Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda Bayram Şenocak dönemi

        AKPartiİstanbul İl Başkanlığı görevinden ayrılan Selim Temurci, görevi Bayram Şenocak'a devretti.

        AKPartiİstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Selim Temurci'nin istifasının ardındanAKPartiİstanbul İl Başkanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleşti.

        Törende, Cumhurbaşkanı veAKPartiGenel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan istişareler sonucunda İstanbul İl Başkanlığı'na atanan Bayram Şenocak görevi devraldı.

        Devir teslim törenine,AKPartiGenel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve il yönetim kurulu üyeleri katıldı.

        AA'nın haberine göre; Temurci, konuşmasına Şenocak'a görevinde başarılar diledi.

        REKLAM

        İstanbul'da 3 yıl görev yaptıklarını hatırlatan Temurci, "15 Temmuz gecesinde; liderimizle, milletimizle tek yürek olarak hainlere İstanbul'umuzu,AKParti'nin kalesi olan il başkanlığımızı teslim etmedik. Yaptığımız çalışmalarda gayretlerinden ötürü tüm teşkilat mensuplarımıza ve İstanbullulara teşekkür ediyorum. İl Başkanımız Bayram Şenocak'ın İstanbul'a hizmet adına çok güzel işler başaracağına inanıyor, Genel Başkanımıza ve teşkilatımıza, teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Yeni İl Başkanı Bayram Şenocak ise yaptığı konuşmada, Selim Temurci'ye ve daha öncepartide il başkanlığı yapanlara teşekkür etti. Bunun bir bayrak yarışı olduğunu vurgulayan Şenocak, şunları kaydetti:

        "AKParti'de sevgi ve kardeşlik esastır. İstanbul bize Cumhurbaşkanımızın emanetidir. 2019'a doğru gidiyoruz ve çok önemli 2 seçim bizleri bekliyor. İnşallah tüm teşkilatlarımızla birlikte İstanbul'daAKParti'ye yakışanı yapacak, katlanarak artan oy oranımızın üzerine daha fazla bir şeyler koyabilmek adına tüm teşkilatımızla birlikte gece gündüz var gücümüzle gayret edeceğiz. 39 ilçemizde mahalle başkanımızdan sandık başkanımıza kadar hep birlikte azmimizle bu süreci yöneteceğiz. Bizim için önemli olan davamız ve liderimizdir."

        "İSTANBUL TEŞKİLATLARI TÜM TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİDİR"

        REKLAM

        AKPartiGenel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da konuşmasında,AKPartiGenel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul teşkilatı bünyesinden çıktığını belirterek, şunları söyledi:

        "İstanbul teşkilatları tüm Türkiye için önemlidir. İstanbul'da yapılan çalışmalar diğer illerimizde örnek gösterilmektedir. İl Başkanımız Selim Temurci, İl Başkanlığı süresinde çok önemli vazifeleri ifa etti. İstanbul İl Başkanlığı 15 Temmuz gecesinde işgal girişimde bulunulan tek İl Başkanlığı olması hasebiyle gazi bir teşkilattır. İl Başkanımız Selim Temurci'nin şahsında tüm teşkilatımıza İstanbul'a yaptıkları hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum."

        Şenocak'ın İstanbul'a ve İstanbullulara en iyi şekilde hizmet edeceğine inandığını kaydeden Ataş, "İstanbul bize her daim heyecan verdi.AKPartidavası Allah nasip ederse uzun yıllar ülkemize ve milletimize Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde hizmet etmeye devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

        BAYRAM ŞENOCAK KİMDİR?

        REKLAM

        Açıklamada yer alan bilgiye göre, Bayram Şenocak, 1978 yılında Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 2001'de mezun olan Şenocak, aynı üniversitede işletme bölümünde yüksek lisans eğitimine devam ediyor.

        Birçok şirkette üst düzey yönetici olarak görev yapan, ortağı olduğu şirketlerde ticari faaliyetlerini devam ettiren Şenocak, 2004-2010 yılları arasında MÜSİAD Genel Merkezde Sektör Kurullarında yönetici olarak çalışmalarda bulundu. Şenocak, bu kapsamda birçok organizasyonun düzenleyicileri arasında yer aldı. Şenocak, 2017 yılından bu yana MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve sektör kurulları komisyon başkanı olarak görev yapıyor.

        Siyasi hayatına 2003'teAKPartiGüngören Gençlik Kolları'nda başlayan Şenocak, 2003-2004 yılları arasında Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı, 2009-2012 yılları arasında İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi, 2012-2014 yılları arasında Avcılar İlçe Başkanı olarak görev yaptı. İlçe Başkanlığı döneminde Avcılar teşkilatı ile birlikte Avcılar için yapılan çalışmalar neticesinde 2014 yerel seçimlerinde Avcılar Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen evli ve 3 çocuk sahibi Şenocak, yüzme, futbol, karate sporlarıyla ilgileniyor ve DAN diplomasına sahip.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ