Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Adebayor Beşiktaş maçında yıldızlaştı - Rams Başakşehir Haberleri
        1

        Futbolu bırakma noktasına gelen Adebayor, Başakşehir’de adeta yeniden doğdu. Beşiktaş karşısında belki gol atamadı ama bitmek bilmeyen bir enerjiyle oynadı. Sahada ayak basmadık yer bırakmayan 34 yaşındaki Togolu’nun inanılmaz performansı, “Bu nasıl 34” dedirtti

        2

        Çok değil; 2015-2016 sezonuydu... Crystal Palace formasıyla sadece 12 maça çıkan dünyaca ünlü yıldız Emmanuel Adebayor, unutulmaya yüz tutmuştu.

        3

        Futbolu bırakma noktasına gelen Togolu forvet, Başakşehir formasıyla adeta hayata yeniden tutundu.

        4

        Turuncu-Lacivertliler’in geçen sezonun devre arasında renklerine bağladığı Adebayor, oynadığı futbolla herkesine kendisine hayran bırakırken; 1.5 sezonluk Türkiye kariyerinde müthiş bir profesyonellik örneği sergiledi.

        5

        Abdullah Avcı’nın ellerinde formunu her geçen gün daha da yukarıya geçen tecrübeli oyuncu, bu sezon ise tam anlamıyla patlama yaşadı.

        6

        Savunma da yaptı, top da dağıttı, golü de kovaladı.

        7

        Türkiye Kupası, Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu, UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig olmak üzere 4 kulvarda şu ana kadar 29 resmi maça çıkıp 14 gol atan Emmanuel Adebayor, son olarak dün gece kalitesini gösterdi.

        8

        Başlama düdüğünden son ana kadar müthiş bir enerjiyle oynayan Adebayor, yeri geldi hücumda gol aradı, yer geldi orta alanda top dağıttı, yeri geldi savunmadan top çıkardı.

        9

        20. dakikada Beşiktaş, kontra atak şansı yakaladığı sırada sağ kanattan bindiren Lens’i 70 metre depar atarak takip eden Adebayor, topu söktü aldı.

        10

        Başakşehir, son yarım saat 10 kişi mücadele ederken; Togolu forvet, nefes nefese kalmasına rağmen yorulmadan pres yapıp 1-0’lık galibiyetin gizli kahramanı oldu.

        11

        ‘Benden küçük olan Türkler’den fitim’ Başakşehir’in yıldızı Emmanuel Adebayor, geçtiğimiz sene yaptığı bir açıklamada ilerleyen yaşına rağmen her zaman çalıştığını söylemişti.

        12

        Türk oyuncuların durumuna da değinen Togolu forvet, “Türk oyuncular çok çalışmıyor demiyorum. Bence bu, çalışma isteğinin biraz eksikliğinden kaynaklanıyor. 33 yaşındayım, yaşça büyük olduğum Türk oyunculardan daha fit durumdayım, demek ki bu işte bir yanlışlık var” ifadesini kullanmıştı.

        16

        "Adebayor çok büyük oyuncu. İlk yarıda ceza alanı içinde kaptırdığı topu 80 metre depar atarak geri kazandı. Kendini yıldız zannedip koşmayanların izlemesi lazım"

        17

        "Yabancı kuralı gelsin diyenler Adebayor’u izlesin sonra bi daha düşünsün"

        18

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ