Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Maden ve Cevher Hazırlama Mühendisliği, 3. sınıf öğrencilerinden Uğur Yiğit Zihinli ve Hasan Bölükbaş'ın projeleri, “TÜBİTAK 2209B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

        Adana BTÜ Maden ve Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazife Doğan’ın danışmanlığını yaptığı, “Tünelcilikte Kullanılan Kesici Uçların ve Bu Uçların Kaya İle Temas Alanının Analizleri” ile ‘’Tünelcilikte Kullanılan Kesici Uçların Kaya İle Temas Alanının Analizine Bağlı Olarak Bazı Keski Parametrelerinin Optimizasyonu” adlı iki proje de TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

        Öğrencilerin projeleri Ankara’da bulunan ve Türkiye’nin ilk Türk yapımı tünel açma makinesi olan TBM’yi üreten firma olan Eberk ile ortaklaşa yapılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler