Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD Hava Kuvvetleri Akademisi'ni karıştıran ırkçılık mesajları!

        Eylül ayında, beş siyahi polis akademisi öğrencisi adayı, ABD Hava Kuvvetleri Akademisi Hazırlık Okulu kapılarındaki mesaj panolarında ırkçı karalamalar buldu. Adaylardan biri, odasının dışına yazılmış "evine git zenci" yazısını görmüş, annesi sosyal medyada yayımlamıştı

        Irkçı mesajlar, Colorado Springs'deki akademiyi sarsarak okulun soruşturma başlatmasını sağladı.

        Washington Post'un haberine göre, General Jay Silveria, öğrencilerine telefonlarını çıkarıp konuşmayı videoya çekmesini söyleyerek, Böyle kullanabilirsiniz, hepimizin ahlaki cesareti var "dedi.

        "Birisine haysiyet ve saygı ile davranamazsan, o zaman gidersi" açıklamasında bulundu.

        Akademinin YouTube'da yayınladığı konuşma viral haline geldi. Yaklaşık 1.2 milyon kez izlendi, ülke çapında manşetlere çıktı ve eski Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Senatör John McCain tarafından övüldü.

        REKLAM

        OLAYIN ASLI ORTAYA ÇIKTI!

        Ancak Salı günü, okul sarsıcı bir bildiri yayınladı. Akademinin yaptığı açıklamaya göre, ırkçı mesajlardan sorumlu olan kişi, aslında, hedef alındığını bildiren polis akademisi adaylarından biriydi.

        Akademi sözcüsü Albay Allen Herritage, verdiği demeçte "Kişi, sorumluluğunu kabul etti ve bu soruşturma ile doğrulandı. Irkçığın herhangi bir şekil veya biçimde akademide yeri yok" dedi.

        Mesajları yayınlayan adayın ismi açıklanmadı ancak kişinin artık okula kayıtlı olmadığı bildirildi. Gazeteler, öğrenci adayının "okulda karşılaştığı sıkıntıdan kurtulmak için tuhaf bir girişimde bulunduğunu" söyledi.

        Öğrencilerden biri, "Irkçı olaylara tanık olan siyah bir öğrenci olarak, bu gerçekten de dışarı çıkıp ırkçılık hakkında bir şeyler söylemek isteyen öğrencilerin güvenilirliğini zedelemektedir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ