Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 20 Formula 1 pilotu sendikalı oldu - İş-Yaşam Haberleri

        Formula 1'de, 2021'de başlayacak büyük kural değişiklikleri öncesinde taşlar yerinden oynuyor. Formula 1 organizasyonunu Bernie Ecclestone'den satın alan Amerikan Liberty Media, FIA ile birlikte sporu daha rekabetçi ve eğlenceli yaparak daha fazla taraftar çekmek istiyor.

        F1 pilotları ise haklarını korumak için haklarını istiyor. Sendikayla birlikte taleplerini dile getirmek isteyenmilyon dolarlıkpilotlar, aynı zamanda F1 Live gibi etkinliklere katılımları için daha fazla pay talep edecekler.

        1961 yılında kurulan GPDA isimli sendika 70'li yıllarda otomobil sporlarında önemli rol oynadıktan sonra etkisini bir süre kaybetmişti. 1994 yılındaki San Marino Grand Prix'sinde efsane pilot Ayrton Senna veRoland Ratzenberger 'in hayatını kaybettiği kazanın ardından yeniden organize olmuşlardı.

        REKLAM

        GPDA yönetiminde şu anda Sebastian Vettel ve Romain Grosjean bulunuyor. Başkanlık görevi ise Alex Wurz'da. Williams'ta görevi bulunan Wurz aynı zamanda GPDA bünyesinde de çalışacak. Wurz, tam 20 F1 pilotunu bu oluşuma katılmayı ikna ederek görülmemiş bir olaya imza attı. Kulislerde Wurz'un bu gücünü,2021 yılındaki FIA başkanlık seçimlerinde aday olmak için kullanabileceği belirtiliyor.

        Motor sporları uzmanları 20 pilotun birden sendikaya üye olmasının tarihte bir ilk olduğunu, geçmişte farklı sebeplerden dolayı böyle bir durumun hiç yaşanmadığını belirtiliyor. Hatta geçmiş dönemdeki kimi girişimlerde bazı pilotların özellikle sendika dışında kalmayı tercih ettiği biliniyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ