Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema 2018 Altın Küre adaylarına The Shape of Water damga vurdu

        Her yıl resmi bir yemek töreniyle film ve televizyon dizilerine verilen Altın Küre Ödülleri, sinemaseverler tarafından heyecanla bekleniyor. 1944 senesinden itibaren verilmeye başlanan ve pek çok kategoride ödüllerin dağıtıldığı Golden Globes adayları bir süredir bekleniyordu.Bu sene 75'incisi düzenlenecek olan Altın Küre Ödülleri'nin adayları Kaliforniya'da bu düzenlenen bir toplantıda açıklandı.

        2018 Altın Küre adaylarına bu yılMeksikalı film yönetmeni Guillermo del Toro'nun "The Shape of Water” filmi damga vurdu.Pan'ın Labirenti filmiyle öne çıkan ünlü ismin son filmi The Shape of Water (Aşkın Gücü)Altın Küre'de 7 dalda aday gösterildi.The Shape of Water filmi 7 dalda Altın Küre adaylığı ile bu senenin favorisi olarak gösteriliyor.

        THE SHAPE OF WATER'IN ALTIN KÜRE ADAYLIKLARI

        REKLAM

        En İyiFilm (Dram)

        En İyi Aktris- Sally Hawkins (Dram)

        En İyi Yardımcı- Octavia Spencer

        En İyi Yardımcı Aktör- Richard Jenkins

        En İyi Yönetmen -Guillermo del Toro

        En İyi Senaryo - Guillermo del Toro veVanessa Taylor

        En İyi Özgün Müzik

        THE SHAPE OF WATER'IN RAKİPLERİ

        Altın Küre Ödülleri'nde En İyi Drama Filmi kategorisinde bu sene Call Me By Your Name, Dunkirk, The Post, The Shape of Water, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri filmleri yarışıyor.

        THE POST FİLMİNE 6 ADAYLIK

        Steven Spielberg’ün yönetmenliğini yaptığı ve basın özgürlüğünü konu alan The Post da toplamda 6 dalda ödüle aday. Filmin oyuncuları Tom Hanks, Meryl Streep ve yönetmen Spielberg de Altın Küre'ye aday gösterildi. Ayrıca filmin En İyi Müzik ve En İyi Senaryo dallarında da adaylıkları var.

        Anne-kız komedisi Lady Bird, 4 dalda Altın Küre adayı oldu. Komedi dalında en iyi film olmak için yarışacak Lady Bird bu yılın bir başka favorisi...

        2018 Altın Küre Ödülleri'ne (Golden Globes) aday olan diğer filmler...

        All the Money in the World: 3

        Call Me By Your Name: 3

        Dunkirk: 3

        The Greatest Showman: 3

        I, Tonya: 3

        ALTIN KÜRE'DE EN İYİ DİZİLER YARIŞACAK

        Oyuncu kadrosunda Nicole Kidman, Laura Dern, Reese Witherspoon, Alexander Skarsgard, Soe Kravitz ve Shailene Woodley gibi isimlerin olduğu mini dizi Big Little Lies, Altın Küre'de öne çıkan yapımlardan...

        Bu sene 6 dalda adaylığı bulunanBig Little Lies'ı dört adaylıklaFeud: Bette and Joan takip ediyor.

        Televizyon ödüllerinde En İyi Drama Dizisi ödülü için yarışacak yapımlar ise The Crown, Game of Thrones, The Handmaid’s Tale, Stranger Things ve This Is Us oldu.

        Altın Küre, 7 Ocak 2018'de gerçekleştirilecek.

        THE SHAPE OF WATER KONUSU

        Aşkın Gücü, Guillermo del Toro tarafından yönetilen ve del Toro ile birlikte Vanessa Taylor tarafından yazılan, 2017 çıkışlı Amerikan yapımı romantik, fantastik bir film.

        Filmin konusuna gelirsek; Soğuk Savaş yıllarında Amerikan hükümetinin gizli bir araştırma tesisinde temizlikçi olarak çalışan dilsiz Eliza Esposito (Sally Hawkins), sıradan geçen günlerinde mesaisine devam ederken, günün birinde arkadaşı Zelda (Octavia Spencer) ile birlikte büyük bir sırdan haberdar olur.

        Laboratuar koşullarında dünyada eşi olmayan bir yaratık üretilmiştir! Hem karada hem de suda yaşayabilen yaratık, zamanla Eliza'yla çok yakın bir bağ kuracaktır.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ