Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 2'nci Abülhamid'in torunları İstanbul’da buluştu

        Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. padişahı 2. Abdülhamid’in vefatının 100’ncü yılı anma etkinliği nedeniyle, 4 kıta 7 ülkede yaşayan 52 torunu İstanbul’da bir araya geldi.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ev sahipliğinde Çırağan Sarayı’nda düzenlenen yemeğe, Osmanlı Hanedanı Aile Reisi Harun Osmanoğlu ile İstanbul’da ve yurtdışında 7 ülkede yaşayan 52 aile üyesi ve Payitaht Abdülhamid dizisinin oyuncuları, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Mevlüt Uysal katıldı.

        Gazete Habertürk'ten Veli Sarıboğa'nın haberine göre; Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, Lübnan, Meksika, Suudi Arabistan ve Türkiye’de yaşayan Osmanlı Hanedanı üyelerinden Jamil Adra Osmanoğlu, ailesiyle Türkiye’de olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, “Mutluluk şehri İstanbul’da, halkıyla bütünleşmiş ve onun sevgisi kazanmış bir belediye başkanın daveti bizi mutlu etti. Kendilerine misafirperverliği için çok teşekkür ederiz” dedi.

        REKLAM

        Fethiye Nami Osmanoğlu da aile üyelerinin Türkiye’de buluşmasının çok anlamlı olduğunu ifade ederek, “Kendimizi Türkiye’ye çok bağlı hissediyoruz. Özellikle büyük dedemiz Sultan 2. Abdülhamid’i anmak için bir araya gelmemiz çok anlamlı” diye konuştu.

        Rima Karime ise büyük dedesi 2. Abdülhamid’in bu anlamlı geceyi hissettiğine inandığını dile getirerek, Abdülhamid’in “Kızıl Sultan” olarak anılsa da zamanla değerinin anlaşıldığını ve hakkının teslim edildiğini, gecenin tüm aile mensuplarını çok mutlu ettiğini söyledi.

        Harun Osmanoğlu adına konuşan kızı Nurhan Osmanoğlu da dünyanın dört bir tarafından aile üyeleriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ