Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü DEAŞ soruşturması kapsamında tutuklanan iki sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

        11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Suriye uyruklu Ahmet K. ile Ömer Y. ve avukatları katıldı.

        Ömer Y. savunmasında, DEAŞ terör örgütüyle bir ilgisinin olmadığını ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımların terör propagandası amacı taşımadığını iddia ettti.

        Hakkındaki tanık beyanlarının kabul etmediğini belirten sanık Ömer Y, tahliyesini ve beraatini talep etti.

        Suriye uyruklu Ahmet K. da terör örgütü üyesi olmadığını savunarak "Herhangi bir terör faaliyetine katılmadım. Suriye'deki iç savaştan Adana'ya geldiğimden bu yana terzilik yapıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi istiyorum." dedi.

        Cumhuriyet savcısı ise sanıkların üzerlerine atılı "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılması ve tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

        Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler