Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adalet Bakanı Gül'den Büyükada davasındaki tahliyelere ilişkin açıklama

        Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Büyükada davasındaki karara ilişkin soruyu yanıtladı. Kamuoyunda çıkan iddialarla ilgili olarak Bakan Gül, "Öyle bir iddianın gerçeklikle hiçbir alakası bulunmamaktadır. Türk yargısı bağımsız ve tarafsızdır." dedi.

        AA'nın aktardığına göre; "Büyükada'daki toplantıya ilişkin davadaki tahliyelerle ilgili Almanya ile pazarlık yapıldığı" iddiası üzerine Gül, şöyle konuştu:

        İddialar doğru değildir. Türk yargısı dosya kapsamındaki delillere göre karar verir. Türkiye hukuk devletidir. Hakimlerimiz de bağımsız, tarafsız bir şekilde vicdani kanaatlerine, dosyadaki durumlara göre karar verirler. Türk yargısının hukuk çerçevesinde vermiş olduğu bir karardır."

        REKLAM

        Kararın, "doğrudan hakimlerin bağımsız, tarafsız şekilde verdikleri bir karar" olduğunu vurgulayan Gül, şöyle devam etti:

        "Asla öyle bir iddianın kabulü mümkün değildir. Türk yargısına, bağımsızlığına, hukuk devletine ve Türkiye'deki yargı sistemine bu anlamdaki iddiaların hiçbir geçerliliği olmadığını ifade etmek isterim. Şunu da ifade etmek lazım; savcı hazırlığını yapar, mahkemeler yargılar. Elbette Türkiye'deki hukuk sistemi bütün boyutuyla işlemektedir. Her makamda itirazlar, hukuki yollar bulunmaktadır. Türkiye'de ve dünyada herkes Türk yargısına güvenmeye devam etsin. Türk yargısı hiçbir kimsenin baskısı altında değil, özgürce, hukuk çerçevesinde kararını vermeye çalışmaktadır. Özellikle FETÖ'cülerin yargıdan ayrılmasıyla birlikte Türk yargısının kararları, Türk mahkemelerine güven daha da artmaktadır, artacaktır. Dolayısıyla bu tür iddiaların kabulü mümkün değil, öyle bir şekilde mahkemelere herhangi bir talep olamaz. Yargı bağımsızca kararını vermiştir."

        Adalet Bakanı Gül, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ile görüştüğü" iddiasına ilişkin, "Onu bilemiyorum." karşılığını verdi.

        CHP'NİN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısı sorulan Gül, "Seçimler vaktinde yapılır, bizim gündemimizde öyle bir durum yok. Milletimizin gündeminde de öyle bir durum yok. Memleketin, milletin gündeminden uzak bir söylem" diye konuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ