Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'nin Kuzey Kore'ye saldırmayı planladığı iddia edildi!

        ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore'yi vurmak ve aşağılamak için "kanlı burun" saldırısı başlatmayı düşündüğü bildiriliyor.

        Hem The Telegraph hem de Wall Street Journal Gazetesi, Başkan Donald Trump yönetiminin yasadışı silah programlarını geliştirmesinden dolayı Kuzey Kore'yi vurmak ve aşağılamak için "kanlı burun" saldırısı planladığını bildirdi. Strateji, füze veya nükleer denemesi gibi provokasyonlara yanıt olarak Kuzey Kore üzerinde sınırlı bir saldırı çağrısı yapıyor.

        Haberin, Kuzey Kore ve Güney Kore'nin sorunları diyalogla çözmeye karar verdiği gün yayınlanması dikkat çekti. Wall Street Journal, Trump hükümetinin Seul ve Pyongyang arasındaki buzlar erimekteyken riskli bir stratejiyi değerlendirdiğini yazdı.

        Haberde, ABD'li yetkililerin Kore yarımadasında topyekün bir savaşı tetiklemeden askeri bir saldırı düzenlemenin mümkün olup olmadığını değerlendirdiği ileri sürülüyor.

        REKLAM

        "ABD'Yİ VURACAĞIZ"

        Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki görüşmelerin ardından Kuzey Kore'den dün ABD'yi hedef alan bir açıklama geldi. Reuters'a konuşan Kuzey Koreli bir yetkili, Kuzey Kore'nin silahlarının sadece ABD'yi hedef aldığını, Güney Kore, Rusya ve Çin'i hedeflemediğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ