Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Anayasa Yıl Sonu Fırsatları

        Aralık ayı tüketiciler için otomobilden konuta, cep telefonundan tatile kadar pek çok alanda yılın en cazip kampanyaları demek. Yeni yılı karşılamaya hazırlanırken, yılın son fırsatlarından yararlanmak isteyenlerin ellerini çabuk tutması gerekiyor.

        ARALIKTA KONUTA YATIRIM YAPANA PİYANGO VURDU

        Markalı konut üreticileri yılın son günlerinde kampanya atağına kalktı. Sektör temsilcileri yapılan kampanyalarla fiyatların dip seviyelerinde olduğunu belirterek 2017’de fiyatların maliyet artışından dolayı yükseleceğini ifade ediyor.

        Markalı konut üreticileri 2016 yılını geride bırakmaya sayılı günler kala adeta kampanya atağına geçti. Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından start alan kampanya seferberliği yılın son ayında hız kazandı. Bir taraftan 2017 projelerine hazırlanan firmalar, diğer taraftan da 2016 biterken birikimini kazançlı bir yatırıma dönüştürmek isteyen tüketicilere kapılarını aralıyor. Yatırımcılara düşük peşinatla veya peşinatsız ödeme seçenekleri sunan bazı firmalar, yılın son kampanyasında peşin ödemelerde yüzde 20’ye varan indirim yapıyor. Kimi firmalar da konut sahibi olmak isteyenlere vade farksız uzun taksit imkânı sunuyor. Konut almak için en doğru zaman olduğunu belirten gayrimenkul uzmanları da yatırımcıları ellerini çabuk tutmaları konusunda uyarıyor. Doların artmasıyla beton ve demir fiyatlarının arttığını belirten sektör temsilcileri, inşaattaki maliyet artışlarının henüz konut fiyatlarına yansıtılmadığını dile getiriyor. Yılbaşından sonra konut fiyatlarının zamlanacağı konusunda hemfikir olan uzmanlar, konut sahibi olmak isteyenlerin ve yatırımcıların zam gelmeden önce hızlı hareket etmeleri gerektiğini dile getiriyor.

        KAMPANYALAR KONUT FİYATLARINI DÜŞÜRDÜ

        2016 yılında yapılan kampanyalardan dolayı konut fiyatlarında ciddi bir indirim olduğunun altını çizen markalı konut üreticileri ömüzdeki yıl hem maliyet artışından hem de konutların değer kazanacağından dolayı, yatırımcıların bu fiyatlardan konut almasının mümkün olmayacağını vurguluyor. Türkiye’de gayrimenkulün yatırımcısına her zaman kazandıracağını belirten uzmanlar elinde dolar olan vatandaşların dövizi bozdurarak gayrimenkule yatırım yapmasının tam zamanı olduğunu ifade ediyor.

        YÜZDE 35 KAZANÇ ÖNGÖRÜLÜYOR

        Dövizi olan vatandaşların kur farkından dolayı yaklaşık yüzde 20 kazançlı olduğunu kaydeden sektör temsilcileri, kur artışı kaynaklı maliyet artışının da 2017 yılında yüzde 15 civarında olacağını öngörüyor. Markalı konut üreticileri, bu rakamların da şimdi ev alanların 2017’de yüzde 35 kazanç sağlayacağını gösterdiğini ifade ediyor. Şu anda konutun dip fiyatlarda olduğunu belirten sektör temsilcileri, konut almayı düşünen vatandaşların bu fırsatları kaçırmaması gerektiğinin altını çiziyor. Şimdi ev almanın tam zamanı mesajı veren şirketler farklı fiyat ve ödeme seçenekleriyle ev sahibi olmak isteyenleri yıl sonuna kadar satış ofislerine davet ediyor.

        FİYATLAR ŞU ANDA YÜZDE 16 AŞAĞIDA

        DKY İnşaat Genel Müdürü Tevfik Türel, “Konut maliyetlerindeki artış oranının yüzde 6 olmasına rağmen 2016 yılında konut satış fiyatlarının yüzde 10’dan fazla düşüş gösterdiğini dile getirdi. “Bu tablo bize şu anda konut ve ofis fiyatlarının en az yüzde 16 aşağıda olduğunu gösteriyor” değerlendirmesinde bulunan Türel 2017 yılında konut fiyatlarının yukarı yönde olacağını ifade etti. Türel “Eğer konut almayı düşünenler varsa ellerini çabuk tutmalı ve yılın son fırsatlarını kaçırmamalı” diye konuştu.

        AKBANK, KARTLARIN SON 2 HANESİ KADAR CHIP-PARA KAZANDIRACAK

        Yeni yıl kampanyası kapsamında yılbaşı alışverişlerini Akbank kredi kartları ya da banka kartı ile yapanlar kartlarının son 2 hanesi kadar chip-para kazanacak.

        Yeni yıl yeni umutlar, hediyeler ve hayalini kurup sürekli ertelediğimiz ne varsa gerçekleştirmek için yeni bir fırsat demek. Öte yandan da harcamaların artması anlamına geliyor. İndirimler, kampanyalar ve özel koleksiyonlar alışverişte yılın en hareketli dönemine imza atılmasını sağlıyor. Akbank yeni yıl kampanyası kapsamında yılbaşı alışverişlerini Akbank kredi kartları ya da banka kartı ile yapan müşterilerine, kartlarının son 2 hanesi kadar chip-para kazandırıyor.

        ARALIK AYI BOYUNCA GEÇERLİ

        Aralık ayı boyunca geçerli olacak kampanya hakkında bilgi veren Akbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Arif İsfendiyaroğlu, “Yılbaşı alışverişleri her zaman keyiflidir; biz de Akbank olarak müşterilerimize yeni yılın ilk hediyesini vererek bu keyiflerini artırmak istedik” diye konuştu.

        Kampanya kapsamında Akbank müşterileri, aralık ayı boyunca Axess, Wings, Free kredi kartları ve Neo banka kartlarıyla tüm sektörlerde yapacakları 150 TL ve üzeri 5. alışverişte, kullandıkları kartlarından son 2 hanesi en yüksek olan kadar chip-para kazanacak. Kartlarının son iki hanesi 50’den az olanlara ise bu kampanya ile 50 TL chippara hediye edilecek.

        AYDA 1 TL'YE 8 AKILLI TELEFON

        Turkcell, yeni yıla özel kampanyası kapsamında 5 markaya ait 8 model akıllı telefonu tarifeye ek 1 liradan başlayan fiyatlarla, 36 aya varan vade ve peşin alımlarda 200 liraya varan indirimlerle sunuyor. Turkcell’den yapılan açıklamaya göre, şirketin Financell markası ile faaliyet gösteren finansman şirketi Turkcell Finansman AŞ’nin desteğiyle yılbaşına özel hazırladığı akıllı telefon kampanyasında, 5 markanın 8 farklı modeline tarifeye ek 1 liradan başlayan fiyatlarla sahip olunabiliyor. Kampanya kapsamında 4.5G destekli Turkcell, General Mobile, Huawei, HTC ve Samsung markalı 8 farklı akıllı telefon yer alıyor. Bireysel ve kurumsal tüm müşterilerin yararlanabileceği kampanya kapsamında akıllı telefonlara özel kontratlı ve peşine özel ödeme seçenekleri sunuluyor.

        Faturalı müşterilere özel Financell kontratlı seçeneğinde 12, 24 ve 36 ay kontrat avantajları sağlanırken, peşin ödemeli cihazlarda tarifede kalma sözlerine karşılık 200 liraya varan indirimler sağlanıyor. Ön ödemeli hat (Hazırkart) sahibi Turkcell’liler ise kampanyalı akıllı telefonları peşin ödemeli aldıkları takdirde 2 yıl boyunca her ay 3GB internet hediyesi kazanıyor.

        Kampanyaya GM5’i ekledi

        Türk Telekom, avantajlı cihaz kampanyasına General Mobile ile devam ediyor. GM5 Plus ve GM5 model akıllı telefonlar tarifeye ek aylık 40 TL’den başlayan taksitlerle satışa sunuluyor.

        Türk Telekom avantajlı cihaz kampanyalarına General Mobile ile devam ediyor. Şirketin açıklamasına göre yeni kampanya kapsamında, Türk Telekom'un mobil müşterileri, General Mobile GM5 Plus ve GM5 model akıllı telefonlarını tarifelerine ek aylık 40 TL'den başlayan taksitlerle aynı anda satın alabilecekler.

        Yıl sonuna kadar devam edecek kampanyadan yararlanan Türk Telekom mobil müşterileri, ek olarak Tivibu Spor mobil uygulamasının SMS servisini de ilk 3 ay ücretsiz olarak kullanabilecekler.

        SELFIE KAMERASI İLE DİKKAT ÇEKİYOR

        Böylece General Mobile'nin 4.5G uyumlu akıllı telefonlarından takımlarının Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki maçlarının anlık gol görüntülerini mobil uygulama ve kısa mesaj (SMS) servisi aracılığıyla izlemenin keyfine varacaklar.

        Kampanya kapsamında satın alınabilecek GM 5 Plus; 5.5 inç ekranı ve 13 MP flaşlı selfie kamerası ile öne çıkıyor. GM 5 ise General Mobile'nin Google ile Android One programı çerçevesinde gerçekleştirilen işbirliğinin üçüncü ürünü. Her iki telefon da işletim sistemi olarak Android'in en güncel yazılımı olan Android 7.0 Nougat'ı kullanıyor.

        ATAKENT 4'TE YÜZDE 15 PEŞİNATLA EVLENDİRECEK

        Artaş İnşaat, 485 daire ve ticari ünitenin yer aldığı Avrupa Konutları Atakent 4 projesinde yüzde 15 peşinatlı yıl sonu kampanyası başlattı. Kampanyada daire fiyatının yüzde 15’i peşin, yüzde 15’i ise Ağustos 2017’de ödeniyor.

        Atakent’te bu güne kadar 4 bin 768 konut inşa eden Artaş İnşaat, 485 daire ve ticari üniteden oluşan Avrupa Konutları Atakent 4 projesiyle bölgenin merkezinde yeni bir yaşam alanına daha imza atıyor. Avrupa Konutları’nın en yeni halkası Atakent 4’te yıl sonuna özel oluşturulan alternatif ödeme planına göre, daire fiyatının yüzde 15’i peşin, yüzde 15’i ise 2017 Ağustos’ta ödeniyor. Kalan yüzde 70’lik kısmına ise 60 aya kadar yüzde 0.42, 120 aya yüzde 0.70 vade oranlarıyla kredi kullanılabiliyor. Projeyi hayata geçirdikleri caddenin ‘Geleceğin Bağdat Caddesi’ olacağının altını çizen Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Atakent’te geleceğin Bağdat Caddesi olarak konumlanan, bölgenin en değerli noktasında geliştirilen projemizin ticari ünitelerinde site sakinlerinin ve bölgenin ihtiyaçlarına yanıt verecek çeşitli alanlarda dükkânlar yer alacak” diye konuştu.

        469 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

        1+1’den 4+1’e kadar farklı tiplerde daire seçeneklerinin sunulduğu projede konut fiyatları 469 bin TL’den başlıyor. İnşa çalışmalarının başladığı projede teslimler ise 2017 Aralık ayında yapılacak. Projede ayrıca, kapalı yüzme havuzları, fitness ve SPA merkezi, sauna, hamam, spor alanları, futbol sahası, tenis kortu, koşu parkuru, süs havuzları ile parklar yer alacak.

        TESLİMDE FİYATLAR 2'YE KATLANIYOR

        Halkalı bölgesinde hayata geçirdikleri projelerin prim potansiyeline dikkat çeken Süleyman Çetinsaya, şunları söyledi: “469 bin TL’den başlayan fiyatlarla yatırımcının yoğun ilgi gösterdiği projemizde daireler hızla sahiplerini buluyor. Konut projelerimizin başlama ve bitiş tarihleri arasında yüzde 35 ile yüzde 40 arasında fiyat farkı oluyor. Teslimden sonra ise fiyatlar iki katı artıyor. Örneğin, Atakent 3’te 374 bin liraya sattığımız 3+1 daire 3 yıl sonra 850 bin liraya yükseldi. Yeni projemizde de benzer artışlar bekliyoruz."

        MAR, YENİ YILI YÜZDE 12 İNDİRİMLE KARŞILIYOR

        Dört yıl önce Divan’la başlayan işbirliğini Güneşli ve Bayramoğlu’ndaki projelerine taşıyan Mar Yapı, Güneşli’de hayata geçirdiği Divan Residence at G Tower’da lansman dönemine özel liste fiyatı üzerinden yüzde 12 indirim sunuyor.

        Mar Yapı, yeni yılı Güneşli’deki projeleriyle ve Bayramoğlu’nda oturuma hazır G Marin’le karşılıyor. Dört yıl önce Divan’la başlayan işbirliğini yeni bir projeye taşıyan Mar Yapı, yeni projesi Divan Residence at G Tower’ı Güneşli’de hayata geçiriyor. 2016 yaz döneminde başlanan proje, 2018’in son çeyreğinde teslim edilecek. Toplam 432 dairenin yer aldığı G Tower’da dairelerin büyüklükleri 66 metrekare ile 116 metrekare arasında değişiyor.

        370 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

        Liste fiyatı üzerinden lansman dönemine özel yüzde 12 indirimle ortalama 5 bin 800 TL’den satışa sunulan dairelerde fiyatlar 370 bin TL’den başlıyor. Yoo markasını G projesiyle bir araya getiren Mar Yapı, Basın Ekspres yolundaki G-YOO Inspired by Starck projesinde teslimlere 2017 Eylül ayında başlıyor. Güneşli’de merkezi bir konumda bulunan G projesi 47 metrekareden, 113 metrekareye kadar 1+0, 1+1 ve 2+1 tiplerinde konutları barındırıyor. Proje 370 bin TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor.

        556 DAİRE VAR

        Bayramoğlu’nda Divan markasıyla işbirliği yapan Mar Yapı’nın G Marin Managed by Divan projesi, oturuma hazır 556 daireden oluşuyor. Dairelerin büyükleri 41 metrekareden başlayıp 218 metrekareye kadar çıkıyor. G Marin Managed by Divan 127 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

        ERKENCİ'LER YURTDIŞI TATİLİNE 200 EURO DAHA AZ ÖDEYECEK

        Yurtiçi ve yurtdışında erken rezervasyon dönemi süren Anı Tour, yurtdışı tatillerinde erken rezervasyon yapana yarına kadar 200 Euro’ya varan indirim sağlıyor.

        Anı Tour’un 2017 tatili için erken rezervasyon fırsatları, tatilcilere yüzde 50 fiyat avantajı sağlıyor. Yurtiçinde tatil yapmayı tercih edenler için Marmaris, Bodrum, Ayvalık, Çeşme gibi popüler tatil mekânlarına turlar bulunuyor. Farklı zevklere farklı fiyat avantajları sunan şirket, birçok destinasyonu erken rezervasyon fırsatıyla ulaşılabilir hale getiriyor.

        SON TARİH YARIN

        Yurtdışında yaz tatili isteyenler için başta Kıbrıs olmak üzere birçok tatil fırsatı Anı Tour tarafından müşterilerine sunuluyor. Prag, Viyana, İtalya, İspanya, Paris gibi tatilcilerin uğrak yerleri olan destinasyonlar da erken rezervasyon indirimleri kapsamında bulunuyor. Yurtiçinde döviz üzerinden fiyatlandırma yapan otellerle TL bazında anlaşma yapan Anı Tour tüketiciye yurtiçinde lüks tatili ekonomik fiyatlarla sunuyor. Erken rezervasyonda yüzde 50 indirimin yanı sıra 9 aya varan taksit imkânları da bulunuyor. Anı Tour’un yurtdışı gezilerinde yapılan erken rezervasyonlarında 200 Euro’ya varan indirimler bulunuyor. 199 Euro’dan başlayan yurtdışı turları avantajından faydalanmak için son tarih yarın.

        TATİLCİLER YILBAŞI TATİLİ İÇİN YURTİÇİNE YÖNELDİ

        Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal ‘’Tüketici yılbaşı kutlamalarını bir ihtiyaç olarak görüyor bu yüzden yılbaşı turları çok satılıyor. Geçtiğimiz yılla karşılaştırdığımız zaman yurtdışı tatilinde yüzde 40 düşüş görülüyor. Tatilciler yurtiçine yöneldi.’’

        56 GÜN ÖNCE BİLET ALAN EN UCUZA UÇUYOR

        Türkiye’de pek çok kişi aralık ayında seyahate çıkmayı, yeni yıla başka bir şehir ya da ülkede girmeyi planlıyor. Peki, uçak biletini hesaplı bir şekilde satın almak ve seyahat masraflarını minimize etmek için ne yapmalı? Seyahat sitesi momondo’nun geleneksel ‘Yıllık Uçuş Araştırması’na göre uçuştan 56 gün önce bilet alarak yüzde 28 oranında kâr etmek mümkün. Araştırma kapsamında, dünya genelinde en çok tercih edilen 100 rotada gerçekleştirilen 13.2 milyar uçuşa dair veriler incelendi. En dikkat çekici sonuçlar şöyle: En ucuz bilet, uçuş tarihinden 56 gün önce bulunuyor. Bileti bu tarihte alarak ortalama yüzde 28 oranında kâr etmek mümkün. En pahalı biletler ise uçuş günü alınan biletler.

        AKŞAM UÇMAK DAHA HESAPLI

        Araştırmaya göre, 18.00 – 00.00 saatleri arasında gerçekleşecek uçuşların fiyatları, günün diğer saatlerindeki uçuşlara göre daha hesaplı. Saat 15.00’ten önce gerçekleşen uçuşlar, en pahalı seçenekler konumunda. Sabah ve akşam uçuşları arasındaki fiyat farkı ise ortalama yüzde 5. Salı günlerinde yapılacak uçuşlar, haftanın diğer tüm günlerinden daha uygun fiyata sahip. Verilere göre salı uçanlar, cumartesi uçanlara göre yüzde 11 oranında kâr edebiliyor.

        129 EURO'DAN BAŞLAYAN FİYATLA AVRUPA'YI GEZDİRİYOR

        Erken rezervasyon döneminde yurtiçinde yüzde 45, yurtdışında yüzde 40 oranında indirim sağlayan Pronto Tour’un Balkan Üçgeni’ne düzenlediği Avrupa gezisinde fiyatlar 129 Euro’dan başlıyor.

        Prontotour, düzenlediği yurtdışı tatillerinde erken rezervasyon yapan tüketicilere yüzde 40’a varan indirim avantajları sağlıyor. Yurtiçinde ise erken rezervasyonla yüzde 45’e varan indirimler uygulayan tur operatörü, Yılbaşı, Sevgililer Günü, Mevlânâ Haftası gibi özel günler için de turlar düzenleyerek seyahatseverlerin beğenisine sunuyor.

        26 DERECE SICAKLIKTA YILBAŞI

        Prontotour yılın son fırsatı olarak müşterilerine Amsterdam, Dubai, Roma, Barcelona gibi destinasyonların yanı sıra Balkan ülkerine de tur düzenliyor. Prontotour’un yılbaşı tur programları arasında son yılların popüler tatil rotası olan Prag, Budapeşte ve Viyana’nın yer aldığı Orta Avrupa ile Paris’i de kapsayan Benelüks turları bulunuyor. Her yıl ortalama 4 milyon turist ağırlayan Amsterdam, Prontotour’un erken rezervasyon fırsatlarına dahil destinasyonları arasında. Birleşik Arap Emirlikleri’nde turizmin en yoğun olduğu yer Dubai, kış aylarında denize girilebilecek şehirlerin başında geliyor. Prontotour fırsatlarından yararlanarak Dubai’de 26 derece havada yeni yıla girmek mümkün.

        Prontotour Genel Müdür Yardımcısı Derya Kesman, genelde yılbaşı tatilinde çok tercih edilen kayak turizmine alternatif olarak Bulgaristan’ın ünlü kayak merkezi Bansko’yu önerdi. Tatilciler 129 Euro’dan başlayan fiyatlarla Prontotour’un yılbaşı tur programlarına dahil olabilirler. Bu fiyatlarla, Sofya Üsküp Selanik üçlüsünü kapsayan Balkan Üçgeni turunu satın almak mümkün.

        SEYAHAT HARCAMAMIZ KATLANACAK

        Visa Inc. tarafından küresel ölçekte gerçekleştirilen Uluslararası Seyahat ve Turizm Araştırması, önümüzdeki 10 yıl içinde uluslararası seyahatlerde büyük artış gerçekleşeceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre; 2025 yılı itibarıyla yaklaşık 282 milyon hane, yılda en az bir uluslararası seyahat planlayacak. Bu sayı 2015 yılına göre yüzde 35’e yakın bir artışa işaret ediyor. Küresel anlamda uluslararası seyahatlere yapılan yıllık harcamalar ise 2025 yılında 1.5 trilyon dolara ulaşacak. Araştırma, Türkiye ile ilgili de çarpıcı bir veriyi ortaya koyuyor. Araştırmaya göre Türklerin uluslararası seyahat harcamalarının on yıl içinde 3 milyar artış göstererek 7 milyar dolara çıkması öngörülüyor. Verilere göre, seyahat eden hanehalkı başına düşen yıllık yurtdışı seyahat harcaması 2015 yılında 1.177 dolarken bu rakam 2025 yılında 1.355 dolara çıkacak.

        Araştırma, Türkiye’de uluslararası seyahat harcaması yapan hanehalkının yaklaşık yüzde 90’ının yıllık gelirinin 20 -150 bin dolar arası, geri kalan yüzdenin yıllık gelirinin ise 150 bin dolar üstü olduğunu gösteriyor.

        ÖTV VE KUR ARTIŞI KAMPANYALARA HIZ VERDİ

        Binek ve hafif ticari araç pazarının geleneksel olarak rekor satış rakamlarına imza attığı aralık ayı bu yıl her ne kadar Özel Tüketim Vergisi’nin artışıyla başlamış da olsa, markalar satış hedeflerini tutturmak için kampanyalara hız verdiler. Pek çok marka ÖTV artışından kaynaklanan farkı fiyatlarına yansıtmazken, tüm markalarda cazip kredi imkânları sunuluyor.

        ASTRA 68 BİN 200 TL'DEN BAŞLIYOR

        Opel, aralık boyunca müşterilerine cazip kredi fırsatları sunuyor. Insignia’da 16 ay, 30 bin TL, yeni Astra Hatchback ve Mokka modellerinde ise 20 ay, 20 bin TL sıfır faizli krediler mevcut. 2016 Avrupa’da Yılın Otomobili seçilen yeni Astra’da fiyatlar 68 bin 201 TL’den, Mokka’da 73 bin 936 TL’den, Insignia’da ise 102 bin 747 TL’den başlıyor.

        KUR ARTIŞLARINA RAĞMEN 7 BİN TL'YE VARAN İNDİRİM

        Toyota, kur artışlarına rağmen otomobil almak isteyenlere avantajlar sağlayan rekabetçi fiyatlarını aralık ayı kampanyasına yansıtıyor. Toyota’nın aralık kampanyasında 7 bin TL’ye varan indirimlerin yanında, piyasa şartlarındaki en uygun faiz ve vade seçenekleri de bulunuyor. Aralık kampanyasında Yaris ve Hilux 3 bin TL’ye, ÖTV ve kur farkının Toyota tarafından karşılandığı Corolla dizel versiyonlarında ise 7 bin TL’ye varan indirimlerle tüm Toyota plazalarda yeni sahiplerini bekliyor. Bunun yanında ayrıca geçtiğimiz 15 Kasım’da sunulan Türkiye üretimi Toyota C-HR da özel fiyatlar ile satışlarına devam ediyor.

        3 AYRI MODELDE ÖTV FARKINI ÜSTLENİYOR

        Volvo Özel Tüketim Vergisi farkını müşterilerine yansıtmıyor. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışından doğan farkın karşılanmasına yönelik olan bu kampanya 70 bin TL’den az ÖTV matrahına sahip V40 T3 ve S60 T3, 100 bin TL’den az ÖTV matrahına sahip XC60 D4 modeller için aralık sonuna kadar geçerli olup, stoklarla sınırlı.

        i10'DA İNDİRİM 4 BİN 700 TL'Yİ BULUYOR

        Hyundai’nin yıl sonuna kadar geçerli olacak satış fırsatları dahilinde i20, 20 bin TL 20 ay için yüzde 0 kredi seçenekleriyle satılıyor. Yeni i10 ise 4 bin 700 TL’ye varan indirimlerle öne çıkıyor. Hyundai’nin C segmentindeki kompakt oyuncusu i30, tüm dünyada en fazla bilinen modeli Elantra ve C-SUV segmentinin en dikkat çekici modellerinden biri olan Hyundai Tucson ise 15 bin TL 15 ay 0 faiz kampanyasıyla satışa sunuluyor.

        YÜZDE 1'İN ALTINDA FAİZLE KREDİ İMKANI

        Aralık ayında Dacia otomobillerinde “ÖTV Farkı Yok” kampanyası var. Dacia binek ve hafif ticari modellerinin satın alımlarında finans kampanyasından yararlanmak isteyen müşteriler için avantajlı faiz oranları sunuluyor. Kampanya kapsamında 48 bin TL için 24 aya kadar yüzde 0.99 ve yine aynı tutar için 48 aya kadar 1.19 faiz oranı yer alıyor.

        YIL SONUNA ÖZEL İNDİRİM

        Skoda, aralık ayında tüm modellerinde özel fırsatlar sunuyor. Aralık ayı boyunca geçerli olacak kampanyada Fabia ve Yeti modellerinde 1.000 TL, Rapid, Rapid Spaceback’de 2.000 TL indirim fırsatı bulunuyor. Ayrıca Octavia 1.0 TSI ve 1.6 TDI Optimal modellerinde 2.000 TL olan indirim fırsatı, Octavia 1.4 TSI ve 1.6 TDI (Optimal hariç) seçeneklerinde 3.000 TL’ye kadar çıkıyor.

        AY SONUNA DEK ÖTV FARKI YOK

        Nissan marka otomobile sahip olmak isteyenler için aralık ayı sonuna kadar fırsatlar sunuluyor. Nissan binek modellerinden: Juke, Pulsar ve Qashqai için ÖTV bedeli 45%’lik dilimden bir üst dilime geçen versiyonlarda oluşan farkın tümü; X-Trail modelinde ise ÖTV bedeli 45%’lik dilimden üst dilime geçen versiyonlarda oluşan farkın yarısı Nissan tarafından karşılanmaktadır.

        695 TL'DEN BAŞLAYAN TAKSİTLERLE EGEA SEDAN

        Aralık ayında Egea Sedan araçlara 54.900 TL’den başlayan fiyatlarla ve 695 TL’den başlayan taksitlerle sahip olunabiliyor. Egea Sedan’da 25.000 TL’ye 20 Ay %0 faiz fırsatı da sunuluyor. Ayrıca Fiat 500X araçlarda 6.500 TL değerinde “Düz Vites Fiyatına Otomatik Vites” ve 500L araçlarda 7.500 TL’ye varan “Tüm Opsiyonlar Hediye” kampanyaları aralık boyunca devam ediyor.

        30 BİN TL İÇİN 20 AY SIFIR FAİZ

        Citroën, aralık süresince binek modellerinde 30 bin TL’ye 20 ay %0 faize varan, ticari modellerinde ise 25 bin TL’ye 25 ay %0 faize varan fırsatlar sunuyor. Kampanyadan yararlanmayanlar için, anahtar teslimde 3.000 TL’ye varan indirim var.

        ÖTV VE KUR FARKI ALMAYACAK

        Renault tüm binek modellerinde “ÖTV ve Kur Farkı Bizden” kampanyası düzenliyor. Ayrıca binek otomobillerde 48 bin TL için 24 aya kadar yüzde 0.99 ve 48 aya kadar yüzde 1.19 faiz oranları bulunuyor. Renault, hafif ticari araç modellerinde ise sıfır faiz sunuyor.

        ERKEN REZERVASYON KAMPANYALARIYLA %50’YE VARAN İNDİRİMLER HALEN DEVAM EDİYOR

        YIL BİTMEDEN YARI FİYATINA YAZ TATİLİ

        Kasım ayında başlayan erken rezervasyon döneminde halen yüzde 50’ye varan indirimlerle tatil yapmak mümkün. Yıl başından önce rezervasyon yapacak tatilciler ayrıca daha ucuz ulaşım imkânlarından da yararlanacak.

        İlk kez 2009 yılında uygulamaya başlanan erken rezervasyon her geçen yıl daha çok ilgi çekiyor. ‘Tatil herkesin hakkı’ sloganı ile Turizm Bakanlığı ve turizm örgütlerinin liderliğinde başlatılan ‘erken rezervasyon’ kampanyası, özellikle yaz tatilini daha ucuza satın almak isteyenler için kasım ayından başlayarak her ay azalan indirim fırsatları sunuyor.

        Amerika ve Avrupa'da yoğun talep gören ve tüketici tarafından alışkanlık haline gelmiş bir uygulama olan erken rezervasyon, bu yıl da yerli turistin gözdesi olmaya aday. Genelde kasım ayında başlayan erken rezervasyon dönemi tüketiciye yüzde 50'ye varan indirim sağlayarak tatillerini ekonomik hale getiriyor. Bu sayede tüketiciler istedikleri destinasyonlarda uygun fiyatlarla tatil yapabiliyor. Yılbaşı gelmeden yapılacak rezervasyonlarda yüzde 50’ye varan indirimlerden yararlanmak mümkün olacak.

        ULAŞIMI DA KAPSIYOR

        Tur operatörleri erken rezervasyon konusunda tüketicide farkındalık yaratmaya çalışırken, birçok farklı destinasyona farklı indirim avantajları uyguluyor. İndirimler, sadece otelleri değil ulaşım imkânlarını da kapsıyor. Acenteler, erken rezervasyon döneminde uyguladıkları indirimler sayesinde satışlarının büyük bir kısmını aralık ayında gerçekleştiriyor.

        GECELİK FİYAT KİŞİ BAŞI 150-500 TL

        SETUR Turizm Müdürü Temeller, fiyatların sezonda gecelik kişi başı 150 TL ile 500 TL arasında olduğunu belirterek “2017 yurtiçi erken rezervasyon kapsamında sunduğumuz fırsatlar ile lüksü ekonomik yaşama avantajını müşterilerimize sunacağız” dedi. Temeller, 2017 tatil sezonu trendlerinin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Bodrum, Belek, Çeşme ve Fethiye’de yoğunlaştığını ve bu bölgedeki otel ve resortların konfor ve lüks açısından dünya standartlarında olduğunu belirtti.

        FİYAT DEĞİŞİRSE İŞLEMİ YENİLİYORUZ

        Setur Turizm'in yurtiçi erken rezervasyon tatillerinde yüzde 50'ye varan indirim fırsatları bulunuyor. Şirketin kasım ayında başlayan erken rezervasyon kampanyası kapsamında tüketicilere farklı fiyat aralıklarında, her zevke ve bütçeye uygun yüzlerce otelde konaklama imkânları sunuluyor. Setur, erken rezervasyon yapan tatilcilere sadece otellerde değil havalimanı transferlerinde de indirim yapıyor. Erken rezervasyonda tüketicinin en çok tereddüt ettiği iade ve iptal konusuna ilişkin Setur Turizm Müdürü Oktay Temeller, “72 saate kadar gerçekleşen iptallerde yüzde 100 iade yapıyoruz, fiyatın değişmesi durumunda değişen fiyata göre işlemi yeniliyoruz” şeklinde konuştu.

        BÜYÜK ÇOĞUNLUK ANTALYAYI TERCİH EDİYOR

        TÜRSAB’ın verilerine göre, erken rezervasyonda yerli turistin yüzde 60'ı Antalya'yı tercih ediyor. Kalan yüzde 40'ı Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Fethiye ve Çeşme'de tatil yapıyor. Yerli turistin büyük çoğunluğu tatil kararını nisan-mayıs ayında veriyor. Türklerin tatilde kalış süresi ortalama 4-5 gün arasında değişiyor. Türkiye’de tatil yapan yabancıların yüzde 70’i erken rezervasyonla geliyor. Türkiye'yi tercih eden yabancı turistler arasında en erkenci İngilizler. İspanyollar ve İtalyanlar ise son dakikacı.

        İNDİRİM HER AY %5 AZALIYOR

        Ets Tur'un erken rezervasyon fırsatları yüzde 45 indirim oranlarıyla başlıyor. Erken rezervasyon indirimleri, her geçen ay yüzde 5'lik oranda azalarak devam edecek. Ets Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, 'Biz Ets Tur olarak 2015 yılından sonra 2016 yılını da yüzde 30’luk bir büyümeyle kapatıyoruz. Turist akışındaki bozulmada alternatif olarak iç pazar görüldüğü için özellikle Türk turistler avantajlı tatil imkânları yakaladılar ve daha çok tatile çıktılar” dedi.

        YENİ YILDA HEDEFİMİZ AKDENİZ

        Yeni yıl yaklaşırken pek çok kişi 2017’yi farklı bir şehirde karşılamak için seyahat hazırlıklarına başladı. Hotels. com’un araştırmasına göre yerli turist yeni yıla Türkiye’de girmeyi planlıyor. Her 10 kişiden 7’sinin gözdesi ise Akdeniz ve Ege kıyısındaki tatil yöreleri. Araştırmaya göre listenin ilk sırasında İstanbul yer alıyor. İkinciliği tatil cenneti Antalya’nın merkezindeki oteller üstlenirken, sonraki üç sırada Antalya’nın turistik ilçeleri Kemer, Belek ve Alanya yer alıyor.

        NEVŞEHİR VE ŞİLE DE LİSTEDE

        Altıncı sırada 2017’ye peribacalarının gölgesinde girmek isteyenlerin tercih ettiği Nevşehir bulunurken, Marmara Bölgesi’nin gözde tatil noktalarından Şile yedinciliği alıyor. Hotels.com verilerine göre ilk 10’a giren son üç destinasyon ise sırasıyla Antalya’nın Side İlçesi, İzmir ve Bodrum.

        Diğer yandan ilk 10’da hiçbir yabancı destinasyonun yer almaması, yerli turistlerin bu yıl yeni yıla yurtiçinde girmeyi tercih ettiğini ortaya koyuyor.

        DOLARINI BOZDURANA YÜZDE 10 İNDİRİM VAR

        Döviz bozdurma kampanyasına destek veren Huzurlu İnşaat İstanbul Beylikdüzü’nde “Huzurlu Marmara” projesinde 10 bin dolar bozdurana yüzde 10 indirim kampanyasını başlattı.

        Huzurlu İnşaat, İstanbul Beylikdüzü’nde konumlandırdığı Huzurlu Marmara projesinde Türk Lirası’nın değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına destek verdi. Firma 10 bin dolar bozduran herkese Huzurlu Marmara projesinde yüzde 10 indirim sağlıyor. Huzurlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Bıyıklı; ‘’Sayın Cumhurbaşkanı’mızın öncülüğünde tüm yurtta başlatılan TL seferberliğine, biz de satışları devam eden Huzurlu Marmara projemizde yaptığımız kampanyayla destek veriyoruz. Kampanya dahilinde, 10 bin dolar bozdurup projemizden konut sahibi olmak isteyen yatırımcılara yüzde 10 indirim sağlıyoruz. Ekonomimize darbe vurulmasına fırsat vermemek adına başlatılan bu seferberlikte biz de Huzurlu İnşaat olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Sektör temsilcilerinin yanı sıra orta ve küçük ölçekli esnafımızın başlattığı kampanyalar da bizi mutlu ediyor. Yatırımcıları kampanyadan faydalanmaları için satış ofisimize bekliyoruz’’ diye konuştu. Teslimlerin Ekim 2018’de yapılması planlanan projede 2+1, 3+1, 4+1 tipinde 500 adet daire yer alıyor. Dairelerin metrekare büyüklükleri ise 97 metrekareden başlayıp 177 metrekareye kadar çıkıyor. 27 bin metrekare arsa üzerinde kurulu Huzurlu Marmara’nın yüzde 85’i yeşil alan olarak ayrılmış durumda.

        394 BİN LİRAYA "ŞEHİRDE KONAK" YAŞAMI SUNUYOR

        Sur Yapı, Ümraniye’de hayata geçirdiği Şehir Konakları projesini ev sahibi olmak isteyenlerle buluşturuyor. Lansmana özel yüzde 10 indirimin uygulandığı konut projesinde dairelerin fiyatları ise 394 bin TL’den başlıyor.

        Sur Yapı, Metrogarden Konut ve AVM projesinin ardından yine Ümraniye’de, bu kez Şehir Konakları projesini ev sahibi olmak isteyenlerle buluşturuyor. 200 milyon TL yatırım değeriyle 13 dönüm arazi üzerine inşa edilen Şehir Konakları projesi, 2 adet 5 katlı bahçe konakları, 9 katlı 3 blok şeklinde teras konakları ve 14 katlı rezidans blokundan oluşuyor. Şehir Konakları’nda, aralarında 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve bahçe dublekslerinden oluşan 28 farklı metrekare seçeneğinde 208 adet daire yer alırken, dairelerin fiyatları 394 bin TL’den başlıyor. Lansmana özel yüzde 10 indirimin uygulandığı konut projesinde tamamı peşin ödemelerde ise yüzde 10+10 indirim uygulanıyor.

        YENİ BİR SOLUK GETİRECEK

        Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas projenin bölgeye yeni bir soluk getireceğini belirterek, “Ümraniye’de 2012 yılında inşa ettiğimiz Metrogarden konut projesini 1.5 ay gibi kısa bir sürede satarak son derece memnun edici bir sonuca ulaşmıştık. 2014 Eylül ayında da modern bir mimariyle hizmete açtığımız, 8 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladığımız Metrogarden AVM ile de bölgeye değer kattık. Yeni inşa edeceğimiz konut projesi Şehir Konakları ile de bölgeye yeni bir soluk getireceğimize inanıyoruz. Bu projemiz de Metrogarden AVM’ye ve metro hattına sadece yürüme mesafesinde” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ