Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu SON DAKİKA! İstanbul'un lodos ile imtihanı! Ölü ve yaralı sayısını açıklandı - İstanbul fırtına haberleri

        Türkiye şiddetli lodosun etkisi altında. Birçok kentte rüzgarın etkisi ile çatılar uçtu, direkler devrildi. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre sabahın erken saatlerine kadar rüzgarın 50-60 km/sa hıza düşeceği ifade edildi, şu bilgiler aktarıldı:

        "Sabahın ilk saatlerinden itibaren hızını arttıracak rüzgarın, saat 18.00'e kadar 70-90 km/sa hıza ulaşacağı tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç-direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımdaki aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir."

        4 KİŞİ ÖLDÜ, 38 KİŞİ YARALANDI

        AFAD, yurdun bazı kesimlerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanan gelişmelere ilişkin yeni açıklama yaptı. İstanbul genelinde meydana gelen ve hızı zaman zaman saatte 100 kilometrenin üzerine çıkan şiddetli rüzgarın, çeşitli seviyede kazalara neden olduğu belirtilen açıklamada, "İstanbul 112 Acil Çağrı Merkezi'nden 1517'e yakın ihbar alındığı bildirilmiştir. Olumsuz hava şartları nedeniyle 33 çatı uçması, 192 ağaç devrilmesi olayı yaşanmış, 236 tehlike arz eden parça, 52 trafik ışığı ve yön tabelası, 12 araç ise hasar görmüş ve tüm bu olaylara müdahale edilmiştir.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada incelemelerin sonuçları şu şekilde belirtilmişti:

        - Esenyurt Bağlarçeşme Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinin çatısından kopan çatı malzemelerinin o sırada yoldan geçen 1 kadın ve yanında bulunan çocuğunun üzerine düştüğü belirlenmiş, kaza sonucu çocuk hafif yaralanmış, kadın ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

        - Sultangazi Malkoçoğlu Mahallesi'nde bulunan bir binanın çatısını onarmak için en üst katına çıkan 1 kadın, çatıdan kopan kalas parçasının başına isabet etmesi sonucu yaralanmış, hastaneye kaldırılan kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

        - Ayrıca Arnavutköy, Sultangazi, Çekmeköy, Maltepe, Avcılar, Eyüpsultan, Bağcılar ve Sultanbeyli'de ağaç devrilmeleri ve çatı uçmaları sonucunda; 1 ikamet ve çok sayıda araçta maddi hasar meydana geldi.

        -Oluşan kazalar sonucunda toplamda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si çocuk 9 kişi yaralandı.

        LODOS İSTANBUL'U VURDU

        BEYLİKDÜZÜ'NDA ÇATILAR UÇTU

        Beylikdüzü’nde fırtınanın etkisiyle 15 katlı bir binanın uçan çatısı, metrelerce ötedeki karşı binanın bazı dairelerinden içeri girdi. Çatıdan uçan kalas ve parçalar, evlerin içini savaş alanına çevirirken, çatının uçma anı ise kameralara yansıdı.

        Olay, saat 13.00 sıralarında Beylikdüzü Büyükşehir Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, fırtınanın etkisiyle 15 katlı bir binanın çatısından koparak uçuşan parçalar, metrelerce uzaklıktaki karşısında bulunan binanın bazı dairelerinden içeri girdi.

        Çatıdan uçan kalaslardan biri, penceresinden içeri girdiği evin duvarına saplanırken, duvara saplanan kalas diğer dairenin içine geçti. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve AFAD ekipleri geldi. Dairelerin içi savaş alanına dönerken, olay sırasında evde olan bazı vatandaşlar ise durumu hafif sıyrıklarla atlattı.

        KARTAL'DA MAZGALLAR TIKANDI

        Kartal Sahil yolunda mazgalların tıkanması ile sahil yolu göle döndü. İtfaiye ve yol bakım ekiplerinin yoğun çalışması ile yol yaklaşık 1.5 saate açıldı.

        Kartal Kordonboyu sahil yolunda şiddetli yağmurun etkisi ile mazgallar tıkandı. Tıkanan altyapı giderleri yoğun yağmuru yağması sonucu sahil yolu göle döndü. Sahil yolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Yükselen sular yüzünden bazı araçlar yolda kaldı.

        Bir vatandaşı ise iş makinası mahsur kaldığı yerden kurtardı. Öte yandan sahil yolunda bulunan Ordu evi de su baskını yaşandı. İŞ makinaları ve su tahliye araçlarının müdahale ettiği olayda Kartal Kordonboyu sahil yolu yaklaşık 1.5 saat süren çalışmalar sonucunda yeniden trafiğe açıldı.

        SARIYER'DE SÖKÜLEN BİR BİNANIN ÇATISI SOKAKTAKİ ARAÇLARIN ÜZERİNE DÜŞTÜ

        Sarıyer’de şiddetli lodosun etkisiyle yerinden sökülen bir binanın çatısı, sokaktaki araçların üzerine düştü.

        İstanbul’da gün içerisinde etkisini gösteren şiddetli lodos nedeniyle megakentte birçok evin çatısı uçtu. Sarıyer Reşitpaşa’da da akşam saat 20.00 sıralarında bir binanın çatısı uçtu. Çatı sokak içerisinde bulunan 4 aracın üzerine düştü. Meydana gelen olayda yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar oluştu.

        SİLİVRİ SAHİLİNDE TEKNELER BATTI

        Silivri sahilinde etkili olan lodos nedeniyle bazı tekneler battı, sağlam olanlar ise sahipleri tarafından kıyıya çıkartılırken, zabıta ekipleri sahili yaya trafiğine kapattı.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul’da gün içerisinde etkili olan lodos akşam saatlerinde de devam etti. Silivri’de akşam saatlerinde etkisini göstermeye devam eden lodos nedeniyle kıyıdaki bazı tekneler battı, sağlam olanlar ise sahipleri tarafından kıyıya çıkartıldı. Zabıta ekipleri sahilin giriş ve çıkışlarına şerit çekerek, sahili yaya trafiğine kapattı.

        İSTANBUL'DA ÇATILAR UÇTU

        İstanbul Esenyurt'ta da bir binanın çatısı vatandaşların üzerine uçtu. Çatıdan düşen parçalarının altında kalan vatandaşlar yaralandı. Olay yerinde çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Çatının altında kalan bir kişi ağır yaralandı. Yaralı ambulansla hastaneye kaldırıldı.

        ÇOCUĞU KURTARAN ANNE HAYATINI KAYBETTİ

        Esenyurt'ta, şiddetli rüzgar nedeniyle uçan çatının altından çocuğunu kurtarıp, kendisi kaçamayan anne Elif Şanver ise hayatını kaybetti.

        Olay, saat 13.20 sıralarında Esenyurt Bağlarçeşme Mahallesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 8 katlı apartmanın çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Çatı o sırada aşağıda çocuğuyla yürüyen Elif Şanver'in üzerine düştü. Çocuğunu kurtaran kadın, çatının altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, enkaz altında kalan kadını çıkarıp sağlık ekiplerine teslim etti. Yapılan ilk müdahalenin ardından Şanver, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Anne Şanver kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

        ÇATI UÇTU, 1'İ BEBEK 4 KİŞİ YARALANDI

        İlçede lodos nedeniyle uçan apartmanın çatısı ise biri bebek 4 kişinin üzerdine düştü. Olay Kıraç Mahallesi İstiklal Caddesi'nde yaşandı. Lodos nedeniyle bir binanın çatısı uçtu. Çatı parçaları yolda yürüyenlerin üzerine düştü. Olayda biri bebek 4 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve polis sevk edildi. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

        RÜZGARIN HIZI 129 KM'YE KADAR ÇIKTI

        Öte yandan İstanbul sahilinde rüzgarın etkisiyle yüksek dalgalar oluşurken, bazı vatandaşlar bu anları fotoğrafladı. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre de, rüzgarın saatteki hızının en yüksek ölçüldüğü bölge Beylikdüzü oldu. Beylikdüzü radar sahasında rüzgarın hızı saatte 129 kilometreye kadar çıktı.

        Meteoroloji yetkilileri rüzgarın il genelinde yarın akşam saatlerine kadar etkili olmaya devam etmesinin beklendiğini ifade etti. Öte yandan, Beylikdüzü'nde de kısa süreli çamur yağdı.

        ÇAMLICA TEPESİ'NDE BULUNAN TÜRK BAYRAĞI KOPTU

        Öğle saatlerinden sonra hızını daha da artıran rüzgarın etkisiyle Pendik Amatör Balıkçılar Derneği ve Maltepe Park iskelesinde bağlı teknelerden bazıları zarar gördü. Bağcılar'da inşaatta kullanılan vincin rüzgarın etkisiyle sallanmaya başladığı görülürken, bazı sitelerin bahçelerindeki spor aletleri rüzgardan zarar görmemeleri için bağlanarak sabitlendi.

        Avcılar, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Çatalca ve Sultangazi'de rüzgar bazı ağaçları yerinden söktü, çatılardan kopan parçalar aşağı düştü.

        D-100 karayolu Yenisahra mevkisinde üst geçitten yola sarkan branda sürücülere zor anlar yaşattı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri brandayı kaldırarak trafik akışını normale döndürdü. Çamlıca Tepesi'nde bulunan Türk bayrağı da etkili olan fırtına nedeniyle bağlı olduğu direkten koparak uçtu. Polis ekipleri bayrağı muhafaza altına aldı. Üsküdar Bosna Bulvarı'nda da devrilen ağaç itfaiye ekiplerince kaldırıldı.

        TELEFERİK VE DENİZ OTOBÜSLERİ SEFERLERİNDE İPTALLER OLDU

        Metro İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı seferleri hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatıldı. T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvay Hattı seferlerinin de katener (enerji) teline dış alandan gelen bir cisim kaynaklı yaşanan enerji kesintisi nedeniyle Topkapı-50. Yıl Baştabya istasyonları arasında yapıldığı kaydedildi.

        İstanbul Deniz Otobüsleri de Pendik, Yenikapı, Kabataş, Kadıköy'den Yalova, Bursa, Bandırma'ya gerçekleştirilen hızlı arabalı vapur ve deniz otobüsü seferlerinden bazılarını iptal ettiğini duyurdu.

        İstanbul Şehir Hatları da Kabataş-Adalar, Beşiktaş-Kadıköy, İstinye-Çubuklu Arabalı, Beşiktaş-Adalar, Bostancı-Karaköy-Kabataş, Rumelikavağı-Eminönü, Anadolukavağı-Rumelikavağı-Sarıyer arasında hava muhalefeti nedeniyle seferlerin gerçekleştirilemediği bilgisini paylaştı.

        BEŞİKTAŞ'TA ASIRLIK ÇINAR AĞACI OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

        İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle Beşiktaş'ta asırlık çınar ağacı da park halindeki otomobilin üzerine devrildi.

        Kağıthane'de ise çatı uçmasına giden itfaiye ekibi yanlış parklar ve dar sokaklar güçlükle ilerledi. İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren etkili olan lodos nedeniyle Beşiktaş Saray Caddesi üzerinde bulunan asırlık çınar ağacı park halindeki otomobilin üzerine devrildi. Büyük bir gürültüyle yola devrilen ağaç, itfaiye ekipleri tarafından kesilerek kaldırıldı. Devrilen ağacın altında kalan otomobilde hasar meydana geldi. Ağacın devrilmesi sırasında yolda kimsenin olmaması olası bir facianın önüne geçti. Devrilen ağaç nedeniyle kapanan trafiğe kapanan yol, ağacın kaldırılmasıyla normale döndü.

        Kağıthane'de ise çatı uçması ihbarına giden itfaiye ekipleri yanlış park eden otomobiller ve dar sokaklar nedeniyle olay yerine ulaşmakta güçlük çekti. İtfaiye erleri yaya olarak olay yerine ulaştı.

        LODOS MARTILARI DA VURDU

        Şiddetli lodos kuşları da vurdu. Rüzgar nedeniyle uçamayan binlerce martı Kazlıçeşme'de boş bir araziye sığındı.

        İstanbul’da sabah saatlerinden bu yana etkisini gösteren şiddetli lodos hayatı olumsuz yönde etkilemeye devem ediyor.

        Bir çok nokta da lodos nedeniyle binaların çatıları uçtu ve ağaçlar devrildi. Ancak lodos sadece çatıları ve ağaçları vurmadı kuşlar da fırtınadan nasibini aldı.

        Fırtına nedeniyle uçamayan binlerce martı boş bir araziye kondu. Martıların konduğu arazi beyaza bürünürken ortaya ilginç görüntüler çıktı.

        SAAT KULESİ DEVRİLDİ

        Çatalca'da da saat kulesinin devrilmesi kameraya yansıdı. Çatalca Serbest Bölge'de kapı girişindeki saat kulesi lodosun etkisiyle devrildi. Devrilen saat kulesi parçalandı. O anlar kameraya yansıdı.

        BEYLİKDÜZÜ'NDE BİR GEMİ KARAYA OTURDU

        Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, karaya oturan Liberya bayraklı 270 metre boyundaki MSC ALICANTE isimli konteyner gemisine müdahale edildiğini bildirdi.

        Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, " KEGM-6 botumuz Marport Limanı içerisinde baş taraftan karaya oturan Liberya bayraklı 270 m. boyundaki MSC ALICANTE isimli konteyner gemisinin yanında olup KURTARMA-8, KURTARMA-11 ve dalgıç ekiplerimiz ivedilikle olay mahalline yönlendirildi." ifadeleri kullanıldı.

        İSTANBUL BOĞAZI GEMİ GEÇİŞLERİNE KAPATILDI

        Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ayrıca, İstanbul Boğazı'nın saat 14.30 itibarıyla çift yönlü gemi geçişlerine kapatıldığını bildirdi.

        Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, "İstanbul Boğazı, ağır hava şartları nedeniyle saat 14.30 itibariyle çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı." ifadeleri kullanıldı.

        TIR'LAR BÖYLE DEVRİLDİ

        Türkiye'yi etkisi altına alan şiddetli fırtına kazalara da yol açtı. Sosyal medyaya yansıyan olayda 2 TIR şiddetli rüzgar nedeniyle devrildi. Kaza anı ise arkadan gelen bir araç tarafından saniye saniye kaydedildi.

        4 KATLI BİNANIN ÇATISI UÇTU

        Sultangazi'de de şiddetli lodos nedeniyle 4 bir katlı binanın çatısı uçtu, park halindeki araçlar zarar gördü. İki çocuk, düşen parçaların altında kalmaktan yakınları tarafından son anda kurtarıldı.

        Sultangazi Sultançiftliği Mahallesi'nde 4 katlı bir binanın çatısı uçtu, park halindeki 3 araç zarar gördü. İki çocuk ise, düşen parçaların altında kalmaktan yakınları tarafından son anda kurtarıldı.

        Torunlarının çatının altında kalmaktan son anda kurtulduğunu söyleyen Servet Boran, Gürültü duyduk dışarı çıktığımız iki çocuk torunum dışarıdaydı onları son anda kurtardık. Lodos yüzünden arka taraflarda bulunan evlerde de hasar var. Bizim arabamız çatının altında kaldı. Rabbim daha beterinden korusun. Allahtan cana gelmedi. Torunlarım şu an iyi dedi. Aracı hasar gören İbrahim Aslan ise Hastaneden geldim, aracı öğle yemeği yemek için evin önüne çektim. Tam o sırada korkunç bir ses geldi. Önce gök gürültüsü sandım. Camdan baktığımda çatının uçtuğunu gördüm diye konuştu.

        BETONLARIN ALTINDA KALMAKTAN SON ANDA KURTULDU

        İzmir'de etkili olan fırtına nedeniyle de, tadilatta olduğu için kapalı olan 4 katlı otelin 3'üncü katının balkonundan gaz betonlar sokağa düştü.

        Bu sırada yolda yürüyen kişi, düşen gaz betonun altında kalmaktan son anda kurtuldu. O anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

        Gaz betonlar, 2'si park halinde, 3 araca hasar verdi. Seyir halindeyken üzerine gaz beton düşen hafif ticari araçtaki 4 kişilik aile, olaydan şans eseri yara almadan kurtuldu.

        Elektronik cihaz satışı yapan evli ve 2 çocuk babası Resul Çalış (35), aracında maddi hasar oluştuğunu belirterek, "Burası 1,5 yıldır tadilatta. Önlem amaçlı file takılması gerekiyor. Ama yok. Allah korusun. Altından insan geçiyor. Daha kötü olabilirdi. Bir an önce önlem alınmalı. Maddi hasarımız var. Otel sahibinden şikayetçiyiz" dedi.

        ÇATI TRAMVAY DURAĞINA DÜŞTÜ

        Bursa'da da şiddetli lodos 3 gündür etkisini devam ettiriyor. Hızı saatte 75 kilometreye kadar çıkan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Kentin birçok noktasında ev ve işyerlerinin çatıları fırtına sebebiyle uçarken, ağaçlar ise devrildi.

        Merkez Osmangazi ilçesinde tramvayın durakta olduğu sırada, durağın hemen arkasındaki inşaatın çatısı durağın üzerindeki enerji nakil tellerine düştü. Çatının tellere takılması olası bir faciayı önledi. O sırada durakta bekleyenler polis tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. Yıldırım ilçesinde ise bir aracın üzerine çatı, bir başka aracın üzerine ise ağaç düştü. Gürsu ilçesi Yenidoğan Mahallesinde de bir evin çatısı uçtu.

        Savrulan parçalar, karşıda bulunan bir başka evin dış mantolamasını parçaladı. Mustafakemalpaşa ilçesinde de olası bir faciadan dönüldü. Şehit Hikmet Aktaş Ortaokulu'nun çatısı uçtu. 2021-2022 eğitim öğretim yılında eğitim vermeye başlayan okulun çatısı, öğrencilerin derste olduğu sırada büyük bir gürültüyle uçtu. Çatıdan kopan parçalar, metrelerce ilerideki boş arsaya düştü. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Okul etrafındaki yollar emniyet şeridi ile kapatıldı. Olan biteni sınıflarının pencerelerinden korku içinde izleyen öğrencilerin, teneffüste bahçeye çıkması okul yönetimince yasaklandı.

        Kestel ilçesinde tarihi bir çınar, fırtınanın şiddetine dayanamayarak devrilirken, yine merkez Osmangazi ilçesi Yakın Çevre Yolu Botanik Park mevkiinde fırtına nedeniyle devrilen ağaç, seyir halindeki bir aracın üzerine düştü. Yolda uzun araç kuyruğu oluştu. Merkez Yıldırım ilçesinde bulunan, Şehit Piyade Onbaşı Orhan Tezcan İlkokulu'nun karşısında da park halindeki bir aracın üzerine ağaç devrildi. Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde ise şantiye alanındaki vinç, şiddetli fırtınanın etkisiyle kendi etrafında sürekli dönerek ilginç görüntüler oluşturdu.

        Şiddetli rüzgar ve fırtınadan dolayı Trabzon-Bursa seferini yapan uçak, Yenişehir uluslararası Havalimanı'na iniş yapamadı. Trabzon'dan kalkan uçak Ankara'ya inmek için geri döndü.

        CAMİ İNŞAATINDA İSKELE ÇÖKTÜ: 8 YARALI

        Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yapımı devam eden Merkez Camii´nde de iskele çöktü. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan 8 kişiden 4´üne ayakta müdahale edilirken, 4´ü ise hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

        Gebze Kaymakamı Mustafa Güler olay yerine gelerek ekipleri yönlendirdi.

         Türkiye'yi fırtına vurdu! AFAD bilançoyu açıkladı
        Türkiye'yi fırtına vurdu! AFAD bilançoyu açıkladı Haberi Görüntüle
         Türkiye lodosun etkisinde!
        Türkiye lodosun etkisinde! Haberi Görüntüle
        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ