Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'den Ukrayna açıklaması: Rusya saldırılarına karşı yanındayız

        Bakanlık Sözcüsü Heather Nauert, "Ukrayna'nın Devrimi Onurunun 4'üncü Yılı" dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

        Açıklamada, 4 yıl önce bugünUkraynahalkının Kiev Meydanı'nda bir araya gelerek Avrupa'ya dahil olma konusunda seçimlerini dile getirdiklerini kaydeden Sözcü Nauert, yaşanan olaylarda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

        Nauert açıklamada, "ABD, on binlerce kişinin hayatını kaybettiği ve 1 milyon 600 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı Rusya saldırılarına karşıUkrayna'nın yanında durmaya devam etmektedir." ifadesine yer verdi.

        Geride kalan 4 yıldaUkrayna'nın önemli adımlar attığı kaydedilen açıklamada Nauert,Ukraynahalkının bütün potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmaların sürmesi gerektiğini kaydetti.

        REKLAM

        RUSYA İLE ABD ARASINDA İPLER GERİLİYOR

        Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'nın geçtiğimiz günlerde ABD'nin YPG'ye silah temin ederek Türkiye'yi kışkırttığını belirterek, "Türkiye de karşılık olarak Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı kapsamında askeri operasyonlara devam etti." açıklamasının ardından, dün de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "ABD, PYD’yi (PYD/PKK) kullanarak Suriye'yi bölmeye yönelik adımlar atıyor. ABD'yi ateşle oynamamaya davet ediyoruz." demişti.

        ABD'nin Ukrayna açıklamalarının hemen bu açıklamaların ardından gelmesi ise iki ülke arasındaki gerilimin devam ettiğini gösteriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ