Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema 2018 yazının merakla beklenen filmleri
        1

        Adrift / Gösterim tarihi: 1 Haziran

        2

        Gerçek bir olaydan esinlenen film, Pasifik Okyanusu’nda tekneyle yolculuk yaparken kasırgaya yakalanan bir çiftin hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. Tami, fırtınadan sonra sevgilisini yaralı halde bulup tekneye getirmeyi başarır. Ancak dış dünyayla iletişimi kopmuştur ve en yakın kara parçasına ulaşması çok zordur. Baltasar Kormakur’un yönettiği filmde başrolleri “Uyumsuz” serisinden hatırladığımız Shailene Woodley ve “Açlık Oyunları”yla tanınan Sam Claflin oynuyor.

        3

        Jurassic World: Yıkılmış Krallık (Jurassic World: Fallen Kingdom) / Gösterim tarihi: 8 Haziran

        4

        Colin Trevorrow’un 2015’te seriyi yeniden ayağa kaldıran filmi “Jurassic World”, en çok hasılat yapan filmler sıralamasında dünya genelinde hâlâ ilk beşte. Filmin devamında başrollerde yine Chris Pratt ve Bryce Dallas Howard var. Bu kez insanların değil dinozorların kurtarılacağı senaryoyu, Trevorrow ve Derek Connolly yazdı. Yönetmen ise “Kıyamet Günü”nden (Lo imposible - 2012) hatırladığımız J. A. Bayona. HT Pazar'dan Mehmet Açar'ın haberi...

        5

        Ayin (Hereditary) / Gösterim tarihi: 8 Haziran

        6

        Sundance Film Festivali’ndeki gösteriminin ardından, eleştirmenlerden aldığı yüksek notlarla ilgi çeken film, önümüzdeki yazın en merak edilen korku gerilimi... Genç yönetmen Ari Aster’ın yazıp yönettiği ilk uzun film “Ayin”, annesini kaybettikten sonra aile geçmişindeki sırları araştıran ve korkunç gerçeklerle yüzleşen bir kadının hikâyesi... Başrolünde Toni Collette oynuyor.

        7

        Ocean’s Eight / Gösterim tarihi: 15 Haziran

        8

        Soygun serisi bu kez kadınlara emanet... Danny Ocean’ın kız kardeşi Debbie (Sandra Bullock), New York’ta Metropolitan Sanat Müzesi’nde düzenlenen ünlü Met Gala’lardan birinde asrın soygununu gerçekleştirmek için kadınlardan oluşan bir ekip toparlar... Gary Ross’un yönettiği filmin ağır topları arasında Cate Blanchett, Anne Hathaway ve Rihanna gibi isimler var. Dakota Fanning ise henüz açıklanmayan sürpriz bir rolde.

        9

        Ant-Man and the Wasp / Gösterim tarihi: 6 Temmuz

        10

        2015’te izlediğimiz “Ant-Man”in devamı ve Marvel Sinema Evreni’nin yeni halkalarından biri... Ancak birbirleriyle bir bütün teşkil eden “Black Panther” ve “Avengers: Sonsuzluk Savaşı”ndan farklı bir yerde duruyor. Süperkahramanlık ve babalık görevlerini bir arada yürütmek konusunda sorunlar yaşayan Karınca Adam Scott Lang, acil bir görev için Wasp ile işbirliği yapar... Peyton Reed’in yönettiği filmde başrolleri Paul Rudd ile Evangeline Lilly paylaşıyor.

        11

        Mamma Mia! Yeniden Başlıyoruz (Mamma Mia! Here We Go Again) / Gösterim tarihi: 20 Temmuz

        12

        ABBA şarkılarından yola çıkan aynı adlı müzikalden sinemaya uyarlanan ilk filmden 10 yıl sonrasında geçen öyküde, Sophie (Amanda Seyfried) bebek beklerken annesi Donna’nın (Meryl Streep) geçmişiyle ilgili gerçekleri öğrenir. Donna’nın gençliğinde Lily James’i seyredeceğimiz filmde Cher de “davetsiz misafir” büyükanne rolünde karşımıza gelecek. Sonuç olarak, ABBA müzikleri, romantizm ve Ege’nin güneşi bir kez daha buluşacak...

        13

        Mission: Impossible - Yansımalar (Mission: Impossible – Fallout) / Gösterim tarihi: 27 Temmuz

        14

        Ethan Hunt (Tom Cruise) ve ekibi, ters giden görev sonrası kendilerini bir ölüm kalım mücadelesinin ortasında bulurlar... Hikâyesi hakkında çok az şey bilinen filmin çekimleri sırasında Cruise’un ayağının kırıldığını hatırlatalım. Serinin altıncı halkası, geleneklere aykırı olarak ilk kez bir önceki filmin yazar ve yönetmenine, yani Christopher McQuarrie’ye teslim edildi. Cruise’a Ilsa Faust rolünde Rebecca Ferguson eşlik ediyor.

        15

        Derinlerdeki Dehşet (The Meg) / Gösterim tarihi: 10 Ağustos

        16

        Önceki yıllarda birkaç örneğini daha seyrettiğimiz canavar köpekbalığı filmlerinden biri... Ancak bu kez daha gösterişli bir prodüksiyon bekliyor bizi. Pasifik Okyanusu’nun derinlerindeki araştırma istasyonuna saldıran canavarla baş etmek için işe alınan deniz kurtarma dalgıcı Jonas Taylor rolünde Jason Statham’ı seyredeceğiz. Filmin gizli yıldızı ise tarih öncesinden kalma 22 metrelik köpekbalığı. Uluslararası bir oyuncu kadrosuyla çekilen filmin yönetmeni Jon Turteltaub.

        17

        Adalet 2 (The Equalizer 2) / Gösterim tarihi: 24 Ağustos

        18

        Antoine Fuqua’nın özenli yönetmenliği ve stilize çekimleriyle öne çıkan, 2014 yapımı ilk film abartılı bir kahramanlık hikâyesiydi. Eleştirmenlerin ilgisini çekmese de gişede başarılı olmuştu. Fuqua’nın yeniden kamera arkasına geçtiği filmde 26 saniyede 5 kişiyi öldüren Robert McCall (Denzel Washington), şövalyelik yapmayı sürdürüyor. Bazı sahneleri İstanbul’da çekilen filmde Bill Pullman ve Melissa Leo gibi oyuncular da görev alıyor.

        19

        İnanılmaz Aile 2 (Incredibles 2) / Gösterim tarihi: 28 Eylül

        20

        İlk filmden yaklaşık 13 yıl sonra “süperkahramanlar ailesi” yeniden huzurlarımızda... Yönetmen Brad Bird, yıllardır bu filmi bekleyen hayranları hayal kırıklığına uğratmamak için senaryoyu da kendisi yazdı. Önceki öykünün devamı niteliğini taşıyan filmde, Elastigirl / Helen, çocukları Bob’la bırakarak göreve gider... Bob, alışkın olmadığı ev işleriyle uğraşırken ailenin yeni üyesinin süper güçleri her şeyi daha da zor hale getirir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ