Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2018 DGS ne zaman? Dikey Geçiş Sınavı başvuruları ne zaman başlıyor?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile birlikte binlerce öğrenci lisans programlarında eğitim görebilmek için çaba gösterecek. Sınavın yapılacağı tarih ve başvuruların başlanacağı tarih iseadayların merak ettiği konulardan. Peki2018 DGS ne zaman? Dikey Geçiş Sınavı başvuruları ne zaman başlıyor?

        2018 DGS NE ZAMAN, BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        ÖSYM'nin sınav takviminde yer alan bilgiye göre, bu yıl Dikey Geçiş Sınavı 8 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak. Sınavın başvuruları ise 16 Mayıs - 24 Mayıs 2018 tarihlerinde alınacak.

        Sınavın sonuçları ise 2 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak.

        DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        REKLAM

        DGS başvurusu, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'nden yapılmaktadır. Adaylar, ilk olarak ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'ne bilgileriyle giriş yapmalı ve ardından başvurular başladığında "Başvuru Sürecindekiler" sekmesinden DGS başvurularını yapabilirler.

        Sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak. ÖSYM, bu yıl DGS ücretlerinin ne kadar olduğuna ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

        DGS ARTIK 81 İLDE YAPILACAK

        Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr.Mahmut Özer, Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) bu yıl 81 ilde yapılacağını bildirdi.

        Özer, yaptığı açıklamada,DGS'nin ön lisans mezunları için oldukça kritik bir sınav olduğunu belirterek, sınavın meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin lisans programlarına devam edebilmelerine imkan verdiğini anımsattı.

        Amaçlarının yükseköğretimle ilgili yapılan sınavların erişimini Türkiye'nin her noktasına yaygınlaştırmak olduğunu vurgulayan Özer, şunları kaydetti:

        REKLAM

        "Bütün illerdeki adayların sınava daha kolay ulaşabilmesini istiyoruz. Bu çerçevede, hizmetlerimizi yurdumuzun dört bir yanında yaygınlaştırmak ve kolay erişilebilir kılmak için çabalıyoruz. Bu bağlamda daha önce de ALES'i 2018'de 81 ilde uygulama kararı almıştık. Ön lisansta okuyan öğrenci oranı oldukça yüksek. DGS'ye başvuran aday sayısı da her geçen yıl artıyor. Geçen yıl 355 bin 645 aday DGS'ye başvurmuştu. Ancak aday sayısı her yıl artmasına rağmen sınav sadece 17 ilde yapılabilmekteydi. Bu yıl 17 sınav merkezi kısıtlamasını kaldırıyoruz. Gençlerimizin bu sınava erişimlerini artırabilmek, dolayısıyla yükseköğretime bu bağlamda erişimi desteklemek için DGS'yi 2018'de 81 ilde yapacağız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ