Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer 300 yıl önceki cadıyı yeniden canlandırdılar

        Gazete Habertürk'ün haberine göre Lilias Adie, “itiraflarına” göre bir cadı olduğu ve şeytanla seks yaptığı suçları için yakılmadan önce 1704 yılında hapishanede öldü.

        300 yıl önce yaşayan İskoç kadına, kendisi gibi büyü yapan kadınların isimlerini vermediği için işkence yapıldı. Kazıkta yakılma cezasına çarptırılan Adie, idam edilmeden önce kendi hücresinde intihar ederek hayatına son verdi.

        Lilias Adie’nin bedeni öldükten sonra mezarından kalkmasını engelleyebilmek için halk tarafından İskoçya’nın Fife sahilinde bulunan büyük bir kayanın altına gömüldü.

        Kadının kaybolmadan önce fotoğrafı çekilen kafatası ve canlandırılan hali.
        Kadının kaybolmadan önce fotoğrafı çekilen kafatası ve canlandırılan hali.

        Kadının kalıntıları, 19. yüzyılda antikacılar tarafından mezardan çıkartıldı. Adie’nin kafatası, St. Andrews Üniversitesi Müzesi’ne götürüldü ve 20. yüzyılda ortadan kaybolmadan önce fotoğraflandı.

        REKLAM

        Adie’nin yüzü, geçen haftalarda Dundee Üniversitesi’ndeki araştırmacıların kullandığı “adli yüzü yeniden yapılandırma teknolojisi” kullanılarak 3 boyutla yeniden canlandırıldı.

        Projeyi sunan araştırmacı Susan Morrison, “Lilias’ın yüzü göründüğünde, gerçekten ürkütücü bir andı. Talihsiz hikâyesini bildiğimiz için gözlerine bakmak biraz zordu” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ