinin kahpe kurşunuyla şehit olacağını hiç ama hiç hesaba katmamıştı. O geride çok güzel hatıralar ve hoş sadalar bırakarak aramızdan ayrıldı. Şehitler kervanına katıldı. Şehit meslektaşım yiğit arkadaşım her gün terennüm ettiğin makama vasıl oldun” ifadelerini kullandı.

        Törende Altuğ Verdi’nin özgeçmişi okunurken, dua edilerek helallik alındı. Ardından şehit Emniyet Müdürü Verdi’nin cenazesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’nın omuzlarında cenaze aracına taşındı. Törenin ardından Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin cenazesi, uçakla Mersin’e gönderilmek üzere Trabzon Havalimanı’na götürüldü.

        ŞEHİT EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN SON SÖZÜ 'YAPMA' OLMUŞ

        Rize'de, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin makamında trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu tarafından şehit edildiği silahlı saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

        Derepazarı ilçesinde trafik polisi olarak görev yapan İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, görev yaptığı ilçeden 10 kilometre uzaklıktaki kent merkezinde olan İl Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek, tayin istemini iletmek üzere İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile görüşmek istedi. Personel görüş günü olması nedeniyle görüşme programına alınan İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, özel kalemin odasına çağrıldı. Burada, tedbir amaçlı özel kalem görevlilerince tabancası ve cep telefonu alınan Sarıcaoğlu, ardından görüşme için Müdür Altuğ Verdi'nin makam odasına girdi.

        KOŞARAK ODAYA GİRDİ

        Görüşmede, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, tayin isteyen polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'na personel azlığı nedeniyle şu an yer değiştirme yapılamayacağını ancak tayin döneminde kendisine yardımcı olacağını söylediği öğrenildi. Tayininde ısrarcı olan ancak isteği geri çevrilen trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, sakin şekilde makam odasından çıktıktan sonra girişte teslim ettiği tabancası ve cep telefonunu geri aldı, ardından koşarak makam odasına yöneldi. Sarıcaoğlu önüne çıkan özel kalemde görevli kadın polis memurunu iterek yere düşürdü. Saldırgan polis memuru kapıyı açarak makama girdi, Personel Şube Müdürü Ercan Polat'a ateş etti. Bu sırada özel kalem müdürü ve korumalar da makama koştu. Vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Müdür Polat, yaralı halde kendini makamdan dışarı attı. Saldırgan ardından yöneldiği Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin başına tabanca dayadı. Emniyet Müdürü Verdi'nin "Yapma" dediği saldırgan, birkaç saniye bekledikten sonra silahını ateşledi. O sırada odaya giren koruma polisi Yiğit Can Köksal, ateş ederek kendisini de yaralayan saldırganı vurarak etkisiz hale getirdi.

        KORUMA POLİSİNİN İLK SÖZÜ: MÜDÜRÜM NASIL?

        DHA'nın haberine göre, olayda saldırganı vurarak etkisiz hale getiren ve kendisi de bacağından vurularak yaralanan koruma polisi Yiğit Can Köksal, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı. Ameliyattan çıkan polis memurunun meslektaşlarına ilk sözü "Müdürüm nasıl?" oldu. Meslektaşları ilk anda gerçeği söyleyemedikleri Yiğit Can Köksal'a "Müdürümüz iyi" cevabı verdi. Yiğit Can Köksal'ın tedavisi sürüyor. Yoğun Bakım Ünitesi'nden servise alınan Köksal'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        Olayda ağır yaralanan Personel Şube Müdürü Ercan Polat'ın ise Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi sürüyor. Polat'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

        SABAHA KADAR 'BUNU NASIL YAPTIM' DİYE SAYIKLADI

        Tayin isteği nedeniyle gittiği Rize Emniyet Müdürlüğü'nde dehşet saçan ve kendisi de bacağından vurularak etkisiz hale getirilen trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun tedavi gördüğü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, olayla ilgili meslektaşlarına verdiği ilk ifadesinde şaşkın olduğunu belirterek, "Ben ne yaptığımı, neden yaptığımı bilmiyorum. Nasıl yaptım ben bunu?" dediği öğrenildi. Sarıcaoğlu'nun sabaha kadar "Bunu nasıl yaptım" diye kendi kendine sayıkladığı belirtildi.

        BAKANLIK MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

        Emniyet Genel Müdürlüğü olayla ilgili müfettiş görevlendirmesi yaptı. Müfettişlerin olayla ilgili ayrıntılı rapor hazırlayacakları belirtildi. Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri de saldırı olayını çok yönlü araştırmak için inceleme başlatırken, saldırgana ait cep telefonu, mail ve sosyal medya hesaplarını da incelemeye aldı.

        15 TEMMUZ'DA DARBECİLERE KARŞI MÜCADELE ETMİŞTİ

        Rize'de makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, 15 Temmuz sürecinde gösterdiği kahramanlıkla biliniyordu. 15 Temmuz sürecinde İstanbul Üsküdar İlçe Emniyet Müdürü olan Verdi, darbecilere karşı operasyonlar düzenlemişti. Üsküdar ve Çengelköy'de darbecilerin tek tek gözaltına alınmasını sağlayan Verdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kısıklı'daki evi ve çevresini de koruma altına aldırmıştı.

        EMEKLİ MÜDÜR ÖZTÜRK: ANLIK DEĞİLDİR

        Rize'de eski emekli Emniyet Müdürü Osman Öztürk, silahlı saldırı olayını değerlendirdi. Öztürk, saldırıyı gerçekleştiren polis memurunun kendi içerisinde mutlaka yaşadığı sorunlar olduğuna dikkat çekti, olayın anlık olamayacağını belirtti. Özürk, "Kendi psikolojik sorunları vardır. İçine kapalı birisi olabilir. Bu tür kişiler kimseyle diyaloga girmezler. Kendi iç dünyalarında başka bir dünyada yaşarlar. Tedavi de almadıkları ve durumlarını sakladıkları için depresyon hali sürekli artar. Bu olay anlık değildir, mutlaka gizli depresyon hali vardır. Bir anda bu depresyon hali tutuşarak aleve dönüşür. Bir kibrit tutuşması gibi alevlenir. Meslek gerilim dolu. Gerilim stres içerisinde görev yapan polisler zaman zaman intihara teşebbüs ediyorlar. Polisin psikolojisi iyi olmalı. Amirleri iyi takip etmeli. Öfke ve gerilimle stresi yönetebilmek için eğitimlerden geçirilmeleri gerekiyor. Depresyon hali sonrası anlık öfke patlaması oldu" ifadelerini kullandı.

        BİNALİ YILDIRIM: SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ'

        Rize'de polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun silahlı saldırısı sonucu şehit olan Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi (46), Mersin'de gözyaşları arasında toprağa verildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın da yer aldığı törende konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin bir dönem kendisinin de koruma amirliğini yaptığını belirterek şunları söyledi:

        "Emniyet müdürümüze Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Anne, baba, eş ve çocuklara Allah'tan sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Kendisini yakından tanıma fırsatım oldu. Altuğ, esasında iyi bir meslek adamı olmasının yanı sıra çok iyi bir baba, çok iyi bir insandı. Onu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. O, alçak 15 Temmuz gecesinde çok önemli görev ifa etti. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Ümit ederiz ki, bu gibi cinnet olayları bir daha yaşanmasın. Şehitlerimizin çocukları babasız kalmasın. Bütün emniyet mensuplarımız, jandarmalarımız, silahlı kuvvetler mensuplarımız ve 81 milyon vatan evladı, yeri geldiğinde bu ülke topraklarını savunmak için gece-gündüz demeden tetikte olmaya, sınırda olmaya hazırdır. Bize bu huzuru, bu istikrarı sağlayan bütün Mehmetçiklerimize, polislerimize, askerlerimize Allah'tan muvaffakiyetler diliyor, bu vesile ile 'Bütün şehitlerimizin mekanı cennet olsun' diyorum. Bir kez daha Altuğ Verdi kardeşimize, şehidimize Allah'tan rahmet diliyor, onu bu son yolculuğunda yalnız bırakmayan teşkilat mensuplarına, Mersinlilere aile adına şükranlarımı sunuyorum. Başımız sağolsun. Allah başka acılar vermesin."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ