Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Ali Koç, Janssen'in maliyetini açıkladı! Aziz Yıldırım'a cevap verdi! - Futbol Haberleri
        1

        Fenerbahçe başkan adayı Ali Koç, Almanya'nın Köln şehrinde kongre üyelerine konuştu. Ali Koç'un açıklamasının satırbaşları şu şekilde:

        2

        Ben bu yola çıkarken sizlere inandım. 2012'de Yönetim Kurulu'ndan ayrıldıktan sonra, büyük bir sevgi ve inançla karşılaştım. Bu nedenle elimi taşın altına koymak istedim.

        3

        2015 yılında başkanımız beni aday olarak işaret etti. Ben de o zaman gurur duymuştum ama zaman içinde bu söylemin samimiyetini sorgulamadım değil. Herhalde benim bu topa girmeyeceğimi düşündü.

        4

        Çünkü ben bu topa girince, bambaşka iddialarla karşılaştım. Biz 'sevgi eylem gerektirir' dedik. Bu yola girerken de neler olabileceğini tahlil ederek girdik. Allah utandırmasın.

        5

        Görüyorum ki önümüzdeki birkaç hafta çetin geçecek. Sağlık olsun. Bir kere adaylığımı erken çekmemin nedenlerinden birisi, camia ve finansal olarak gidişattır. Bu gelişmeler benim için süreci hızlandırdı.

        6

        Fenerbahçemizin içindeki durum bize göre hak etmediği bir durum. Yanlışların neticesinde olan bir durum. İkincisi, camiamızın taraftarı ile olan aidiyet duygusunun zayıfladığını gördük. Tribünlerdeki durum bunu gösteriyor. Son 2 senedir iç sahada hep puan kaybediyoruz.

        7

        Dolayısıyla beklediğimizden daha erken yola çıktık. Üzülüyorum. Tribünlerdeki boşluğu da bana mal ediyorlar. Ben aday oldum diye olmuş. E geçen sene? Dolayısıyla mantıkla izah edilemeyen bu söylemler, bakalım nereye kadar gidecek...

        8

        Umarım Fenerbahçemizi birlikte layık olduğu yere getiririz. Ancak hep beraber yapabiliriz. Çabalayacağız, uğraşacağız. Bu potansiyel hepimizde var. Ben de bu potansiyeli harekete geçirebilmek için bu kutsal göreve aday oldum.

        9

        Yapmak istediklerim çok basit. Bazen küçümseniyoruz 'projeleri yok, beceremez' deniyor. Bizim yapmak istediklerimiz çok basit. Fenerbahçe bir spor kulübüdür. Sporun ruhunu yansıtan bir spor kulübü olmalıdır. Örnek olmalıdır.

        10

        Fenerbahçe Türk sporunun kıstası, itici gücü olmalı. Oyunun kurallarını koyan, değiştiren, sadece kendi hedefleri doğrultusunda değil; Türkiye'nin futbolunu düzeltecek seviyede olmalıdır.

        11

        Teknoloji bize çok büyük imkanlar sunuyor. Fenerium'un bu imkanlardan faydalanması gerekiyor. Çok daha dinamik bir model üzerinde çalışıyoruz. Bir sene evvel adaylığımı açıkladım ama 6 ay neler yapabiliriz diye çalıştık. Bir diğer konu ise kulübümüze üye olmanız.

        12

        Borç yükünün, maliyetinin yeniden yapılandırılması gerekiyor. Bir örnekleme yapacağım; İki adayınız var, ikisi de mali konularda apayrı uçlarda. Biri 'sürdürülemez' diyor, diğeri 'sıkıntı yok, elimizdeki araziler borcumuzu karşılar' diyor.

        13

        Ben de araziler derken, Stat, Samandıra tesisleri falan söylemiyorum. Diğer arazilerden bahsediyorum. Madem bu araziler borçları karşılıyor, o zaman satıp borçlarımızdan kurtuluruz.

        14

        Her sene teknik direktör değiştirmekle başarıya ulaşılamaz. Scouting konusu çok önemli. Geri dönüşü en yüksek yatırım bu. Yarattığı ekonomik değer yüksek. Tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok. Bu şekilde futbolcuları kulübe çok daha etkin kazandırabiliriz.

        15

        Forma sattıracak, sportif başarı sağlayacak, şampiyonluğa katkı sağlayacak doğru sistemi kurup sabretmek gerekiyor. Çok modeller inceledik. Seçildiğimiz takdirde nasıl bir yapı ile çalışacağımızı belirledik. Almanya, Türk kulüpleri için bir maden.

        16

        Biz yönetim kurulumuzun kim olacağı konusuna pek girmiyoruz. Diğer kulüplerin yönetim kurulu isimlerini sorsanız kimse bilmez. Açıklamamızın iki sebebi var. Büyük isimler olacak, tabi ki kuvvetli olacak. Ama futbol endüstrisi değişkendir.

        17

        AZİZ YILDIRIM'A CEVAP: HERKES HERKESİN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRSÜN

        Aziz Yıldırım'ın, basında da yayılan hakkımdaki açıklamaları çok iyi oldu. Kapalı kapılar ardında bölücülükle suçlayıp, medya önünde iyi Fenerbahçeli diyorlardı. Herkes, herkesin gerçek yüzünü görsün.

        18

        Aziz Yıldırım'ı tanıyan biri olarak söylüyorum. Yaptığı açıklamalar onun ağzından çıkmamış belli ki. Onun söylemi değil. Kimlerin söylemi olduğunu tahmin ediyorum.

        19

        Buradan daha önce birçok kez yaptığım çağrıyı da yeniliyorum; İstediğiniz zaman, istediğiniz yerde, istediğiniz TV'de iki medeni insan olarak her türlü değerlendirmemizi, varsa suçlamamızı karşılıklı olarak, herkesin önünde yapalım. Ben hazırım!

        20

        Alex'in yeri, kim ne derse desin gönlümüzdeki yeri başkadır. Alex'in de yanlışları oldu ama ayrılış şekli böyle olmamalıydı. Efsanelerimizden Alex'i, umarım ilerde Fenerbahçe'de resmi görevlerde görürüz.

        21

        OBRADOVIC'LE YOLLAR AYRILACAK İDDİALARI

        'Futbolda Obradovic gibi takımı teslim etmek istediğiniz bir teknik direktör var mı?' sorusuna cevap:

        22

        Şu an şampiyonluk şansımız belki mucizelere kalmış olsa da halen şansımız var. Onun için bu konuya şimdi girmeyeceğim ama futbolda Obradovic gibi bir hoca bence yok.

        23

        Aykut Kocaman'a saygım ve vefam var. Çünkü onun saha dışında da neler yaptığını iyi biliyorum. Başkan seçilmemiz halinde "Obradovic, bizimle çalışmayabilir" denmiş. Aynı şey Obradovic'e de söylenmiş.

        24

        Bu çok yanlış ve kısır bir olay. Neden basketbol takımın hocasını böyle bir şeye alet edelim? Obradovic gibi hocamız olduğu için şanslıyız ve inşallah yıllar boyu Fenerbahçe'ye hizmet eder.

        25

        TRANSFER KONUSU

        İsim ve mevki olarak konuşmayı doğru bulmuyorum. Finansal Fair-Play durumu, Türk Lirası'nın durumu ve Dünya Kupası var, Dünya Kupası nedeniyle transferler gecikecek.

        26

        Transferde önceliğimiz eldeki malzeme, piyasası olan kim, kimler kalmalı, kimler gitmeli. Diğer taraftan bu sene üzerinde söylemiyorum, genel olarak söylüyorum Fenerbahçe'ye yıldızlar tabii ki gelecek ama şimdiki gibi değil.

        27

        Bir sene öncesinde düşünmeye başlayacaksın. Devre arasında planlarını bitireceksin. Kiralamayı devre arasında yapamıyoruz. Kiralamayı da önümüzdeki 2-3 yıl benimsemeliyiz.

        28

        Kiralama için son dakikaya kadar beklenebilir, Vincent Janssen de olduğu gibi. Finansal Fair-Play konusunda nasıl bir esnekliğimiz veya kısıtlamamız var bilmiyorum. Geçen sene Avrupa'dan elendikten sonra Giuliano ve Janssen geldiği için onlar Finansal Fair-Play'e girmiyor.

        29

        JANSSEN'İN MALİYETİNE TEPKİ

        Onların da girmesiyle nasıl olacak bilmiyorum. Vincent Janssen için hatırı sayılır para verdik, 10 ay kiralamak için 5 milyon euro ödedik.

        30

        Ali Koç, Vincent Janssen'in maliyetini açıklamasının ardından salonda tepkilerin ve uğultuların yükselmesi üzerine şunları söyledi:

        31

        Bu kadar dikkatinizi dağıtacağını bilseydim, söylemezdim. Bu kiralama bedeli, oyuncuya verilen para değil. İyi bir oyuncu, bu tip oyuncuları bizim bulmamız, keşfetmemiz lazım.

        32

        Bu sene için şöyle olacak, böyle olacak diyemem. Feda sezonu gibi beklentiler içerisinde olmayacağız. Beşiktaş çok iyi Feda sezonu yaptı ve daha iyi noktaya geldiler.

        33

        Biz Fenerbahçe olarak her zaman tepeye oynamalıyız. Tepeye oynamak için en yüksek rakamları vermek zorunda değiliz. Günü kurtarmak için iş yapılmamalı. Bunu sadece dışarıdan alacağımız oyuncular için söylemiyorum elimizdeki oyuncuları da değerlendirmeliyiz.

        34
        35
        36

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ