Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yatırımcı nerede hata yapıyor? - İş-Yaşam Haberleri

        A1 Capital ile Borsada Yatırım programının bu haftaki konuğu Fonbulucu Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi Turgut Yıldırım oluyor. Küçük yatırımcıların nasıl tasarruf edebileceğini ve bu tasarrufları nasıl yatırıma dönüştüreceğini kendi örnekleri ile açıkladı. Yıldırım, son dönemde borsaya akın eden küçük yatırımcının yatırıma başlarken yaptığı hataları da sıraladı. Borsa yatırımcısı olmak için yatırımcıların davranış tarzlarının ne olabileceğine dönük açıklamalarda bulunan Yıldırım, başarılı yatırım örnekleriyle yeni yatırımcılara ipuçları vermeye çalıştı.

        REKLAM

        NEDEN YATIRIMCI OLDU?

        Bir itfaiye eri olarak çalışırken borsa İstanbul ile nasıl tanıştığını ve neden yatırım yapma ihtiyacı hissettiğini aktaran Yıldırım, hisse yatırımı yaparken başlangıçta nasıl bir yatırım perspektifi izlediğini ve kazanıp kaybettiği stratejileri ortaya koyuyor. Sosyal medyada yaptıkları yayınlarla diğer yatırımcılara tasarruf yapma ve bu tasarrufları yatırıma yönlendirme konularında yardımcı olmaya çalışan bir grupla birlikte hareket eden Yıldırım, "Neden diğer yatırımcılara yardımcı olmayı düşündünüz? Bunu yaparken nasıl bir hareket tarzı benimsediniz?" sorularını yanıtlıyor.

        NEDEN TÜYO PEŞİNDE KOŞULUYOR?

        Şu anda borsaya olan küçük yatırımcı akınının değerlendiren Yıldırım, borsanın yeni müdavimlerinin kimler olduğu konusundaki tecrübelerini paylaşırken "Küçük yatırımcının genel hataları nelerdir?Küçük yatırımcı neden tüyo peşinde koşuyor?" sorularını yanıtlarken küçük yatırımcının borsadaki haklarını ne kadar bildiği konusunda yatırımcıların görüşlerini dile getiriyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ