Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ziraat Girişim, Simit Sarayı'nın yüzde 51'ini devraldı - İş-Yaşam Haberleri

        Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., Simit Sarayı'nın yüzde 51'i için Rekabet Kurulu'na başvurdu. Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayınlanan 12 Aralık 2019 tarihli başvuru ilanına göre Simit Sarayı Yatırım A.Ş.'nin sermayesini temsil eden payların yaklaşık 20.706.000 adedi Kavukçu Yapı San. İnşaat Turizm ve Tic. A.Ş. tarafından alıcı konumunda bulunan Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye devredildi. Sermaye artırımıyla birlikte Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin Simit Sarayı Yatırım A.Ş.'deki payının yüzde 51'i bulacağı kaydedildi.

        Açıklama şöyle:

        "Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., Simit Sarayı Yatırım A.Ş., Kavukçu Yapı San. İnşaat Turizm ve Tic. A.Ş.İşlem kapsamında mevcut hissedarlar arasında yapılacak hisse devirleri ile Hedef Şirket olan Simit Sarayı Yatırım A.Ş.'nin sermayesini temsil eden payların yaklaşık 20.706.000 adedi Kavukçu Yapı San. İnşaat Turizm ve Tic. A.Ş. tarafından Alıcı konumunda bulunan Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye devrine ve eşzamanlı olarak sermaye artırımına ilişkin yapılacak olan genel kurul neticesinde Alıcı'nın ihraç edilecek emisyon primli payları iktisap etmesi suretiyle Hedef Şirket'in sermayesini temsil eden payların toplam %51'ini elde etmesine ilişkindir."

        ORTAKLIK YAPISI NASIL DEĞİŞTİ

        Simit Sarayı, Haluk Okutur, Abdullah Kavukçu ve Mehmet Tarakçı tarafından 2002 yılında kuruldu. Şirket, 2017 Temmuz ayına kadar Abdullah Kavukcu, Haluk Okutur ve Mehmet Tarakçı’nın eşit hisselere sahip olduğu ortaklıkla yönetiliyordu. Bu tarihte şirketin yüzde 10 hissesi, Suudi Fawaz Alhokair Group’na satıldı. Geri kalan yüzde 90’lık hisse de ortaklar arasında eşit olarak bölünmüştü. Son olarak Ziraat Girişim’in satın alması ile şirkette yüzde 51 hisse kamunun varlık yatırım şirketine geçmiş oldu. 2018’de 1.3 milyar lira ciroya ulaştığı ifade edilen şirketin öyküsü 2002’de açılan ilk dükkan ile başlamıştı. 2004’te şirketin İstanbul’daki mağaza sayısı 18’e ulaştı. 2010’a gelindiğinde yurtdışındaki ilk mağaza Hollanda’ya açılmış olan Simit Sarayı’nda 2012’de Suudi Arabistan’a girildi. 2014’te New York mağazası, 2015’te Londra mağazası açıldı.

        REKLAM

        12.5 MİLYON DOLARLIK UÇAK SATILMADI

        Edinilen bilgilere göre son yıllarda agresif bir büyüme içine giren Simit Sarayı'nda bu yıl başından itibaren mali problemler yaşanmaya başladı. Öyleki Simit Sarayı'nın kamuoyunda öne çıkan yüzü işadamı Abdullah Kavukçu'nun 2017'de 12.5 milyon dolaraGöztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil'den satın aldığı TC-SPL tescilli Challenger 300 tipi özel uçağını yılın başında satışa çıkardığı ancak sonrasında satışın söz konusu olmadı ve bu satıştan vazgeçtiği de iddia edildi.

        8-10 yolcu kapasitesine sahip Challenger 300, 5 bin 541 kilometre uçabiliyor. 13 bin 716 metre yüksekliğe çıkabilen uçak, 6 saat 30 dakika havada kalabiliyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ