Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 21. dönem POMEM sözlü mülakat ne zaman? Polis Akademisi (PA)

        Polis Akademisi Başkanlığı (PA) Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerine (POMEM) 21. dönem için başvuru yapan adaylardan ön sağlık kontrolünden geçtikten sonra fiziki yeterlilik sınavını da başarıyla tamamlayanlar şimdi sözlü mülakat sınavına katılacak. Peki, 21. dönem POMEM sözlü mülakat sınavı ne zaman? İşte merak edilenler...

        21. DÖNEM POMEM SÖZLÜ MÜLAKAT NE ZAMAN?

        Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu 10 bin erken, bin kadın, önlisans mezunu bin 800 erkek, 200 kadın olmak üzere toplam 13 bin polis alımı yapılacağı duyurulmuş daha sonra başvuruların alınmasının ardından fiziki yeterlilik sınavı duyurusu yapılmıştı. Adaylar şimdi de sözlü mülakat sınavının ne zaman yapılacağını araştırıyor. Fakat Polis Akademisi'nin resmi internet sitesinden mülakat sınavı tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

        REKLAM

        Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar.

        Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;

        a) Konu hakkında bilgi düzeyi,

        b) Kendisinden istenileni kavrama,

        c) Özgüveni,

        ç) İfade etme yeteneği,

        d) Beden dilini kullanma becerisi,

        olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

        21. DÖNEM POMEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25'i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.

        Adayların sınav sonuçları, sınav ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığınca ilan edilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ