Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da abisini öldüren 15 yaşındaki çocuk için istenen ceza belli oldu

        Adana'da anne ve babasına kötü davrandığı, kendisine de zorla uyuşturucu sattırmak istediğini öne sürdüğü abisini öldüren 15 yaşındaki zanlı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

        AA'nın haberine göre, Seyhan ilçesi Gülpınar Mahallesi'ndeki evlerinde 20 Ekim'de abisi Engin O.'yu (25) pompalı tüfekle öldürdükten sonra yakalanıp tutuklanan A.O. (15) hakkındaki soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet savcısının "kardeşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırladığı iddianame, Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

        İddianamede, yargılama sonunda verilecek kararda sanığın yaşının 18'den küçük olması nedeniyle yaş indiriminin uygulanması talep edildi. A.O. da iddianamede yer alan ifadesinde cinayete ilişkin bilgiler verdi.

        "2 EL ATEŞ ETTİM"

        Olay günü yolda abisiyle karşılaştığını anlatan A.O, şunları kaydetti:

        "Beni motosikletine bindirip, 'Annemi, babamı evden atıp orada uyuşturucu satacağım, sen de satacaksın.' dedi. Kabul etmedim. Evimize yakın motosikletten indim. Eve geldiğimde, ağabeyim babama eliyle vurmaya çalışıyordu. Bu duruma öfkelendim. Suriyeli tanımadığım birisinden satın alıp sakladığım tüfeği aldım. Babamla tartışan ağabeyimi korkutmak için tüfeği yere doğrulttum, 2 el ateş ettim. Ağabeyimin paniklemesi, benim silahı kullanma tecrübem olmaması nedeniyle ateş etme sırasında tüfeğin tepmesi ve namlunun yukarı kalkması üzerine saçmalar ağabeyime isabet etti. Ağabeyimin yaralandığını görünce kaçtım, daha sonra teslim oldum. Ağabeyimin tüm aile fertleriyle sorunu vardı. Olay günü anneme, babama kötü davranması ve beni de uyuşturucu satmaya zorladığı için dayanamayarak bu olayı gerçekleştirdim. Böyle olmasını istemezdim. Çok pişmanım."

        İddianamede olaya ilişkin bazı tanık ifadeleri de yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ