Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 200 yıllık gelinliğe gözü gibi bakıyor!

        Anneanne, kız, torun olmak üzere üç kişininde düğününde giydiği gelinlik, 2 asırlık tarihi günümüze taşıyor. İHA'nın haberine göre anneannesinin düğününden sonra annesine bıraktığı gelinliği kendi düğününde de giyen Döndü Karaboğa, gelinliği çocuklarına bırakacak.

        Yeni gelinlikleri beğenmediğini belirten Döndü Karaboğa, eski gelinliklerin daha güzel olduğunu söyledi. Eskiden bu gelinliklerinmoda olduğunu ifade eden Karaboğa, günümüzde eski gelinliklerin modasının geçtiğini belirtti. Teyzesinden kalan başka bir gelinliği de hatıra olarak saklayan Karaboğa, gelinliklere bakarak geçmişi gözlerinde canlandırıyor.

        REKLAM

        "ESKİDEN BUNLAR MODAYDI"

        Yeni kıyafetler çıkınca eskilerinin modasının geçtiğini belirten Döndü Karaboğa, "Bunlar eskinin gelinliğiydi. Daha çeşitli olanları vardı. Bunlar daha güzeldi. Şimdiki gelinlikler güzel değil. Şimdiki devir nerede eski devir nerede. Eskiden bunlar modaydı. Anneannem giydi, annem ben de bunu giydim" dedi.

        "DİĞER GELİNLİK İSE TEYZESİNDEN KALMA"

        Kayınvalidesinin iki tane tarihi gelinliğe sahip olduğunu belirten Türkan Karaboğa, "Gelinliklerden biri kayınvalideminde düğününde giydiği anneannesinden kalan gelinlik. Annesi de düğünün de giymiş. Bir tane de teyzesinden kalan gelinlik var. İkisini de sandığında bu güne kadar sakladı.

        Gelinliği 20 yıl öce sandıktan çıkartıp yıkadım. İpekten yapılmış bir gelinlik. Üç etek diye geçiyor. İçinde cepkeni var. Boyu kısa kolları uzun. Cepkeni gündelik kıyafet olarak da giyiliyordu. Kayınavlideme anneannesinden kaldı. Diğer gelinlik ise teyzesinden kalma. Kayınvalidem bizimle yaşıyor. Gelinliği biz de çocuklarımıza bırakacağız" diye konuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ