Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 24 Haziran seçim sonuçlarına göre Meclis'e giren kadın milletvekilleri

        Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimleri için milyonlarca seçmen, bugün sandık başına gitti. Oy kullanma işlemi saat 08.00'de başladı ve 17.00'da sona erdi. Seçime katılım oranı yüzde 86'yı buldu.

        Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından bütün Türkiye'nin gözü sandıklardan çıkacak sonuçlara yöneldi.

        Oy kullanarak vatandaşlık görevini yerine getiren seçmenlerin merakla beklediği Milletvekili seçim sonuçları belli oldu.

        Resmi olmayan 24 Haziran seçim sonuçlarına göre, Meclis'e giren kadın milletvekili sayısı da belli oldu. 27. Dönem'de104 kadın vekil Meclis'te olacak.

        Kesinleşmemiş seçim sonuçlarına göre TBMM’deki kadın sayısı 74'ten104'e çıktı.

        REKLAM

        AK PARTİ 53 KADIN VEKİL ÇIKARDI

        Kadın vekil sayısında AK Parti birinci. AK Parti 53 kadın vekil çıkardı. O isimler arasında Jülide Sarıeroğlu, Fatma Betül Sayankaya, İlknur İnceöz, Sena Nur Çelik ve Oya Eronat, Alev Dedegil ve Özlem Zengin de var. En genç kadın vekil de yine AK Parti listesinden seçildi. 22 yaşındaki Rümeysa Kadak İstanbul Milletvekili oldu.

        Kadın vekil sayısında AK Parti'yi, HDP takip etti. Aralarında Filiz Kerestecioğlu, Pervin Buldan ve Meral Danış Beştaş'ın da bulunduğu 25 kadın vekil HDP listesinden Meclis'e girdi.

        CHP'den seçilen kadın vekil sayısı ise 18. Bu isimler arasında, Gamze Akkuş İlgezdi, Selin Sayek Böke ve Sibel Özdemir de yer alıyor.

        MHP'deki kadın vekil sayısı 5. MHP'den seçilen isimler ise Ayşe Sibel Ersoy, Nevin Taşlıçay ve Arzu Erdem. Listesinde en fazla kadın adaya yer veren iyi parti ise 3 ismi Meclis'e taşıdı. O isimlerden biri de 9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doktoru Aylin Cesur.

        REKLAM

        26. DÖNEM SEÇİMLERE GÖREMECLİS'TE ŞU AN KAÇ KADIN MİLLETVEKİLİ VAR?

        2015'te yapılan genel seçimlerin ardından AK Parti, MHP, CHP ve HDP barajı aşarak Meclis'e girmişti. TBMM'de şu an görev yapan 537 vekilin 74'ü kadınlardan oluşuyor...

        BİR ÖNCEKİ SEÇİMLERE GÖRE KADIN MİLLETVEKİLİ DAĞILIMLARI

        TBMM'de AK Parti'nin 316 milletvekilinin 34'ü kadın. Meclis'te 131 koltuğa sahip CHP'de 19 kadın milletvekili bulunuyor.

        HDP'nin 47 milletvekilinin 17'si kadınlardan oluşurken Meclis'te 35 kişinin söz sahibi olduğu MHP'nin 3 kadın vekili var.

        25 Ekim 2017'de kurulanİYİ Parti'nin 6 milletvekilinin 6'sı erkek. Meclis'in tek bağımsız kadın milletvekili ise CHP'den ihraç edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka...

        #electiondeputy#0#0#4##electionpresidency#0#0#4#

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ