Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika! Rusya'dan ABD için flaş iddia!

        Rusya Güvenlik Konseyi, ABD'nin Suriye'de YPG tarafından kontrol edilen bölgede yaklaşık 20 askeri üs kurduğunu açıkladı.

        Rusya Güvenlik Konseyi Uluslararası Güvenlik Sekreteri Yardımcısı Aleksandr Venediktovtarafından yapılan açıklamada, ABD'nin terör örgütü YPG'ye en ileri düzey silahları verdiği belirtildi. Venediktov, ABD'nin bu hareketiyle Türkiye'yi Afrin harekatı için provoke ettiğini söyledi.

        Venediktov, "Suriye’ye barış ve istikrarın getirilmesi sürecine krize dışarıdan yapılan müdahaleler engel oluyor." dedi.

        “Ayrıca ABD’nin Şam’ın onayı olmadan Suriye-Ürdün sınırındaki El Tanf’ta yaklaşık 55 kilometrelik alanı işgal etmesi de hayret verici” diyen Venediktov, açıklamalarına “Bölgede kötü anlamda ünlü Rukban sığınmacı kampı var. Burada, ABD’nin burnunun dibinde silahlı örgütler mensupları serbestçe hareket ediyor” sözleriyle devam etti.

        REKLAM

        Venediktov,örgüt mensuplarınınserbestçe hareket edebildiği El Tanf'ın, Suriye’den Rukban kampına gitmek BM insani yardım konvoyları için kapalı olduğunu vurgulayan Venediktov “Bu durum ile Washington’ın terörle mücadeleye dair açıklamalarının ne derece uyumlu olduğu bir muamma” dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ