Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Araklı Höyüğü yol çalışmasında yok edildi

        Isparta'nın Şarkirağaç ilçesinde bulunan Şarkikaraağaç - Beyşehir karayolu üzerinde yürütülen yol genişletme çalışmaları sırasında 7 bin yıllık Araklı Höyüğü yok edildi. Isparta Yalvaç Müze Müdürü Abdülbari Yıldız “Karayolları ‘Yeni yol yapmıyoruz yol genişletiyoruz’ gerekçesiyle kurum görüşü almadan ihaleye çıkmış. Söz konusu firma da ‘Nasıl olsa tüm kurum görüşleri alınmıştır’ diyerek normal tepeymiş gibi höyüğü parçalamış. Biz çalışmaları durdurduk ve suç duyurusunda bulunduk” dedi.

        7 BİN YILLIK KÖY YOK EDİLDİ

        Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre, Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesi, Şarkikaraağaç-Beyşehir karayolu üzerinde yürütülen yol genişletme ve kazı çalışmaları, bir skandala sebep oldu. Antalya Karayolları 13’üncü Bölge Müdürlüğü, ilgili kurum görüşü olmadan ihaleye çıkınca, ihaleyi kazanan firma bölgedeki en önemli tarihi değer olan 7 bin yıllık Araklı Höyüğü’nü yaptığı kazı çalışmalarıyla yok etti. Kepçelerle höyükten çıkarılan toprak ise kamyonlara yüklenerek çevredeki boş arazilere atıldı.

        SONRADAN FARK EDİLDİ

        Bir süre sonra toprağın içindeki insan kemikleri, mezarlar, yazılı taşlar ve çiniler fark edildi. Kazı çalışmaları durdurulmak istedikten sonra yapılan incelemelerde toprak altından çıkan bütün eserlerin parçalandığı tespit edilerek içerisinde kamu görevlilerinin de bulunduğu 19 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ