Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Artvin'den seslendi! Doğu Akdeniz mesajı: Tehdit dinlemeyiz

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Artvin'de vatandaşlara seslendi. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

        "2 Haziran'daki yenileme seçiminde Cumhur İttifakı adayımız Eyüp Aytekin'e verdiğiniz destekdolayısıyla sizleri selamlıyorum. Yusufeli her zaman olduğu gibi yine yanımızda yerini aldı. İnanıyorum ki sizin bize olan desteğiniz, bizim size olan desteğimiz Yusufeli'ni çok daha farklı yerlere tırmandıracaktır.

        "YUSUFELİ BARAJI 7 YILDA KENDİNİ AMORTİ EDECEK"

        Yusufeli Barajı inşaatını inceleme fırsatını buldum. Muhteşem bir eser ortaya çıkıyor. Artvin adeta bir barajlar şehri. Dünyada eşi benzeri olmayan bir şehir. Kullanma suyundan içme suyuna kadar her şeyiyle bir barajlar şehri Artvin. Yusufeli çok dahafarklı bir konuma tırmanıyor. Ülkemizin en büyük, dünyanın en yüksek 3'üncü eseri olacak Yusufeli Barajı'nı ülkemize kazandırmak için verdiğimiz mücadelenin en yakın şahidi sizlersiniz. Son 6 yılda yaşanan Gezi olaylarından ve 15 Temmuz'a kadar hedef bu eser olmuştur. Yusufeli Barajı'nıninşasına engel olmak için her türlü çabayı göstermişlerdir. Çünkü bunların dikili bir ağacı yok. Bir ağaç mı dikeceksiniz, onun karşısına dikilirler. Biz milletimizle el ele verdik, dayanışma içine girdik. Barajın yapımında yüklenici firmanın kararlılığını da alkışlıyorum. 2021 yılının Nisan ayında elektrik üretimi başlayacaktır. Hızla ilerliyoruz, bitireceğiz. Açılışına geleceğiz. Üretilecek elektriğin katkısı 1 milyar 250 milyon lira olacak. 7 yılda kendini amorti edebilme kabiliyetine sahip.

        REKLAM
        "DOĞU AKDENİZ'DE TEHDİT DİNLEMEYİZ" Doğu Akdeniz'de ABD, Fransa, İngiltere, Katar varmış ama Türkiye yokmuş. Hangi ülke, Türkiye yokmuş. Eline diline dursun. Sen orada bizim Yavuzumuzu görmüyor musun, Barbaros Hayrettin'i görmüyor musun? İki sondaj, iki sismik gemiyle o devasa al bayrağımızı görmüyor musun? Bizim fırkateynlerimizi görmüyor musun? Uçaklarımızla, her şeyimizle oradayız. d.

        Sahilde Cankurtaran Tüneli'ne başladığımızda ne diyorlardı? Yaptık mı, yollar kısaldı mı? Biz uzağı yakın kıldık. Biz dertli olduk, dağları deldik. Bu tüneller bunun için açıldı, bu viyadükler bunun için yapıldı. 1 yılda bu baraj dolacak. Bir taraftan da ağaçlandırma çalışmalarını başlatalım. Her taraf yemyeşil olmalı.Gençlerimizin ve kadınlarımızın yeni yerleşim konusundaki beklentilerini iletti. Herkesin gönlünü hoşnut edecek şekilde bu süreci tamamlayacağız. Burada yapacağımız çalışmalarlayepyeni bir Yusufelini inşa edeceğiz.

        SORULARI YANITLADI

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Doğu Akdeniz'e ilişkin bilgi veren Erdoğan, "Bizim Doğu Akdeniz'de haklarımızın ne olduğundan haberleri yok. Biz çalışmalarımızı yürütüyoruz. Silahlı kuvvetlerimiz hep birlikte orada faaliyete katılıyorlar. KKTC ve Türkiye'nin halkının haklarını hiç kimseye yedirtmediyiz. Ama maalesef bizim ana muhalefetimizin bunlardan haberi yok. Süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

        Salı günü Rusya'ya gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya'nın tatbikatına Putin'in davetiyle gideceğim. Günü birlik tatbikatı izleyeceğim. Bazı ikili görüşmeleri yapacağım" diye konuştu.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN RİZE'DE VATANDAŞLARA SESLENDİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Güneysu ilçesinde toplu açılış töreninde konuştu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, Rize-Artvin Havalimanı'nın 1,5 yıl içerisinde hizmete alınacağını bildirdi.

        Erdoğan, "Doğu Akdeniz'de petrol veya doğalgaz bulduğumuzda, bugün ülkemize karşı ileri geri konuşanların hepsi kapımızda sıraya girecek." ifadelerini kullandı.

        "İSTANBUL'U SEL BASTI, BEYEFENDİ TATİLDE"

        "İstanbul'u sel bastı, beyefendi tatilde." diyen Erdoğan, "Daha dün bir bugün iki. Ben başbakanlığımda da cumhurbaşkanlığımda da böyle tatil yapamadım." şeklinde konuştu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah bir sonraki seçimde Türkiye'nin istisnasız tüm şehirlerini yıkım değil inşa belediyeciliğiyle tanıştıracağız." dedi.

        ÜÇ BELEDİYEDEKİ GÖREVLENDİRMELER

        Üç belediyedeki görevlendirmelerle ilgili de Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde aynı hassasiyetle takibimizi, gerektiğinde irademizi ortaya koymaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belediyeleri milletimize ve şehirlerimize hizmet dışında bir amaçla kullanan herkes, aynı akıbete uğramaya mahkumdur." dedi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Rize İl Başkanlığı'nın düzenlediği akşam yemeğinde konuşuyor.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "Dönem fedakarlık, uzlaşma dönemidir. Basiret ve ferasetle davranma dönemidir. Dönem siyasi ayrılıkları bir tarafa bırakarak asgari müşterekler etrafında bir araya gelme dönemidir." ifadelerini kullandı.

        Erdoğan, "Altını çizerek ifade etmek isterim ki 'önce millet, önce memleket' diyen herkesle çalışmaya hazırız. Mesele vatansa gerisi teferruattır." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ