Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji 2017'nin en iyileri Google Pixel 2 ve iPhone X karşı karşıya - Teknoloji Haberleri
        1

        Apple’ın geride kalan 10 yılda iPhone serisine getirdiği en büyük değişimlere ev sahipliği yapan iPhone X, farklı tasarımıyla dikkat çekiyor.

        2

        Göz alıcı tasarımının etkisinden kurtulduğunuz zaman, Pixel 2’nin birçok açıdan iPhone X’e üstünlük sağladığını görebilirsiniz.

        3

        Pixel 2 ve büyük ekranlı modeli Pixel 2 XL’ın her birisi iPhone X’ten daha uygun fiyatlı amiral gemileri.

        7

        Pixel 2 telefonlar yalnızca hızlı şarj özelliğiyle değil, aynı zamanda bu özelliğin kullanılmasını sağlayan şarj aletiyle geliyor. iPhone X’da ise durum biraz daha karmaşık.

        8

        Apple en sonunda iPhone 8 ve X için hızlı şarj özelliğini getirdi. Android telefonlarda yıllardır kullanılan bu özellik, birkaç dakika şarj ederek telefonun saatlerce çalışmasını sağlıyordu.

        9

        Her ne kadar hızlı şarj özelliği kazanmış olsa da, iPhone X’un kutusundan çıkan standart şarj aletiyle bu özelliği kullanmak mümkün değil. Telefonunuzun daha hızlı şarj olmasını istiyorsanız, Apple’dan ekstra aksesuar satın almanız gerekiyor.

        10

        Hızlı şarj ünitesi Google’ın yeni telefonlarının kutu içeriğinde yer alıyor. Telefonlar daha uygun fiyatlıyken, hızlı şarj için de ekstra aksesuar satın almanızı gerektirmiyor.

        11

        Pixel 2 XL, iPhone X’ten daha büyük bir ekrana sahip fakat iki telefonun ağırlıkları neredeyse aynı.

        12

        175 gramlık Pixel 2 XL ile 174 gramlık iPhone X neredeyse aynı ağırlıktalar fakat Google’ın telefonu 6 inç ekrana sahip. iPhone X kullanıcılarını ise 5,8 inçlik bir ekran bekliyor.

        13

        Daha küçük telefonları tercih eden kullanıcılar için geliştirilen Pixel 2 ise 5 inç bir ekrana sahip ve 143 gram ağırlığında.

        14

        iPhone X bu zamana kadarki tamir edilmesi en pahalı iPhone modeli. Tamamen cam malzemeyle üretilen telefonun tamir bedelleri 3.000 TL’yi aşabiliyor.

        15

        Pixel 2’nin ekran tamiri yalnızca 130 dolar tutarken, telefonun arkasındaki cam panelin tamiri ise 170 dolar.

        16

        Pixel 2 XL’da ise daha büyük yüzeylerin daha pahalı tamir ücretleri var. Ekran tamiri 220 dolarken, arka panel 160 dolara değiştiriliyor.

        17

        Android işletim sistemiyle gelen Pixel 2 telefonlar, iOS 11’li iPhone X’lerden daha seri çalışıyor.

        18

        Android’de tüm animasyonları kapatarak, işletim sisteminin çok daha hızlı ve seri çalışması sağlanabiliyor. Uygulamalar daha hızlı açılabilir ve ekranlar arasında daha hızlı geçiş yapılabiliyor.

        19

        iOS'te bulunan Hareket Azaltma özelliği ise yalnızca zum animasyonlarını ve uygulamaların açılırken sergiledikleri animasyonları kapatılıyor. Fakat bu özellik kullanıldığında bile uygulamalar daha hızlı açılıp kapanmıyor.

        20

        Pixel 2 daha uygun fiyatlı bir telefon olmasına rağmen, en az iPhone X kadar iyi bir kameraya sahip.

        21

        Akıllı telefon pazarındaki en iddialı kameralarla donatılmış her iki telefon da müthiş fotoğraflar çekebiliyor. Fakat bu noktada telefonların fiyatı Pixel 2’nin lehine işliyor.

        22

        Google Pixel 2 ile şu an en iyi akıllı telefon kameralarından birine 350 dolar daha az ödeyerek sahip olmanız mümkün.

        23

        İki kameranın çektiği fotoğrafların kalitesini karşılaştırdığımızda, aralarında neredeyse fark olmadığı görülüyor.

        24

        iPhone X, fotoğraflardaki kimi detayları öne çıkarmak için sarı renk uygularken, bu şekilde fotoğraflara daha sıcak bir hava katıyor.

        25

        Pixel 2 ise renk doğruluğuna sadık kalarak, fotoğrafa sıcak ya da soğuk herhangi bir efekt eklemiyor.

        26

        Android’in iOS'e karşı daha fazla özelleştirme seçeneği sunması yıllardır devam eden bir gelenek.

        27

        Kullanıcılar Android işletim sisteminde uygulama ikonlarından bildirimlere, genel olarak kullanıcı arayüzünün büyük bölümünde değişiklik yapabiliyor.

        28

        iOS ise işlevsel bulunan özelliklerin kullanımını birkaç özelleştirme seçeneğiyle kullanıcılara sunmakla yetiniyor. Tabii bu sayede iOS'in daha istikrarlı olduğu durumların varlığını inkar edilemez.

        29

        Sonuç olarak, yıllardır süren Android – iOS rekabetine yeni bir cephe daha açılmış oldu. Kullanıcılar yine müthiş cihazlar arasından tercih yapmak zorundalar.

        30

        Peki, sizin tercihiniz hangisi? 2017'nin en iyi iki telefonu hakkındaki fikirlerinizi bizimle paylaşın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ