Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 'ABD ile Rusya ve Çin arasında savaş olasılığı artacak' yarısı

        Pentagon’dan sızdırılan “Nuclear Posture Review” adlı raporda, Pentagon’un Rusya ve Çin’in nükleer kapasitesine yetişmek için iki yeni nükleer silah geliştirdiği belirtildi.

        ABD’nin yeni nükleer doktrininde Moskova ve Pekin’in nükleer kapasitelerini artırdığı, ABD’nin ise tam tersine nükleer cephaneliğini azalttığına dikkat çekildi. İddiaya göre, Rusya’nın elinde 100 megatonluk nükleer savaş başlığı var. ABD’nin elindeki nükleer güç ise 100 kiloton ila 1.2 megaton arasında.

        DÜŞÜK VERİMLİ SİLAH İSTİYOR

        NBC haber sitesi de ABD Başkanı Donald Trump’ın, düşük verimli nükleer silahlar istediğini öne sürdü. Ancak Hiroşima ve Nagasaki’ye atılan nükleer bombalar da 16 kiloton ile “düşük verimli” sınıfında sayılıyor.

        REKLAM

        SERT LİDER POZLARI

        Rusya’nın başkenti Moskova’da Ortodoks Hıristiyanlar, “günahlarından arınmak için” soğuk havada buzlu suya girdi. Hazreti İsa’nın vaftiz edildiğine inanılan 18 Ocak gecesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de -7 derece sıcaklığa rağmen, Moskova’daki Seliger Gölü’ne yarıçıplak bir şekilde girerek katılım gösterdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ