Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa YÜREĞİMİZ YANDI! Son dakika: Ekiplere su taşırken can verdi! Paylaşımı yürek burktu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Muğla'nın Marmaris ilçesinde, ekiplere su taşırken can veren 25 yaşındaki Şahin Akdemir'in son paylaşımı duygulandırdı

         Türkiye yanıyor! Yangınlarda son durum
        Türkiye yanıyor! Yangınlarda son durum Haberi Görüntüle

        Marmaris’te öğlen saatlerinde çıkan ve bir anda büyüyen yangını söndürme çalışmaları devam ederken, alevlere müdahale eden ekiplere yardımcı olmaya çalışan Şahin Akdemir'in dumandan zehirlenerek hayatını kaybettiği öğrenildi. Akdemir'in cansız bedeni Marmaris Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

        Aslen Köyceğizli olan ve uzun yıllardır Ortaca ilçesinde yaşayan Şahin Akdemir'in, Marmaris'te turizm sektöründe çalıştığı öğrenildi. 25 aşındaki Akdemir'in, meydana gelen yangına yardım etmek için dün motosikleti ile bölgeye gittiği ve yangın söndürme çalışmasında gönüllü olarak ekiplere destek verdiği öğrenildi. Hayatını kaybeden Şahin Akdemir'in bir ay önce çıkan yangında da gönüllü olarak itfaiyecilere su taşıdığı öğrenildi.

        SON ÇEKTİĞİ GÖRÜNTÜSÜNÜ SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞMIŞ

        Şahin Akdemir'in sosyal medya hesabından dün yangında paylaşım yaptığı ortaya çıktı. Yangına motosikleti ile gidişini yayınlayan Şahin Akdemir, "Su taşımaya devam, yangıncılara su taşıyacağız yine, Allah hayırlarımızı kabul eylesin" dediği duyuluyor. Bir diğer görüntüde ise yüzündeki duman lekeleri dikkat çeken Şahin Akdemir, "Yangın hala devam ediyor biz su taşıyoruz hala" konuşmaları görülüyor.

        'YANGIN ÜSTÜMÜZE ÜSTÜMÜZE GELİYOR'

        Yangın mahallinde itfaiye çalışanlarına su verirken görüntülerinin de yer aldığı paylaşımda Şahin Akdemir’in son olarak saat 17.52’de “Geliş gidiş yolları kapalı, Yangın hala devam ediyor, şu an içindeyiz ellerimizde ayranlar sular, yangın üstümüze üstümüze geliyor” dediği görülüyor. Bu görüntülerden kısa süre sonra ise Şahin Akdemir’in motosikleti ile giderken dumandan etkilendiği ve motorundan düştüğü ardından da hayatını kaybettiği öğrenildi.

        Köyceğiz’in Sazak Mahallesi'nden olan Şahin Akdemir'in cansız bedeni otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Birkaç yıl önce eşinden ayrıldığı ve 7 yaşında bir kızının olduğu öğrenilen Şahin Akdemir’in cenazesi bugün öğleden sonra Sazak Mahallesi'nde toprağa verilecek.

        AK PARTİLİ ÇELİK: GÜZEL YÜREĞİN DÜNYADAN BÜYÜKTÜ

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Marmaris'te yangın söndürme ekiplerine su taşırken hayatını kaybeden Şahin Akdemir'e, Allah'tan rahmet diledi.

        Çelik, Akdemir için Twitter hesabından bir taziye mesajı yayımladı.

        Akdemir'in fotoğrafını paylaşan Ömer Çelik, "Seni hiç unutmayacağız Şahin. Güzel yüreğin dünyadan büyüktü. Şahin Akdemir kardeşimiz Marmaris'te yangınla mücadele eden ekiplere motoruyla su ve ayran taşırken hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

        BAKAN YANIK'TAN BAŞSAĞLIĞI TELEFONU

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Marmaris’te yangın söndürme ekiplerine gönüllü olarak motoruyla su taşırken dumandan etkilenerek hayatını kaybeden 25 yaşındaki Şahin Akdemir’in ailesini arayarak başsağlığı diledi.

        Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınında yangın söndürme ekiplerine gönüllü olarak motoruyla su taşırken dumandan etkilenmesi sonucu yaşamını yitiren 25 yaşındaki Şahin Akdemir'in vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Bakan Yanık, Akdemir’in yangın söndürmekten öte bir vatan müdafaasında bulunduğunu söyledi.

        Bakan Yanık, “Rabbim makamını âli etsin. Çok çok üzüldüm. Gerçekten çok genç bir kardeşimiz. Mekanı cennet olsun. Sizlere, anneye ve kardeşlere başsağlığı diliyorum. Rabbim sabrınızı artırsın” ifadelerini kullandı.

        KARDEŞİ KONUŞTU: BU ORMANI YAKANIN ALLAH CEZASINI VERSİN

        Şahin Akdemir'in kardeşi Baykal Akdemir, abisinin cenazesini almak için beklediği Adli Tıp Kurumu önünde yaptığı açıklamada, çok üzüntülü olduklarını ifade ederek, "Muğla Köyceğiz’de oturuyoruz. İkimiz de Marmaris’te çalışıyorduk. Dün, abim ekiplere yardım ederken alevlerin arasında kalmış. Sağ olsunlar eşlerimiz dostlarımız aradı sordu. Şimdi de işte cenazesini almak için bekliyoruz. Allah mekanını cennet etsin ve bu ormanları yakanın da Allah cezasını versin. Ben köydeydim, izinliydim. Dün akşamüzeri abimin vefat haberini aldım. Akşam geç saatlerde hastaneye vardık. Hastanedeki işlerimizi halledip, Köyceğiz’e döndük. Annemle babam evde, ben buradayım. Adli tıpta abimin cenazesini bekliyorum. Allah kimseye böyle acı göstermesin" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ