Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Yeşim Büber'den tekne yaşamına dair son dakika açıklama: Üzülenler olmuş...
        1

        Bir dönemin ünlü oyuncusu Yeşim Büber, görüntü yönetmeni eşi Mehmet Aksın ile radikal bir karar alarak 11 yıl önce teknede yaşamaya başlamıştı.

        Daha sonra iki çocukları dünyaya gelmesine rağmen bu yaşamlarından vazgeçmeyen çiftten Yeşim Büber, önceki gün başından geçen talihsiz bir olayı anlatmıştı.

        2

        TADİLATA GİRİŞMİŞTİ

        Teknesinin mutfak lavabosuna oturmuş, tezgahını tadilat yaparken çekilen fotoğrafını paylaşan Büber, aynı gün ikiz çocuklarının da hastalanmasının kendisine zor saatler yaşattığını ifade etmişti.

        3

        "Teknede yaşamak bazen zor" diyen Yeşim Büber, yeni bir paylaşımda bulundu.

        "DURUMUMA ÜZÜLENLER OLMUŞ"

        Keyifli anlarını yayınlayan 43 yaşındaki oyuncu, gönderilerine şu notu düştü:

        Teknede yaşamak her zaman zor değil. Dün paylaştığım postu (gönderi) okuyanlar arasında durumuma üzülenler, acı çektiğimizi düşünenler olmuş. Ben de birkaç keyifli fotoğraf koyayım dedim...

        4

        "HEP HAYALİMİZDİ"

        Yeşim Büber, hayatıyla ilgili şöyle konuşmuştu:

        Hep hayalimizdi teknede yaşamak, yolda olmak. Bu, bir şekilde bize dayatılan biçim ve sınırlara nanik yapmak belki de. Evi kapatıp tekneye taşındık.

        İstediğim an demirimi alıp gidebilme imkanı gerçek bir özgürlük benim için. Ve her yerde yolcu hissetmek, mekan ve zaman algımı çok değiştirdi. Zorunluluktan uzak, sahici bir seçim, her an ve her yer... Bu duyguyu çok seviyorum.

        5

        Büber, 'Aynalı Tahir', 'Kırık Ayna', 'Bıçak Sırtı', 'Serseri Aşıklar' gibi dizilerin yanı sıra 'Barda', 'Kaybolan Yıllar' ve Sadri Alışık Ödülleri'nde 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' ödülünü aldığı 'İnşaat' gibi sinema filmlerinde rol almıştı.

        6

        İşte İstanbul'dan ayrılan ve kent kaosundan kaçıp doğa ile iç içe yaşamaya başlayan diğer ünlüler...

        7

        BAŞAK SAYAN

        Çılgın Bediş, Gurbet Kadını, Derman Bey ve Yaprak Dökümü gibi bir döneme damgasını vuran dizilerde rol alan oyuncu Başak Sayan, artık gözlerden uzak, ailesiyle sakin bir yaşam sürüyor.

        8

        Anne olduktan sonra oyunculuğa veda eden Sayan, Şile'ye yerleşti. Oyunculuktan sonra yazarlığa ağırlık veren Sayan, "Uzun bir süredir çocuklarla beraber Şile'deki evimizde kalıyoruz. Ormanın içinde kalabalıktan uzakta organik bir yaşam sürmeye çalışıyoruz" dedi.

        9

        Oyuncu, "İşlerim oldukça İstanbul'un merkezine geliyorum, bitince hemen tekrar Şile'nin yolunu tutuyorum." şeklinde konuştu.

        10

        ASLIHAN GÜRBÜZ

        Son olarak 'Ufak Tefek Cinayetler' dizisinde 'Merve' karakterini canlandıran oyuncu Aslıhan Gürbüz, geçtiğimiz senelerde İstanbul'u terk etti.

        İki tanesi bel fıtığı olmak üzere dört kez ameliyat geçiren Gürbüz, tedavi sürecini tamamladıktan sonra kendisine bambaşka bir hayat kurdu.

        11

        Doğa ile iç içe yaşamaya başlayan Gürbüz, yeni hayatından kareleri sık sık sosyal medya hesabından paylaşıyor. Sosyal medyayı aktif kullanan 37 yaşındaki Gürbüz, takipçilerinin "Nerede yaşıyorsunuz?" sorusuna yanıt vermişti:

        En çok sorulan soru... Bir suyun kenarında, bir ağacın altında, bir ormanın içinde ya da ıssız olmaya yakın bir adada...

        Bu memleketin bir köşesinde, bir çoğunun önünden geçtiği, bir çoğunun göremediği, çokçalarının kıymetini bilmediği bir enlem ve boylamda yaşıyorum. Yeşili, maviyi, suyu, gökyüzünü, ağacı, çiçeği, kuşu, yosunu görmeyi çok seviyorum.

        Uyandığımda karşı evi değil, bir ağacı görmeyi, evden çıkınca alışveriş merkezine değil, patikaya uğramayı çok seviyorum. Yani doğayı çok seviyorum. Neresi olduğu mühim değil. Görüyor ve seviyorsan cennettesin. Koruyor ve saygı duyuyorsan cennetlik. Bu memleketin cennet gibi bir köşesinden herkese selamlar...

        12

        GÖKSEL

        Koronavirüs salgınının Türkiye'de ilk yayılmaya başladığı zamanlarında şarkıcı Göksel, Ege'ye bağlı bir köyde yaşamını devam ettirmeye başladı.

        Zamanını doğa ile iç içe geçiren şarkıcı, köy yaşamıyla ilgili, "İnsan her şeye alışıyor. Değişik bir hayatı deneyimliyorum. Bu süreçte en çok market poşetlerini temirlerken zorlandım" açıklamasını yapmıştı.

        13

        HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ

        Şehir hayatından sıkılıp, soluğu doğada alan isimler arasına Hüsnü Şenlendirici de dahil olmuştu.

        5 yıl önce İzmir’de çiftlik satın alıp köy hayatı yaşayan klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici, sosyal medya hesabından çiftçilere destek çağrısında bulunmuştu.

        14

        Traktöre binip, tarla ekimi yapan 43 yaşındaki Şenlendirici, takipçilerine şu sözlerle seslendi:

        Arkadaşlar bu zor zamanlarda köylümüzün ve çiftçilerimizin değerini, kıymetini iyi bilelim. Köylü çalışmazsa aç kalırız. Bu çok önemli. Köylü milletin efendisidir. Öperim hepinizi.

        15

        ATA DEMİRER

        Oyuncu ve komedyen Ata Demirer de uzun süredir Bozcaada'da...

        Ara sıra İstanbul'a gelen ve çiftlik hayatı yaşayan komedyen, doğal hayatından kesitleri Instagram sayfasından yayınlıyor.

        16

        EREN BAKICI

        Gülçin Ergül, Cemre Kemer, Eren Bakıcı ve Yasemin Yürük'den oluşan Hepsi müzik grubu dört yıl önce dağılmıştı.

        Grubun eski solisti Eren Bakıcı, Bursa'da köy hayatı yaşıyor.

        17

        Bakıcı, "Artık sakin bir hayat yaşamaya karar verdim. Yaklaşık iki yıldır sakin ve doğayla iç içe bir yaşantım var. Şarkı söylemek benim için bitti. Bizim grubun ömrü bu kadardı. Ruhsal olarak tatmin eden bir iş değil, sahne işleri. O yüzden şarkı söylemeyi bıraktım. Şarkı söylemek benim ilgi alanımda değil" dedi.

        18

        Şarkıcı, "Eskiden işim gereği kimin ne yaptığını merak ederdim ama şimdi hiç merak etmiyorum. Sahne işinde içimde kalan hiçbir şey yok. Şarkı söylemek kalbimde bitti. Kimin ne yaptığı benim ilgi alanımda değil. Benim tek merakım doğayla iç içe olmak, seramiklerimi yapmak, sakin bir hayat yaşamak. Çünkü ruhum rahatlıyor doğada olunca. Kendi sebzelerimi yetiştirip öyle besleniyorum artık." şeklinde konuştu.

        19

        GİZEM KARACA

        2011 Miss Turkey ikincisi Gizem Karaca, 2017 yılında işletmeci Kemal Ekmekçi ile evlendikten sonra İzmir'e yerleşti.

        Koronavirüs salgını sebebiyle günlerini önlem amaçlı evinde karantinada geçiren Karaca, kendisini bahçe işlerine verdi.

        20

        Bu süreçte organik tarıma başlayan Karaca, bahçesine domates, biber, salatalık, soğan ve patlıcan ekmeyi de ihmal etmedi.

        Oyuncu, evinin bahçesinden yeşil soğan topladığı kareleri sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı.

        Gizem Karaca'nın "Yeşil bir baş parmağım var" notunu düştüğü gönderileri takipçilerinden büyük ilgi gördü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ