Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji 2017'nin en önemli 25 buluşu seçildi - Teknoloji Haberleri
        1

        İnsan hayatını kolaylaştıran irili ufaklı buluşları her yılın sonunda sayfalarına taşıyan TIME Dergisi, bu yıl içinde birbirinden dâhiyane projelerin yer aldığı bir liste yayınladı.

        2

        Bir önceki yıl listede uçan lambalardan, masaüstü DNA laboratuvarına kadar birçok ilginç buluş yer almıştı.

        3

        Buluşları önceliklendirmeden derleyen liste, bu yıl da kullanışlı ve hayranlık uyandıran buluşlara sahip.

        7

        899 dolar fiyatla satılan JIBO, Amazon Echo ve Google Home gibi yalnızca sesli yanıt veren akıllı asistanlardan farklı olarak jest ve mimiklerini kullanabiliyor, aile üyelerinin her biriyle özel ilişkiler kurabiliyor. Sosyal robot, çocuklara masal anlatırken, babalara haberleri okuması gerektiğinin ayrımını yapabiliyor.

        8

        eSight 3

        9

        Yeniden görme yetisi kazandıran gözlük

        10

        Görme yetisi zayıflayan ya da tamamen nesneleri seçemez hale gelen insanlar için tasarlanan eSight, süper yüksek çözünürlüklü videolar ve dijital büyüteçler odağında çalışan algoritmalarıyla gözlüğü kullananların yeniden çevrelerine karşı görsel farkındalık edinmelerini sağlıyor. Şirketin geliştirdiği en uygun fiyatlı gözlük olan ESight 3, şubat ayında 9.995 dolar fiyatla satışa çıktı. Şirket ayrıca gözlüğe ihtiyaç duyan hastaları, gözlüğü satın almalarına yardımcı olacak finansal destekçilerle de tanıştırıyor.

        11

        Halo Top

        12

        Pişman etmeyen dondurma

        13

        Yarım litrelik kutularda 6 dolardan başlayan fiyatlarla satılan Halo Top isimli çok lezzetli dondurmalar yalnızca 360 kalori besin değerinde. Daha önce dondurmanın lezzetinden ödün verilmeden ulaşılamayan bu değer, tatlandırıcı olarak sıfır kalorili şekerotu, kamış şekeri ve şeker alkolü kullanılmasıyla mümkün oluyor.

        14

        Fenty Beauty

        15

        Her ten rengine uygun fondötenler

        16

        Fenty Beauty, fondötenlerin genellikle açık ve koyu ten renklerine uygun olmasından yola çıkarak, dünyadaki tüm ten renkleri için 40 farklı fondöten geliştirdi. 34 dolara sattığı fondötenlerle tüm kadınlara hitap eden bu girişimi başlatan kişi ise ünlü pop şarkıcısı Rihanna’dan başkası değil.

        17

        Ember Mug

        18

        Çayı ve kahveyi sürekli sıcak tutan kupa

        19

        Sıcak içeceklerin ısı derecesi onlardan alınan lezzeti doğrudan etkiler. Çok sıcak olursa yanarsınız, soğuksa da içmeye değmeyecektir. Ember Technologies’in genç kurucusu Clay Alexader, bir insanın sıcak içeceğini yalnızca 37 saniye boyunca ideal sıcaklığında içebildiğini ölçtü ve buna karşı Ember Mug’ı yaptı. 79,95 dolar fiyatla satılan paslanmaz çelikten kahve kupası, içerisindeki içeceğin sıcaklığını sürekli 48 derecede tutuyor.

        20

        Thyssenkrupp MULTI

        21

        Her yöne gidebilen asansör sistemi

        25

        Apple’ın iPhone serisinin 10. yılına özel geliştirdiği ve serinin bundan sonraki döneminin kılavuz modeli olan iPhone X, Apple’ın donanım mühendisliğinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Dan Riccio’ya göre “gerçeğe dönen bir hayal.” Ön yüzün bir yanından diğerine uzanan neredeyse çerçevesiz ekranı ve yüz tanıma sistemi Face ID, yeni iPhone X’un en öne çıkan özellikleri arasında. Akıllı telefon Türkiye’de 6.099 TL’den başlayan fiyatlarla satılacak.

        26

        Nike Pro Hijab

        27

        Müslüman sporcular için atletik türban

        28

        Geleneksel türbanlarla spor yapmak zor bir iş. Eğer türbanın materyali ağırsa sporcunun çok terlemesine sebep oluyor, hafifse de rekabet esnasında açılabiliyor. Nike Pro Hijab, nefes alabilen hafif kumaştan malzemesi ve ergonomisiyle müslüman atletler için geliştirildi. Atletik türban 35 dolar fiyatla satılıyor.

        29

        Forward

        30

        Önleyici tedaviyi yeniden tanımlayan klinik

        31

        İnsanların genellikle hasta olduktan sonra doktora gitme alışkanlığını değiştirmek isteyen Forward isimli klinikler, spor ile sağlık kontrolünün bir araya getirildiği yeni bir yaklaşım sergiliyor. Aylık 149 dolar karşılığında kliniğe üye olan kişiler, genetik izleme, kan testi, kilo verme planlaması ve rutin doktor kontrolleri gibi sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor.

        32

        Adidas Futurecraft 4D

        33

        Performans artıran kişiye özel ayakkabılar

        40

        Emzirmek annelerin hareketliliğini engelleyen ve günlük yaşamlarını büyük sekteye uğratan bir görev. Günümüzdeki göğüs pompalarının çok gürültülü ve büyük cihazlar olduğundan bu soruna kısmen bir çözüm getiriyordu. Sutyenin içine takılabilen Willow Pump ise her an her yerde sessizce süt pompalayabiliyor. Giyilebilir göğüs pompası 480 dolara satılıyor.

        41

        Nest Secure

        42

        Daha basit bir ev güvenlik sistemi

        43

        Apple iPod’un mucidi Tony Fadell’in Google çatısı altında çalışan şirketi Nest, belli kilitleri, belli zaman aralıklarında açabilmeye programlanan dijital anahtarlıkla, teknolojik ev güvenliğini etkili tutarken basitleştirmeyi de başarıyor. 499 dolara satılan sistem, akıllı telefon uygulamasıyla yönetilebiliyor ve güvenlik işlevlerini de sağlıyor.

        44

        NASA Mars Insight

        45

        Mars yüzeyini kazacak uzay aracı

        46

        Mars ve Dünya her iki yılda bir birbirlerine en yakın konumlarına gelerek, Kızıl Gezegen’e olabilecek en hızlı seyahati gerçekleştirmeyi kısıtlı bir süre için mümkün kılıyor. 2018 yılında yaşanacak sıradaki yaklaşma için tetikte bekleyen NASA, Kızıl Gezegen’i en derinlemesine inceleyek Mars Insight isimli uzay aracını uzaya fırlatacak.

        47

        Oculus Go

        48

        Başlı başına bir sanal gerçeklik bilgisayarı

        49

        Facebook çatısı altında çalışan Oculus şirketi, tüm sektöre kılavuz olan Rift sanal gerçeklik başlığının ardından, Oculus Go ile başlıkların başka cihazlara duyduğu ihtiyacı ortadan kaldırdı. 199 dolara satılan giyilebilir bilgisayar, tamamen kendi donanımlarıyla mobil bir sanal gerçeklik deneyimi sunuyor.

        50

        Tasty One Top

        51

        Akıllı set üstü ocak

        52

        Ünlü yeni medya şirketlerinden BuzzFeed tarafından geliştirilen Tasty One Top, şirketin 100 milyondan fazla kişi tarafından takip edilen Tasty programında gösterilen yeni yemek tariflerini herkesin pişirmesini sağlıyor. 149 dolara satılan akıllı set üstü ocak, mobil uygulamadan aldığı yeni tariflerle amatör aşçılara yönergeler veriyor.

        53

        DJI Spark

        54

        Fotoğrafçı drone