Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Afrin son dakika! Afrin'de neler oluyor? 25 Şubat 2018 Afrin harekatı son durum

        Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda son durum... 37. gününe girilen Afrin Harekatı'ndan son dakika haberler... Afrin'de şu ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2021.

        8KÖY DAHA TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

        AA'nın aktardığına göre, TSK ve ÖSO, Afrin’in kuzeybatısındaki Racu beldesinde sabaha karşı başlayan operasyonlarda Şeyh Muhammedli, Dudu, Semalık, Velikli, Kavanda köylerini YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtardı.

        Daha sonra,TSK ve ÖSO, Afrin'in Umranlı, Meydan Ekbez ve Bendirek köylerini de teröristlerden temizledi.

        TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 80'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 112 noktayı örgütten kurtardı.

         AFRİN'DE TERÖRİSTLERE AİT KAMPIN ELE GEÇİRİLME ANI GÖRÜNTÜLENDİ
        AFRİN'DE TERÖRİSTLERE AİT KAMPIN ELE GEÇİRİLME ANI GÖRÜNTÜLENDİ ÖSO, Afrin'in Ömeranlı köyü yakınlarında teröristlere ait kampa girdi. Kampın ele geçirilme anına ait sıcak görüntüler, kameraya yansıdı

        Teröristlerden temizlenen yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:

        "Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar, Şeyh Huruz, Ömer Simo, Duraklı, Hayyam, Surain, Çarkanlı, Akanlı, Mikdad ve Ali Racu köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim; Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Yukarı Hacıkanlı, Aşağı Hacıkanlı, Derviş Obası, Hasan Kelkavi, Celeme, Edamanli, Kude, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana, Kırmızı, Karri, Şerbanlı, Şedya, Harab Summak, Hantalli, Karababa, Sarı Uşağı, Rahmanlı, Maskah, Şeyh Muhammedli, Dudu, Semalık, Velikli, Kavanda köyleri, 687 .Tepe, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe; Şeyh Hadid beldesinde Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Arşali, Muhammediye, Divan Fevkani, Divan Tahtani, onlara hakim 3 tepe, Mervane, Heygece, Tell Dilur, Bafler, Zehra, Aşağı Korgan ve Yukarı Korgan, Ebu Kabe ile Hacılar köyleri ile Mersides, Nisriyye, Amara ve Kila Tepeleri, Sattuf evleri ve Kalki köy altı yerleşimi, üs olarak kullanılan Beyyada noktası; Şeran beldesinde Burseya Dağı, Uverkan, İkidam, Şeltah, Merseva, Serincek, Kastel Cündo, Dikmetaş, Zeytinak, Arpaviran ve Dayr Savvan köyleri ile Sirgaya ve Nebi Huri Tepeleri ile Cemiliyye köy altı yerleşimi.

        782 HEDEF İMHA EDİLDİ

        Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait uçaklar tarafından 782 terör örgütü hedefi imha edildi.

        CİNDERES’E 1 KM

        Gazete Habertürk'ten Nurcan İnal'ın aktardığına göre, TSK ve ÖSO askerlerinin geniş kuşatmaya aldıkları Cinderes’teki PKK mevzileri karadan top atışları, havadan da uçaklarla vuruluyor. Cinderes’e batıdan 1 kilometre uzaklıkta bulunan ÖSO birlikleri güney ve doğudaki terör noktalarını temizleyerek beldeyi kontrol altına almayı hedefliyor. Karadan ilerleyen askeri birliklere ATAK helikopterlerin verdiği hava desteğiyle Hacılar ve Ebu Kabe köylerinin alındığı, PYD’li 7 teröristin öldürüldüğü, 1’ininse sağ yakalandığı bildirildi. TSK ve ÖSO’nun 3 koldan kuşattığı Afrin’e giden yolda önemli kapı olan Cinderes’in doğusundaki Hemelkah ve Ramadiyah köylerinde ise çatışmaların devam ettiği öğrenildi. Örgütün Cinderes’e giden ikmal yolları ve savunma hattının kesildiği bildirildi.

        REKLAM

        RACO MENZİLDE

        Cinderes ve Raco’ya başlayacak operasyonun an meselesi olduğu ve Afrin merkezine girişin hız kazanacağı öğrenildi. Dün sabah komandolar ve ÖSO’ya bağlı Fatih Sultan Mehmet Tümeni askerlerinin başlattığı operasyonla, Raco’nun güneyinde bulunan Dünbeli Köyü şiddetli çatışmalar sonucu ele geçirildi.

        AFRİN HAREKATI ŞEHİTLERİ

        22 Ocak

        Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan

        23 Ocak

        Üsteğmen Oğuz Kaan Usta

        Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı

        27 Ocak

        Piyade Astsubay Üstçavuş Fatih Mehmethan

        Piyade Uzman Çavuş Ali Gümüş

        3 Şubat

        Teğmen Cihangir Çubukçu

        Tankçı Sözleşmeli Er Nurullah Seçen

        Tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Akgül

        REKLAM

        Uzman Çavuş Ufuk Aktağ

        Uzman Onbaşı Fırat Karaca

        Pİyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu

        4 Şubat

        Piyade Komando Uzman Çavuş Bekir Evren

        Uzman Çavuş Selim Vurdal

        5 Şubat

        Piyade Uzman Çavuş Şahin Kaya

        Piyade Teğmen Ahmet Aktepe

        Uzman Çavuş Ali Yılmaz

        7 Şubat

        Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar

        Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan

        9 Şubat

        Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu

        10 Şubat

        Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz

        Piyade Uzman Çavuş Koray Karaca

        Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin

        Uzman Çavuş Halis Koca

        Piyade Uzman Çavuş Burak Akalın

        Uzman Erbaş Enes Sarıaslan

        Uzman Çavuş Hamza Karacaoğlu

        Piyade Uzman Çavuş Serdar Ege

        Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş

        Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan

        Pilot Üsteğmen Erdem Mut

        REKLAM

        Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman

        17 Şubat

        Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şahin

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ