Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 16 bin ton ambalaj atığı ekonomiye kazandırıldı - İş-Yaşam Haberleri

        HT Egeli'de yer alan habere göre,Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü “Kuşadası Geleceğini Biriktiriyor” sloganıyla, doğanın ve çevrenin korunmasına önemli bir katkı sunan geri dönüşüm çalışmaları kapsamında ambalaj atıklarını, cam ve pet şişeleri mahallelere yerleştirilen özel tasarımlı kumbara ve sepetler aracılığıyla ayrı ayrı topluyor.

        AYRIŞTIRILDI

        Güzelçamlı Milli Park bölgesi de dâhil olmak üzere Kuştur sınırları sonuna kadar 23 mahallede 10 adet ambalaj atığı toplama aracı, 346 kafes, 64 kumbara, 27 pet şişe kafesi, 31 alüminyum kafesi, 11 adet 20 metreküplük konteyner ve 133 adet iç mekan kutusu ile geri dönüştürülebilir tüm atıklar ayrı olarak toplanarak Kuşadası Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi’nde ayrıştırıldı.

        REKLAM

        Geri dönüşüm çalışmaları ile 4 yılda toplam 16 bin ton ambalaj atığı toplandı. Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ambalaj ve cam atıkların yanı sıra çevreyi korumak amacıyla bitkisel atık yağ ve atık pilleri de ayrı toplamayı sürdürüyor. Atık pillerin ayrı toplanması, taşınması, depolanması ve bertarafında yetkilendirilmiş tek kuruluş olan TAP Derneği tarafından gönderilen atık pil toplama kutuları aracılığıyla 6 bin 460 kg atık pil toplayan Temizlik İşleri Müdürlüğü, ev ve iş yerlerinden toplam 67 ton 985 kg bitkisel atık yağ aldı.

        "23 mahalleye 10 ambalaj atığı toplama aracı, 346 kafes, 64 kumbara, 27 pet şişe kafesi, 31 alüminyum kafesi, 11 adet 20 metreküplük konteyner ve 133 iç mekan kutusu yerleştirildi."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ