Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 11 Ekim 2017 FETÖ operasyonları - FETÖ haberleri

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılmak istenen askeri darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ ile bağlantılı olan ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanan kişi ve kurumlara yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte 11 Ekim 2017 Çarşamba günü FETÖ operasyonları...

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        KİLİS'TE 2'Sİ POLİS 1'İ ÖĞRETMEN 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kilis'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, açığa alınan 2'si polis biri öğretmen 3 zanlı gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, polis ekipleri, Mersin'in Tarsus ilçesi kırsal alanda örgüte ait bazı dokümanlar bulunduğu bilgisine ulaştı.

        Ekipler, bölgede yaptıkları aramada, terör örgütüne ait olduğu belirlenen kitap ve bazı örgütsel dokümanlar ele geçirdi. Dokümanlar üzerindeki teknik çalışmalarda, Kilis'te ikamet eden 2'si polis 4 kişinin parmak izine rastlandı.

        Bunun üzerine Kilis Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, örgütle bağlantıları bulunduğu tespit edilen öğretmenlerden birinin tutuklu, diğerinin ise özel bir rehabilitasyon merkezinde görev yaptığı belirlendi. 2 polisin ise örgütle bağlantıları olduğu iddiasıyla başlatılan başka bir soruşturma kapsamında açığa alındıklarını tespit edildi. Zanlılar hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, kent merkezinde düzenlenen operasyonda, 2'si polis biri öğretmen 3 kişi gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar emniyete götürüldü. (AA)

        EDİRNE'DE 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Edirne'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, 10 kişi gözaltına alındı.

        Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, aralarında öğretmen, imam, esnaf ve öğrencilerin de bulunduğu 10 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, düzenledikleri operasyonla şüphelileri gözaltına aldı.

        Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bazı belge ve bilgisayarlara el konuldu. Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerin işlemleri devam ediyor. (AA)

        UŞAK'TA 4 KADIN TUTUKLANDI

        Uşak merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 4 kadın tutuklandı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 6 ilde eş zamanlı operasyonda yakalanan ve örgütte "abla" oldukları iddia edilen 14 kadından 4'ünün daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütüne yardım" suçlamasıyla tutuklandı.

        Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Manisa, Muğla ve İzmir'de belirlenen adreslere 5 Ekim'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda 14 kadın yakalanmıştı. Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock içeriklerinde isimlerinin geçtiği öne sürülen zanlılardan 7'si önceki gün, 3'ü de dün tutuklanmıştı. (AA)

        EDİRNE'DE 1 İMAM GÖZALTINA ALINDI

        Edirne'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olduğu iddiasıyla bir imam gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Uzunköprü Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ilçeye bağlı Kırköy köyü imamı M.G (37) hakkında "FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma" suçundan yakalama kararı çıkarıldı.

        Jandarma ekiplerince şüpheli M.G. gözaltına alındı.

        Şüphelinin evinde yapılan aramada, biri dizüstü diğeri tablet 2 bilgisayar, ses kayıt cihazı, harici bellek, harici disk ve sim karta el konuldu. (AA)

        ORDU'DA 44 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

        Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturmada 44 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

        Ordu Cumhuriyet BaşsavcılığıncaFETÖ/PDY örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Ordu merkezli ve çevre illerden olmak üzere aralarında öğretmen, öğrenci, kamu ve özel sektör çalışanı olmak üzere 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanması için Ordu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin soruşturma işlemi sürerken ikamet adresinde bulunamayanların aranmasına devam ediliyor. (İHA)

        FETÖ'NÜN YURT DIŞI KURUMLARINA PARA GÖNDEREN 75 KİŞİDEN 36'SI GÖZALTINA ALINDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yurt dışındaki kurumlarına yüklü miktarda para gönderdiği tespit edilen 75 kişi hakkında soruşturma başlatıldığı, şüphelilerden 36'sının gözaltına alındığı bildirildi.

        Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre,FETÖ'nün yurt dışındaki kuruluşlarıyla irtibatlı oldukları ve bu kurumlara yüklü miktarda para gönderdikleri belirlenen 75 kişi hakkında "terör örgütü üyeliği" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

        Savcılığın talimatıyla harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 75 kişiden 36'sını gözaltına aldı.

        Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. (AA)

        KIRŞEHİR VE KASTAMONU'DAKİ OPERASYONLARDA 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kırşehir ve Kastamonu'da yapılan operasyonlarda muvazzaf astsubayın da aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alındı.

        Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kırşehir Cumuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 5 kişinin yakalanması için Kırşehir ve Kastamonu'da operasyon düzenledi.

        Eski öğretmen M.Ş. Kastamonu'da, astsubay F.Y, eski memur M.T. ile özel sektör çalışanları T.M. ve T.T. Kırşehir'de gözaltına alındı.

        Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü. (AA)

        SAMSUN'DA 1 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bir öğretmen gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri,FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Atakum ilçesinde belirlenen adrese operasyon düzenledi.

        Operasyonda, Van'ın Başkale ilçesinde öğretmen olarak görev yapan ve Atakum ilçesinde doğum izninde bulunduğu belirtilen Pınar K. (27) gözaltına alındı.

        Örgütün şifreli haberleşme uygulaması ByLock'u kullandığı öne sürülen şüpheli, emniyete götürüldü.

        Şüphelinin eşi, meslekten ihraç edilen eski komiser Ümit K'nın Antalya'da tutuklu olduğu öğrenildi. (AA)

        İSTANBUL MERKEZLİ OPERASYONDA 26 ÖĞRETMEN YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddiasıyla görevden uzaklaştırılan ve haklarında gözaltı kararı çıkarılan 49 öğretmenden 26'sı, İstanbul merkezli 23 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, "Bylock" kullandıkları iddasıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce görevden uzaklaştırılan 49 öğretmen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul merkezli 23 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 49 şüpheliden 26'sı yakalandı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 26 kişiden 21'i, İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüphelilerden 12'si tutuklandı, 9'u adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Gözaltında tutulan 5 şüphelinin işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edileceği, diğer 23 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. (AA)

        ADANA MERKEZLİ 5 İLDEKİ OPERASYONDA 1 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

        Adana merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 1'i daha tutuklandı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca,FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 29 Eylül'de Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Kayseri ve Konya'da 41 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 45 kişi gözaltına alınmıştı.

        Aralarında doktor ve iş adamlarının da bulunduğu zanlılardan son 6'sının da emniyetteki işlemleri tamamlanarak bu kişiler adliyeye sevkedildi.

        Zanlılardan Murat K. tutuklandı, Bekir K, Ali O, Fırat M, Tuğba Ö ve Emel K, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Böylece operasyon kapsamında gözaltında şüpheli kalmadı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 5 ilde belirlenen 41 adrese 29 Eylül'de eş zamanlı operasyon düzenlemiş, operasyonda, aralarında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı öne sürülenlerin de bulunduğu farklı meslek gruplarından 45 kişi gözaltına alınmıştı. Daha önce adliyeye sevk edilen zanlılardan 8'i tutuklanmış, diğerleri serbest bırakılmıştı. (AA)

        ELAZIĞ MERKEZLİ OPERASYONLARDA 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Elazığ merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeFETÖ/PDY'ye yönelik çalışma yaptı. Polisin yaptığı çalışmada 12 şüpheli belirlendi. Şüphelilerin yakalanması için polis, Elazığ merkezli Sivas, İstanbul, Ankara, Balıkesir ve Artvin'de eş zamanlı operasyon yaptı.

        Operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin terör örgütünün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıklarının tespit edildiği bildirildi. (İHA)

        AMASYA'DA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Amasya'nın Merzifon ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 10 kişi gözaltına alındı.

        Merzifon Cumhuriyet BaşsavcılığıncaFETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgütle irtibat halinde bulundukları öne sürülen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla bazı zanlılar hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezinde birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda meslekten ihraç edilen kamu personellerin de aralarında olduğu 10 kişi gözaltına alındı. (İHA)

        OSMANİYE MERKEZLİ 33 İLDEKİ OPERASYONDA 75 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI: 40 KİŞİ YAKALANDI

        Osmaniye merkezli 33 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yerleştirdiği askeri personele yönelik operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 75 zanlıdan 40'ı yakalandı.

        Osmaniye Cumhuriyet BaşsavcılığınınFETÖ'nün askeri yapılanmasına yönelik başlattığı soruşturma kapsamında, 56'sı muvazzaf olmak üzere 75 askeri personel hakkında, 33 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

        Operasyonda, aralarında çeşitli rütbelerdeki muvazzaf askerlerin de yer aldığı 40 şüpheli gözaltına alındı.

        Diğer zanlıları yakalama çalışmalarının sürdürüldüğü öğrenildi. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 1 ASTSUBAY TUTUKLANDI

        Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bir astsubay tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre,FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, hakkında yakalama kararı çıkarılan astsubay Akın A, görev yeri olan Antalya'nın Manavgat ilçesinde gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından Manavgat adliyesine sevk edilen zanlı, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEBGİS) üzerinden sorgulandığı Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. (AA)

        AMASYA'DA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Amasya'nın Merzifon ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 10 şüpheli gözaltına alındı.

        Merzifon Cumhuriyet BaşsavcılığıncaFETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütle irtibat halinde bulundukları ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, kent merkezinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, aralarında meslekten ihraç edilen öğretmen ve kamu personelinin olduğu 10 şüpheli gözaltına alındı.

        YUNANİSTAN SINIRINDA YAKALANAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Yunanistan'a kaçak yollardan gitmek isterken yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelilerinden 2'si tukuklandı.

        Alınan bilgiye göre, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı hudut askerlerince dün Yunanistan sınırında yakalanan ve Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 şüphelinin sorgusu tamamlandı.

        Mahkemeye çıkarılanlardan, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları belirlenen ve öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen Süleyman Yazıcı (42) ile ev hanımı Aynur Gazioğlu (26) tutuklandı.

        Örgütün kapatılan eğitim kurumlarından birinde çalıştıkları tespit edilen R.G. (30) ve R.Y. (31) savcılık sorgularının ardından salıverildi, KHK ile Başbakanlık'taki memuriyetlerine son verilen Kemal K (41) ve Bircan A. (45) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        İzmir'deFETÖ'nün "emniyet imamı" olduğu iddia edilen Abdullah B. (42) de yargılanmak üzere Tokat'a gönderildi.

        Yunanistan'a kaçak yollardan gitmek isteyen, aralarında bebek, çocuk ve kadınların da olduğu 12 Türk vatandaşı dün hudut askerlerince yakalanmış, gözaltına alınan 8 kişi ile yanlarındaki bir bebek ile 3 çocuk hudut karakoluna götürülmüş, gözaltı işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edilmişti.

        Şüphelilerin, Meriç Nehri'ni geçmek için yanında bulunan bota da el konulmuştu. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE MİHALGAZİ MÜFTÜSÜ TUTUKLANDI

        Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Mihalgazi İlçe Müftüsü, tutuklandı.

        Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddia edilen Ali Y'yi gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        TOKAT MERKEZLİ OPERASYONLARDA 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Tokat merkezli 14 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 19 şüpheliden 12'si gözaltına alındı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca,FETÖ/PDY'nin "mahrem askeri yapılanması"na yönelik Tokat merkezli 14 ilde yürütülen soruşturma kapsamında 14'ü muvazzaf asker, 5'i sivil olmak üzere 19 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 19 kişiden 12'sini yakalayarak gözaltına aldı. 7 kişinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor. (AA)

        17 ESKİ SGK ÇALIŞANI İÇİN GÖZALTI KARARI

        Başkentte, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturması kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) 17 eski çalışanı hakkında gözaltı kararı alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre, SGK'nın 17 eski çalışanının gözaltı işlemlerine sabah saatlerinde başlandı.

        Zanlıların örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıklarının belirlendiği kaydedildi.

        Şüphelilerden 10'u Ankara Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.(AA)

        TOKAT'TA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında muvazzafların da bulunduğu 7 kişiden biri tutuklandı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan, muvazzafların da aralarında yer aldığı 7 zanlının İl Jandarma Komutanlığındaki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar Tokat Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan zanlılardan biri tutuklandı, 6'sı adli kontrol şartları uygulanarak serbest bırakıldı.(AA)

        KONYA'DA ASKERİ PERSONELE YÖNELİK OPERASYONDA GÖZALTI SAYISI 66 OLDU

        Konya merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yerleştirdiği askeri personele yönelik operasyonda gözaltı sayısı 66'ya yükseldi.

        REKLAM

        Konya merkezli 7 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, daha önce gözaltına alınan "mahrem imamlar"ın ifadeleri doğrultusunda haklarında gözaltı kararı verilen 70 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

        Soruşturma kapsamında 36 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 66'ya yükseldi.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında, dün Konya merkezli Ankara, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Yalova'da belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 30 muvazzaf asker gözaltına alınmıştı. (AA)

        İZMİR'DE 1 KOMİSER YARDIMCISI GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ndeki (FETÖ) "kripto" yapılanmaya yönelik soruşturmada halen görevde bulunan bir komiser yardımcısı gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Konak İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı A.İ. hakkında yakalama kararı verildi.

        REKLAM

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, A.İ'yi ikametgahında gözaltına aldı.

        FETÖile bağlantısına ilişkin hakkında gizli tanık ifadesi bulunan A.İ'nin örgütün sözde üst düzey yöneticileriyle de irtibatı tespit edildi. Örgütün kapatılan bir okulunda çalışanFETÖşüphelileriyle sık görüştüğü belirlenen A.İ'nin, emniyette kritik görevlerde çalıştığı bilgisine ulaşıldı.

        A.İ'nin örgütün İzmir Emniyet Müdürlüğündeki "kripto" diye nitelendirilen mensuplarından olduğu iddia edildi.

        Ev ve iş yerinde arama yapılan şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        MALATYA'DA 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, örgütün "kamu hastaneleri ve halk sağlığı müdürlüğü" yapılanması içerisinde yer aldıkları iddiasıyla 13 eski sağlık personeli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        REKLAM

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, şüphelilerin adreslerine eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda daha önce meslekten ihraç edilen doktor, hemşire, ebe, eczacı gibi meslek gruplarından 13 şüpheli gözaltına alındı.

        Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalar sırasında ele geçirilen çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyale de el konuldu.Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ