Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji 2018 Kış Olimpiyatları siber saldırıların hedefi oldu - Teknoloji Haberleri

        Aşırı soğuk nedeniyle sık sık aksayan Kış Olimpiyatları, daha ilk gününden siber korsanlara yenik düştü. Oyunların internet ve televizyon sistemlerinin hack’lendiği bildirildi.

        Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) sözcüsü Mark Adams saldırıyı doğrularken; internet ve televizyon sistemlerindeki sorunun giderildiğini duyurdu.

        Sistemlerini daha güvenli hale getirdiklerini açıklayan Adams, saldırının arkasında kim olduğunun ise "açıklanmayacağını" söyledi.

        Kış Oyunları, Kuzey Kore sınırına yalnızca 80 km uzaklıkta gerçekleştiriliyor. Güney ve Kuzey Kore, 1953 yılında barış antlaşması yerine ateşkes ile sona eren savaşın ardından hâlâ teknik olarak savaş halindeler.

        REKLAM

        Pyeongchang organizasyon komitesi adına konuşan Sung Bak-you ise siber saldırıdan kaynaklanan tüm sorunların çözüldüğünü açıkladı.

        Rusya Dış İşleri Bakanı Sergey Lavrov Rusya’nın siber saldırıyla herhangi bir ilişkisi olmadığını belirtti. Rusya, Olimpiyat oyunlarında doping yaptıkları gerekçesiyle takım halinde Kış Oyunları’ndan yasaklandı. Rus sporcular Kış Oyunları’nda kişisel olarak yarışıyorlar.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ