Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'deki Mehmet Hakan Atilla davasında son dakika karar açıklandı!

        ABD'de görülen Hakan Atilla davasında jüri kararını açıkladı. Mahkeme jürisi, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'yı 6 suçlamanın beşinden suçlu buldu. Atilla, kara para aklamaktan suçsuz bulundu.

        Atilla'nın cezasını Yargıç Richard Berman belirleyecek.

        ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmek, ABD'yi aldatma suçuna iştirak etmek, ABD bankalarını dolandırmak, ABD bankalarını dolandırmaya iştirak etmek, kara para aklama suçuna iştirak etmek suçundan suçlu bulundu.

        Hakan Atilla'nın cezasının 11 Nisan tarihinde belirlenmesi bekleniyor.

        AA'nın haberine göre; New York'ta görülen davada jürinin Atilla hakkındaki kararını açıklanmasın ardından savunma avukatları gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        REKLAM

        11 Nisan'da Atilla'nın alacağı cezaya karar verilecek duruşmanın ardından temyize gideceklerini söyleyen Rocco, "Karar hayal kırıklığı yarattı. Atilla masum ve mücadelesine devam edecek" dedi.

        Bu davanın Atilla ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını ve Rıza Sarraf'ın şovu olduğunu vurgulayan Rocco, "Atilla garip bir oyunun kurbanı oldu" ifadesini kullandı.

        Savunma avukatlarından Cathy Fleming ise Atilla'nın gerçek bir beyefendi olduğunu belirterek, "Jürinin Sarraf'a inanması ve resmi görememesi hayal kırıklığı yarattı" değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ