Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adnan Oktar'a "uzaklaştırma" kararı

        Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın haberine göre anneleriyle Türkiye'ye gelen kızlarınınAdnanOktar'ın programına çıktığını gören baba, kızlarının alıkonulduğu iddiasıyla şikayetçi oldu.AdnanOktarve anne G.K. hakkında soruşturma başlatılırken mahkeme,Oktarve annenin 6 ay süreyle 2 kıza ve babasına yaklaşmaması yönünde hüküm kurdu.

        Avusturya'da yaşayan ve uzun süredir Türkiye'de boşandığı eşiyle birlikte bulunan kızlarından haber alamayan E.K. hukuk mücadelesi başlattı. KızlarınınAdnanOktar'a ait bir kanalda yayınlanan programda gören ve alıkonulduğunu iddia eden Koçak, hemOktar'dan hem de çocuklarının annesi G.K.den şikayetçi oldu. Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kızlarının programda çıktığına dair fotoğrafları da dosyaya delil olarak sundu.

        SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI, KORUMA TALEP ETTİ

        REKLAM

        Suç duyurusu üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı,AdnanOktarve anne G.K. hakkında "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan soruşturma başlattı. Savcılık babanın iddiası üzerine 17 yaşındaki B.K. ve 19 yaşındaki Ş.K. içinAdnanOktarve anneleri hakkında 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun gereğince koruma kararı talep etti. Savcılık ayrıca yaşı 18'den küçük olan kızın velayetinin babaya verilmesini istedi.

        KORUMA KARARI VE VELAYET VERİLDİ

        Savcılığın talebi üzerine Anadolu 20. Aile Mahkemesi,AdnanOktarve G.K'nin 2 kıza ve babalarına 6 ay süreyle şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verdi. Anne veAdnanOktar'ın baba ile kızlarının bulunduğu konuta, iş yerine ve kendilerine 6 ay süreyle yaklaşmamasına karar veren mahkeme, iletişim araçlarıyla da rahatsız etmemelerine hükmetti. Mahkeme ayrıca, 17 yaşında olan B.K'nın velayetinin tedbiren babaya verilmesini de kararlaştırdı. Anne G.K'nin kızı B.K.'yla her pazar 10.00-18.00 saatleri arasında kişisel ilişki kurmasını kararlaştırdı.

        KARAR İHLALİNDE HAPİS CEZASI HATIRLATILDI

        Anne veAdnanOktar'ın bulundurulması veya taşınmasına kanunen izin verilen silahları kolluğa teslim etmesine karar veren mahkeme, tedbir kararının taraflara derhal tebliğ edilmesine hükmetti. G.K. veAdnanOktar'ın karara aykırı davranmaları halinde 3 günden 10 güne kadar zorlama hapse çarptırılabilecekleri hatırlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ