Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞRI/IĞDIR/ERZİNCAN (AA) - Ağrı, Erzincan ve Iğdır'da, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail'in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamları protesto edildi.

        Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) kampüsündeki Nurettin Atmaca Camisi'nde cuma namazı sonrası bir araya gelen öğrenci kulüpleri üyeleri, İsrail ve ABD aleyhine çeşitli pankart ve dövizler açtı.

        Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan gruptakiler adına basın açıklaması yapan Üniversite Gençlik Kulüp Başkanı Abdulkadir Dırbo, İsrail'in 1948 yılında başladığı işgale, katliamlarla devam ettiğini ve bir terör devleti haline geldiğini söyledi.

        İsrail'in Amerika ve emperyalist güçlerden aldığı destekle ramazan öncesinde büyük bir katliam daha gerçekleştirdiğini aktaran Dırbo, şöyle devam etti:

        "Bu olaylar sırasında siyonizm tek ve gerçek olan kanlı yüzünü bir kez daha göstermiştir. Tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan katliamlara halklar nezdinde tepki gösterilse de devletlerin duyarsız kalması tahammül edilemez noktaya gelmiştir. Mübarek kılınmış bir şehirde ve mabette İsrail'in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postallarla dolaşması en aşağılık davranıştır. Biran evvel İsrailli teröristlerin bölgeden uzaklaştırılması gerekmektedir."

        Öğrenciler, basın açıklamasının ardından İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atıp dağıldı.

        - Iğdır

        Iğdır'da da Hacı Hacer Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği öncülüğünde cami önünde ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklarıyla bir araya gelenler, "Her Müslüman bir kova su dökse İsrail'i sel alır", "Kudüs'e selam direnişe devam", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol" yazılı pankartlar açtı, ABD ve İsrail aleyhinde sloganlar attı.

        Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder, burada yaptığı konuşmada, İsrail'in yaptığı cinayetleri lanetlediklerini belirterek şöyle konuştu:

        "Filistin halkının derdini ancak biz anlarız. Geçmişte Iğdır'da dedelerimiz Ermeni çetelerince camilere konularak diri diri yakıldı, boğazlandı, katledildi. Bugün de Filistinli kardeşlerimiz dünyanın gözü önünde aynı şekilde İsrailli katillerce katlediliyor. Buradan tüm İslam alemine sesleniyorum, İsrail ancak anlayacağı dilde cevap görürse ıslah olur. Bu nedenle İsrail'e karşı tüm Müslümanlar tek vücut olmalıdır."

        Gruptakiler, Beder'in konuşması sonrası "Kahrolsun ABD, kahrolsun İsrail" sloganları attı.

        - Erzincan

        Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Senatosu da yazılı açıklama yaparak ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını ve İsrail'in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamlarını kınadı.

        Açıklamada, ABD'nin uluslararası hukuk ve BM kararlarını hiçe sayarak tarihi ve sosyal gerçekleri görmezden geldiğine işaret edildi.

        ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinlilere Gazze'de İsrail askerlerinin ateş açarak 70 kişiyi öldürmesi, 2 binin üzerinde kişiyi yaralamasının görmezden gelindiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "BM ve Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesini göreve davet ediyoruz. Eğer uluslararası hukuk varsa ve insanlık bir nebze vicdan sahibiyse bu kurumların Trump ve Netanyahu aleyhine derhal soruşturma açarak gereğini yapmalarını bekliyoruz. Bizler masum ve mazlum Filistin halkına başsağlığı dilerken, sadece vatanlarını ve namuslarını savunurken şehit düşen kardeşlerimizin değil hukukun da katledildiğini tüm dünyanın er geç anlayacağını düşünüyoruz. Vicdan sahibi herkesi ABD ve İsrail aleyhine tavır almaya, haksızlıklarını haykırmaya ve Filistin halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz. Zira her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey, dostlarımızın sessizliği olacaktır."

        Senatonun açıklaması, üniversitenin resmi internet sitesinde de 6 dilde yayımlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler