Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da ceza infaz kurumundan muayene amaçlı götürüldüğü hastanenin nezarethanesinde terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yapan tutuklu sanık Burhan Tekin hakkında 5 yıl hapis cezası istendi.

        Cumhuriyet savcısının, sanık Burhan Tekin ile ilgili "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla hazırladığı iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

        İddianamenin değerlendirme bölümünde, "Şüpheli Burhan Tekin'in muayene amaçlı götürüldüğü ve hastane nezarethanesinde beklerken herkesin duyabileceği şekilde PKK/KCK'nın cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru göstererek bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek, örgütü yüceltecek şekilde propagandasını yaptığı, şüphelinin söz konusu eylemlerinin cezaevi yetkililerince düzenlenen tutanakla tespit edildiği anlaşıldığından 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan cezalandırılması kamu adına talep ve iddia olunur." ifadesine yer verildi.

        Tekin ise iddianamedeki ifadesinde üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirterek beraatini istedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler