Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 15 tatil ne zaman? 2018 sömestr tatili ne zaman başlayacak?

        2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla milyonlarca öğrenci için ders zilleri çaldı. Okullarına dönen öğrenciler, bir yandan da yarıyıl tatili ne zaman diye araştırıyor.Peki 15 günlük tatil ne zaman? Yarıyıl tatili ne zaman? İşte sömestr tatili tarihi...

        15 GÜNLÜK YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN? (SÖMESTR TATİLİ)

        Sömestr tatili, akademik yılın birinci döneminin ardındanokullarda eğitim öğretimeverilen ara. ÇoğunluklaŞubatayına denk geldiği içinşubat tatilive genellikle 15 günlük birtatilolduğu için özellikle çocuklar tarafından 15 tatilolarak da adlandırılır. Öğrenciler, öğretmenler ve okulların idari personeli bu dönemi dinlenerek ve akademik yılın ikinci dönemine hazırlık yaparak geçirirler. Birinci dönemin sonunda, sömestr tatili başlamadan önce öğrenciler yarıyıl karnelerini alırlar.

        REKLAM

        Öğrenciler bir yandan okullarına giderek eğitim ve öğretimlerinisürdürürken, bir yandan da Şubat ayında yapılacak olan yarıyıl (sömestr) tatilinin hangi güne denk geldiğini ve tarihini araştırıyor.Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için paylaştığı çalışma takviminde yer alan bilgiye göre, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı birinci dönemi19 Ocak 2018 Cumagünü karnelerin alınmasıyla sona erecek ve öğrenciler 15 günlük bir tatile girecek.

        15 gün süren yarıyıl tatilinin ardından ikinci dönem 5 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacak ve milyonlarca öğrenci tatilden dönerek yeniden okullarında derslerine devam edecek.

        OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (2018)

        Yarıyıl tatilinin ardından başlayacak olan 2. dönem boyunca karne ortalamalarını yükseltmek isteyen öğrenciler büyük çaba verecek.İkinci dönem ise8 Haziran 2018 Cuma günü alınacak olan karnelerle birlikte sonlanacak ve öğrenciler 3 aylık bir yaz tatiline başlayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ