Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 5 ülkede aranan göçmen kaçakçısı yakalandı

        Mersin Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Talip K.'nın irtibatlı olduğu kişiler ile birlikte temin ettikleri göçmenleri sahile yakın bölgelerdeki otellerde konaklatarak gruplar halinde tekneler ile Akdeniz rotasını kullanıp açıkta bekleyen büyük yük gemilerine taşıdıklarını tespit etti.

        112 SURİYELİ YAKALANDI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Beycan Üçkardeş'in haberine göre, Teknik takip başlatan polis, 1 ay süren çalışmalar neticesinde 8 şüphelinin 112 Suriye uyruklu göçmeni, ayarladıkları araçlar ile Mersin'e bağlı Silifke ilcesi Taşucu sahilinde bulunan koylara götürdükleri ve buradan ayarladıkları tekneye yükleyerek Kıbrıs Rum Kesimine sevk edecekleri bilgisine ulaştı.

        REKLAM

        Sahil Güvenlik Komutanlığı ile yapılan koordineli çalışma neticesinde göçmenlerin taşındığı tekneye Akdeniz açıklarında müdahale edilerek teknedeki 7'si kadın 9'u çocuk toplam 112 Suriye uyruklu göçmen yakalandı.

        7 ADAMIYLA GÖZALTINA ALINDI

        Polis bu operasyonun ardından göçmen kaçakçılarının peşine düştü. Kentin farklı noktalarında yapılan eş zamanlı operasyonlarla 5 ülke tarafından aranan ve hakkında yakalama kararı bulunan Talip K. ve 3'ü Suriye uyruklu 7 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ