Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu TEPKİ YAĞIYOR! Son dakika! İsrail'in Gazze saldırılarına tepki yağıyor
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İsrail'in Gazze'yi vurmasıyla, aralarında çocukların da olduğu çok sayıda sivilin ölümü ve yaralanması sonrası Türkiye'den tepki yağdı.

         İsrail'den kanlı saldırı!
        İsrail'den kanlı saldırı! Haberi Görüntüle

        İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan yaşayan Filistinlilere zorunlu göç tehdidi nedeniyle gerilim tırmanıyor. İsrail'in dün gece Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 24 kişi hayatını kaybetti, 103 kişi yaralandı. Öte yandan İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'daki cemaate akşam namazından sonra bir kez daha gerçekleştirdiği saldırıda 281 Filistinli yaralandı.

        TEPKİ YAĞIYOR

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail'in işgal ve zulmü ile fanatik Yahudilerin ihlallerine "dur" demek için, sağduyu ve vicdan sahibi tüm Müslüman, Hristiyan ve Yahudilerin ortak mücadele etmesi çağrısında bulundu.

        Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kudüs'teki kiliselerin, ortak bir bildiriyle İsrail'in şiddete ve provokatif eylemlerine son vermesi çağrısında bulunduğunu belirterek, kiliselerin ortak bildirisini paylaştı.

        İbrahim Kalın, "İsrail'in işgal ve zulmüne ve fanatik Yahudilerin ihlallerine dur demek için sağduyu ve vicdan sahibi tüm Müslüman, Hristiyan ve Yahudiler ortak mücadele etmeli." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in saldırıları sonrası paylaştığı videoda İngilizce olarak, "Dünya bu zulme şahit oldu" ifadelerini kullandı.

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze'yi vurmasına tepki göstererek, "İsrail savaş uçaklarıyla çocukları öldürüyor. Buna birileri 'İsrail’in kendini savunma hakkı var' diyor. Kim bu zalim saldırganlığa 'İsrail’in kendini savunma hakkı' diyorsa, çocuk katillerinin işbirlikçisidir. Şimdiye kadar gördük ki 'İsrail’in kendini savunma hakkı' denilen her eylemin, yorumun ve haberin arkasında, Netenyahu gibi zalim ve fanatiklerin saldırganlığı gizleniyor" ifadelerini kullandı.

        AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş da "Terör Devleti İsrail'in hain saldırıları sonucu şehid olan Gazze'deki kardeşlerime Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Sanmasınlar ki, bu saldırılar Filistinliler'i geriletiyor, aksine bu saldırılar siyonist İsrail'in sonunu getiriyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ