Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti sözcüsü Mahir Ünal MYK sonrası açıklamalarda bulundu

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin MYK toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

        AK PartiSözcüsü Mahir Ünal'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

        Ünal,seçim ittifakına ilişkin, "Doğal ittifakın, teknik olarak konuşulması şu anda gündemde değil. Şu anda, bu ittifakın karşılıklı görüş alışverişleri, tarafların konunun kamuoyunda tartışılmasına dönük demeçleri, ifadeleri, bunlar bir süre sonra tarafların yetkili kurullarının görüştüğü süreçlere dönüşecektir. Ama şu anda, dediğim gibi bu henüz siyasi partilerin kurullarının teknik olarak görüştükleri süreçlere dönüşmüş değil." dedi.

        ERDOĞAN-DESTİCİ GÖRÜŞMESİ

        Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BBP Genel Başkanı Destici'nin görüşmesine ilişkin, ''Bugün BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci, genel başkanımız ve cumhurbaşkanımızı ziyaret ettiler.3 konu üzerinde duruldu. Milli manevi meseleler üzerinde duruldu ve cumhurbaşkanımıza destek olduklarını ifade ettiler. Aynı şekilde uyum çalışmalarına ilişkin teklifleri sundular. Sayın Desteci'nin ziyaretine ilişkin, kendi önerilerini dile getirdi. Kamuoyunda bazı meselerin tartışılması yönünde AK Parti kendi yönünü belirlemede bu tartışmalar oldukça faydalı mahiyette. AK Parti'den 4 BBP'den 5 genel başkan yardımcısı toplantıda bulundular. Sayın Desteci önerilerini, dosyalar halinde sundu.'' şeklinde konuştu.

        Ünal, taşeron yasasına ilişkin, ''Bu öneriler genel sektelerler düzeyinde değerlendirilecek. 3 kadameli bir çalışmadan söz ediyoruz. Sosyal güvenlik ve maliye bakanlığı çalışmayı bitirdikten sonra MYK'ya sundular. "İnşallah 1 hafta içinde çok güzel haberler alacaklar ve kısa sürede yasalaştırılması için bugünkü MYK sonrası gerekli çalışmalar başlatılacak. Bugün MYK'mızda yapılan çalışmalara son düzenlemesi verildi." dedi.

        MHP İLE İTTİFAK

        AK Parti Sözcüsü Ünal, ''Bu görüşmeler gerçekleştiğinde sizi bilgilendiriyoruz. Şu anda herhangi bir görüşme talebi söz konusu değil.

        Şimdi biz uyum yasaları çalışması konusunda siyasi partiler kanunu ve seçim yasası da gündemimizde. Şu anda daha çok daraltılmış 4'lü ya da 5'li sistem ya da dar bölge sistemi, seçim kanunu çalışılırken baraj konusu da bu tartışmaların içinde geliyor. Ama kamuoyuyla paylaşacak bir durumda değil çalışmalar. Genel başkanımız daha önce düşüncesini ifade etmişti. MHPile sonuna kadar ittifak yapmak konusunda milli meselelerin söz konusu olduğu, her konuda her zaman hem fikiriz.'' dedi.

        ''CHP'Yİ TUTUMUNDAN VAZGEÇMEYE DAVET EDİYORUZ''

        Ünal, ''Bundan sonra CHP'nin açıklayacağı belgelerinhiçbir şekilde bizim siyaset gündemimizde yer almayacağını, bu belgelerin yeri mahkemedir dedik. İspat yeri arıyorsanız mahkemeye gidin belgeleri sunun dedik. Bugün gitti sundular. Mahkeme oradasavcılık orada.TBMMmahkeme değildir. Türkiye siyaseti ithamların hakaretin düşeceği bir siyaset biçimi değildir. Ne siyasetin gündemini ne de Türkiye'nin gündemini bu tür ithamlarla hakaretlerle işgal etmesin. Stratejileri her zaman olduğu gibi kafa karıştırmak, nefretten beslenmek, hakaret etmek.Bu hoş bir durum değil. Oyüzden CHP'yi bu tutumundan vazgeçmeye davet ediyoruz.'' dedi.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ